Depresívne a stagnujúce vianočné osvetlenie

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vrakuňa

Vyriešený
meno
Outdated 23. novembra 2016

Kedysi mala Vrakuňa peknú, farebnú a bohatú vianočnú výzdobu. Asi v roku 2011 sa pre jej zastaranosť a podivné spôsoby opravy začalo s jej repasáciou použitím LED hadov takým spôsobom, že iba obnovené prvky sa dali do prevádzky, a postupne sa každý rok repasovali ďalšie a ďalšie prvky. Začínalo sa vločkami, kométami, a anjelmi výmenou za biele (a prvý rok nie veľmi kvalitné, no potom sa to zlepšilo) LED hady. Už som si myslel, že sa konečne niečo robí poriadne, no keď sa začali vymieňať farebné prvky, ako sviečky, zvončeky s mašľou atď, nepochopiteľne sa všetky farebné prvky vymenili za biele, a vyzerá to vskutku otrasne, až depresívne. Viem, že už sa neoplatí opravovať "opravené" prvky, ale aspoň by sa táto šialenosť mala zastaviť, a to čo ešte ostalo obnoviť poriadne, farebnými LED hadmi

23. november 2016

Outdated

Navyše kedysi boli vianočné stromčeky na Toplianskej a medzi zdravotným strediskom Bebravská a zastávkou Dudvážska, no posledných asi päť rokov tam už neboli.
Minulý rok dokonca nebol stromček ani na pešej zóne.
24. november 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. V rámci finančných prostriedkov sa mestská časť snaží každý rok obohatiť vianočnú výzdobu. Váš názor berieme na vedomie. Vianočný stromček bude tento rok svietiť aj na pešej zóne. Pekný deň

Mgr. Henrieta Dvorská
MÚ MČ Bratislava-Vrakuňa
24. november 2016

Outdated

Navrhujem označiť podnet za neriešený.
Tento podnet nemožno označiť za vyriešený, nakoľko odpoveď samosprávy je zavádzajúca, dokonca bez zveličenia možno povedať, že je to úplné klamstvo.Tvrdí totiž, že sa mestská časť snaží každý rok obohatiť výzdobu.
Avšak jediné, čo pribudlo, je jeden stromček za kostolom a pred obecným úradom. Inak sa len uberalo!
Tu je zoznam vecí, ktoré sa ubrali:
-Stromček pri zravotnom stredisku Bebravská
-Stromček na Toplianskej
-minimálne 5 druhov ozdôb zo svetelných hadov (z každého druhu odhadom 5 až 10 kusov)
-Žiarovkové kométy a stromy na pešej zóne.
-Žiarovkové vločky resp. hviezdy na prevesoch nad cestou (3x Železničná, 3x Hradská, 2x Ráztočná)
-Kométy na prevesoch Hradská a Podunajská
Navyše, ako som už písal, staré prvky boli fušersky "obnovené".
Podnet budem aktualizovať keď bude výzdoba uvedená do prevádzky (asi 1. alebo 6. december). Mám fotografie vrakunskej výzdoby, ako vyzerala kedysi, takže môžem vytvoriť porovnanie s tým, ako vyzerá dnes. Bude jasne vidieť, že nejde len o nejaký môj "názor".
O žiadnom "obohatení" teda nemôže byť ani reči! Oveľa viac by som ocenil úprimnú odpoveď typu "chceme šetriť", alebo "začalo sa s tým v minulom volebnom období a plátať ich chyby sa finančne neoplatí" a pod. Namiesto toho tu tvrdíte , že sa obohacuje výzdoba, napriek tomu, že jej je oveľa menej, ako pred "obohatením", a aj tá, čo je obnovená, je v horšom stave ako pred obnobou.
24. november 2016

KubaLover

Budte radi ze mate aspon nieco, v Ruzinove mame h*vno vdaka nasemu genialnemu starostovi
24. november 2016

Outdated

To je pravda, pamätám si ako bola kedysi celá Mierová ulica vysvietená, no okolo rokov 2009 až 2011 výzdobu zrušili kvôli kríze/šetreniu.
Dokonca je to tiež na tejto stránke https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/13667/predvianocna-nevyzdoba-sedivost-ruzinova
Bežným problémom vianočnej výzdoby je laxný prístup k jej obnove. Je pravda, že Vrakuňa na tom mohla byť aj horšie, asi pred tromi rokmi tu bol pokus o LED prevesy nad cestou, ktoré spočívali v troch kruhoch spojených zvrchu rovnou čiarou. Elektrikárov profesionálov nenapadlo vešať ich od stredu, a tak boli všetky nesymetrické a často vyzerali skoro ako podvozok kamiónu. Vzhľadom k tomu, že ich už na ďalší rok nepoužili, dá sa povedať, že aj Vrakuňa má akúsi úroveň pod ktorú nechce klesnúť.
Oveľa horšie sú na tom niektoré obce. Napríklad v Novej Dedinke majú zelené(!) vločky a v Nitrianskej Blatnici majú akési zemiaky. V niektorej z väčších obcí okolo Bratislavy sú na stĺpoch stromčeky, ktoré vyzerajú ako tri na sebe zavesené vešiak.
25. november 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ako sám píšete tieto zmeny nastali v roku 2011 a nové vedenie je od roku 2015, preto sa k tomuto vyjadrovať ďalej je zbytočné. Minulý rok sa nakúpilo nové vianočné osvetlenie. Detaily sú zverejnené na našej webovej stránke. Postupne každým rokom dokupujeme osvetlenie, aby aj na uliciach Vrakune bola cítiť vianočná atmosféra. Avšak, je nám jasné, že to nebude vyzerať ako pred Rockefellerovým centrom v New Yorku. Starosta mestskej časti Bratislava-Vrakuňa uprednostňuje radšej opravu strechy na materskej škôlke a v prípade, keď ostanú financie na osvetlenie dokupuje. Pekný deň

Mgr. Henrieta Dvorská
MÚ MČ Bratislava-Vrakuňa
25. november 2016

Outdated

Rockefellerovo centrom som nikdy nepozadoval. Uplne by stačilo, keby bola vyzdoba na urovni ako v rokoch 2005 az 2010. Mozno by dokonca stacilo, keby bola v stave ako je dnes, ale kvalitne opravena. Nevidim suvis s materskov skolov a vyzdobou (vlastne vidim: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Think_of_the_children ) nakolko vyzdoba aj oprava skolok je v rozpocte schvalena. Moj povodny prispevok nepozadoval ziadnu kupu vuzdoby, len zastavenie nepodarenej obnovy starych prvkov. Sucasne vedenie som nikdy neobvinoval, praveze som vyjadril podozrenie v reakcii na odpoved samospravy, ze zodpovedne je byvale vedenie. Moje neskorsie odpovede boli len reakciou na tvrdenie, ze sa vo Vrakuni obohacuje vyzdoba, co je zavadzajuce z dvoch dovodov.
1. je to pravda len z kratkodobeho hladiska, z dlhodobeho je trend opacny.
2. vacsina obnovenych prvkov ma nizsiu kvalitu ako pred obnovou (co tak trochu protireci pointe obnovy, vsakze).
25. november 2016

Outdated

*skolou
*vyzdoby
parnon, pisal som to na mobile :(
25. november 2016

Outdated

S potešením musím povedať, že sa okolo kruhového objazdu objavila úplne nová výzdoba. Zdá sa, že toto vedenie má naozaj lepšiu predstavu o tom, ako zabezpečiť vianočné osvetlenie (a samozrejme nielen to). Ostáva už len dúfať, že táto nová výzdoba vydrží čo najdlhšie v pôvodnom stave bez nejakých nepodarených "vylepšení", a že sa stará spackaná výzdoba časom buď vyradí, alebo obnoví do pôvodného stavu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania