Arogancia najvyššieho radu - parkovanie

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený

Majitel tohto Vw Passatu parkuje takmer kazdy den na chodniku na rohu Mytnej a Belopotockeho a zabera cely chodnik presne na rohu a zabranuje chodcom a hlavne starsim ludom a rodicom s kocarom v prechode. Kazdy clovek musi kvoli nemu prejst na druhu stranu cesty. Niekolko krat bol vodic oznameny na Mestkej Policii, ale hliadka ho nikdy nezamkla ani neodtiahla. Vraj ak ma povolenie ministerstva alebo vozickarsky preukaz, moze tam stat. Kedze Mestka Policia nereaguje, ziadame Vas o zakrocenie. Aj keby mal dany vodic nejake povolenie alebo vynimku (nic nema vylozene na palubovke), tak by sa mohol uvedomit a parkovat ako clovek a nie vypatlany hlupak. Som obyvatelom Stareho Mesta, kde platim dane a preto chcem, aby dany clovek nezneprijemnoval zivot miestnym obyvatelom.

10. december 2016

Anonymný užívateľ

Táto anarchia pri parkovaní je na celom území BA!
Poslanci parlamentu majú zjavne iné starosti, ako novelizovať v tzv. cestnom zákone - zákon č. 8/2009 Z. z. - takú banálnu vec, ako parkovanie na chodníkoch.

Na zákaz zastavenia a státia na chodníku by sa mali vzťahovať analogické pravidlá ako v:
§ 25
(1) Vodič nesmie zastaviť a stáť
a) v neprehľadnej zákrute a v jej tesnej blízkosti,
b) pred neprehľadným vrcholom stúpania cesty, na
ňom a za ním,
c) na priechode pre chodcov alebo na priechode pre
cyklistov a vo vzdialenosti kratšej ako 5 m pred nimi,
d) na križovatke a vo vzdialenosti kratšej ako 5 m pred
hranicou križovatky a 5 m za ňou; tento zákaz neplatí
v obci na križovatke tvaru „T“ na náprotivnej strane
vyúsťujúcej cesty,
11. december 2016

Iva

Pošlite to doporučene ako podnet na Mestskú políciu. Tu na takéto podnety nikto neodpovedal. Už som tiež dávala podobný podnet. Mali by Vám do mesiaca odpovedať ako to poriešili. Potom sem napíšte, čo ste vybavili, poradíme sa ;)
11. december 2016

autopravo

Tak! A viete co vam povie mestska policia, ked toto zbada? Ze nevie preukazat, ktory z tych dvoch prisiel skor a ktory neskor. A preto nemoze sankcionovat ani jedneho a neda papucu nikomu. Toto iste sa stalo uz v Petrzalke. Riesili to uz cez interpelacie a sef mestskej policie len bezmocne rozhodil rukami.
12. december 2016

Samuel

autopravo: Ten clovek na Golfe stoji na parkovisku a ten s Passatom stoji na chodniku, takze je celkom jasne kto je skodca. Ja viem, ze parkovanie v Starom Meste i v inych castiach BA je hrozne, a ze sa neda plosne zakazat parkovanie na chodnikoch, aj ked by to bolo moje zbozne zelanie, ale nech su vodici zhovievavi a nech nechaju aspon meter na to, aby sa dalo prejst s kocarom, pripadne vozickar s vozikom. Nech si kazdy vysvetluje zakony akokolvek, zdravy rozum a solidarita by mali kazdemu hovorit ako sa spravat. Tento chmulo s Passatom nie je samozrejme jediny a najde sa ich v BA kopec...
12. december 2016

nataly

mestska policia bude radsej asistovat odtahovke, ked niekto o 22hodine stoji 3,5metra od prechodu pre chodcov, kde nikomu neprekaza ani nebrani vo vyhlade. tam beru za to asi cashovky plus su plateni z nasich dani. naco by riesili nieco, za co odmenu nedostanu.
13. december 2016

Nacbo Ynmynona

Samuel, pokial sa nemylim, tak ani jedno z aut na fotke nestoji na parkovisku. Cele to je obycajny chodnik, ktory je len trochu sirsi. Stoja tam len na zaklade nedomysleneho zakona o 1,5 metri.
14. december 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

pomozte si sami..
14. december 2016

Samuel

Odkaz pre "U nas taka obycaj"

Nabuduce sa aspon podpis, ked uz si taky mudrlant :) betonove kvetinace na danom mieste su, ale ti ignoranti ich stale posuvaju podla potreby. Dalsia vec je ta, ze ja platim dane nie preto, aby som financoval necinnost magistratu.

Tie nalepky (ak su to nalepky) su super a ak by som take mal, kludne by som tie auta nimi oblepil.
14. december 2016

Samuel

Nacbo Ynmynona: ano, mas pravdu, ale ta cast, kde parkuje passat je vylozene lemovanie cesty, co je vacsinou povazovane za chodnik. Ja viem, ze parkovanie na chodnikoch je komplexnejsi problem, ktory treba riesit plosne, ale ja tu v tomto prispevku riesim absolutne chybajuci common sense ludi, co to robia...
14. december 2016

Samuel

nataly: nemyslim si, ze riesia cashovku. Pravda je taka, ze oni zamknu alebo odtiahnu len toho, kto naozaj porusuje zakon. V tomto pripade je zrejme ilegalnost takehoto parkovania diskutabilna, kedze zakon je postaveny ako je .. koniec koncov ako vela dalsich blbych zakonov na SK.
14. december 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

Samuel...dakujem za uznanie ... zltu ciaru riesia statny policajti mie mestski... a tie beton kvetinace... urcite neposunu ak su tam.. iba ak ine lahsie..
14. december 2016

Samuel

U NAS TAKA OBYCAJ: pohoda .. ok, ale plati to asi vtedy, ked parkuje na ceste a nie chodniku, ci?
su tam ine betonove kvetinace a posunul som ich sam, takze da sa. Tie, co si prilozil Ty su zrejme vacsie a tazsie. Zijeme zial v meste, kde su ignoranti de facto nepostihnutelni...
14. december 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

zlta ciara na ceste...nema na nejstat auto. on preto tak stoji ... ale urcite by ho pokutovali lebo cloni vyjazdu...
14. december 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

zlta ciara na ceste...nema na nejstat auto. on preto tak stoji ... ale urcite by ho pokutovali lebo cloni vyjazdu...
14. december 2016

Samuel

este k tej nalepke .. ked sa nad tym clovek zamysli, sama o sebe je vlastne dost absurdna, pretoze ak niekto parkuje v rezidentskej casti bez rezidentskej karty, malo by zasiahnut mesto/policia a nie clovek s nalepkami :D
14. december 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

ta nalepka je z kosicov...to je len napad ako upozornit paka ze parkuje na.....text moze byt neparkuj ako....a olepit cele predne sklo...
14. december 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

u nas v karlovke...
14. december 2016

Anonymný užívateľ

A pred ministerstvom zahraničných vecí na Sokolskej sú biele čiary "oficiálne" len 1,35 metra od plotu!!!
Minule som tam videl dve mamičky, ako riešili prechod tým, že jedna musela kočík zdvihnúť!
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/8173/ministerske-parkovanie-na-sokolskej-ulici
14. december 2016

Samuel

U NAS TAKA OBYCAJ: :D
14. december 2016

Samuel

Anonymný užívateľ: take parkovanie je aj v ulickach okolo SK rozhlasu, ale je tam tabula, ze treba pouzit chodnik na druhej strane cesty. Myslim, ze tych 1.5 metra nie je celkom smerodajnych pre budovanie vsetkych chodnikov...
12. január 2017

Žofia

Pokiaľ si dobre spomínam podľa zákona sa mesmie stáť v križovatke a v jej bezprostrednom okolí - miesto kde vozidlo stojí je v križovatke, neobmedzuje tým aj bezpečnosť a plynulosť premávky? Zelená hliadka sa snažila situáciu pod pyramídou riešiť, človek tým nemôže povedať že ich riešenia boli úžasné a správne, ale navrhli niečo, čo by mohlo fungovať keby ľudia mali aspoň snahu. Ich koncept zachoval chodník pre chodcov a definoval parkovacie státia a tiež aj nezavadzajúcu lavičku. Žiaľ, po krátkom čase bola lavička v jarku a kvetináče vyhádzané s nahnevanými nápismi že ľudia si tam chcú parkovať. Pre vyriešenie tejto situácie sa musia osadiť buď fixné stĺpiky, ktoré už arogantní vodiči nepresunú alebo osadenie dopravného značenia a následné pokutovanie.
12. január 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Mestská polícia vykonáva pravidelné hliadky, nemôže však zabrániť každému arogantnému správaniu vodičov. Kľúčový problém je v zlom ustanovení zákona ( § 52 ods. 2 zákona č. 8/2009 o cestnej premávke), ktoré umožňuje parkovať aj na chodníku. Zmenu zákona však môžu urobiť len poslanci NR SR.
V každom prípade, pokiaľ ste svedkom situácie, že vozidlá neparkujú v zmysle predpisov a prekážajú premávke, je potrebné ohlásiť to Mestskej polície na skrátené číslo 159, ktorí pošlú najbližšiu voľnú hliadku na preverenie. Z fotografií nie je možné dodržanie predpisov vyhodnotiť ani následne riešiť ako priestupok.

V súvislosti s novoprijatými pravidlami parkovacej politiky je teraz na mestských častiach, aby nastavili pravidlá pre rezidentov či nerezidentov v ich lokalitách.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
29. máj 2019

Martin Uváček

Žeby zmena k lepšiemu?
30. máj 2019

Samuel

hej, je to lepsie, ale stale sa najde nejaky tulpas, co tam zaparkuje aj napriek tej zltej ciare :)
19. december 2019

Peter Oravec

Od decembra 2019 je platné nové znenie § 52 ods. 2 zákona 8/2009 Z.z., podľa ktorého: "Iní účastníci cestnej premávky než chodci nesmú chodník používať; to neplatí ... ak ide o zastavenie alebo státie vozidla ... n a o k r a j i c h o d n í k a p r i ľ a h l é h o k c e s t e, pri ktorom ostane súvislá voľná šírka chodníka najmenej 1,5 m. Takmer všetky tam parkujúce autá parkujú v rozpore s novým znením zákona.
Prosím políciu o vyjadrenie a riešenie.
12. január 2020

Martin Uváček

Neriešené.
27. február 2020

Peter Oravec

Radosť i smútok boli predčasné, dnes tam zase stojí desať áut bez akéhokoľvek záujmu zo strany polície.
Jednorazové akcie su typické pre Slovensko. Exemplárne veľkolepé tresty a žiadna pravidelná bežná kontrola.
Prosím o preposlanie Matúšovi Vallovi.
24. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Príslušníci Exp. MsP BA I boli o tomto probléme vyrozumení a inštruovaní, aby popri plnení ďalších služobných úloh zamerali svoju činnosť aj na riešenie nesprávneho parkovania vozidiel na Mýtnej ulici v Bratislave.
MsP nemá dostatočné kapacitné možnosti k okamžitému eliminovaniu všetkých protiprávnych konaní páchaných na verejných priestranstvách. Daný stav jej neumožňuje nepretržitý dohľad nad všetkými kritickými miestami.
Týmto podnetom sa zaoberáme tak, aby bol protiprávny stav parkujúcich vozidiel čo najskôr odstránený.
Ďakujeme za podnet.
24. marec 2020

Peter Oravec

Páni z polície, toto sú bláboly. Tie autá tam stoja 365 dní v roku, 7 dní v týždni a 24 hodín denne. Len vy to nechcete vidieť.
27. marec 2020

Anonymný užívateľ

Pokiaľ sa nezmení zákon tak, že vozidlá budú mať zakázané parkovať na chodníku pred prechodom pre chodcov, pred hranicou križovatky a na chodníku v zákrute, tak tu bude pretrvávať takáto anarchia do nekonečna!
09. jún 2020

Peter Oravec

Neriešený podnet.
Prosím o preposlanie.
09. jún 2020

Anonymný užívateľ

Je nutné zmeniť zákon tak, že vozidlá budú mať zakázané parkovať na chodníku: pred prechodom pre chodcov, pred hranicou križovatky a na chodníku v zákrute.
Analogicky s § 25 v Zákone o cestnej premávke 8/2009 Z. z.
17. august 2020

Peter Oravec

Dobrý deň,
Neriešený, ignorovaný podnet.
Prosím o preposlanie.
13. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
MsP si svoje povinnosti plní v rámci svojich personálnych a technických možností. Za posledné obdobie od 01.07.2020 v tejto lokalite na Mýtnejj ulici bolo riešených 100 dopravných priestupkov, pričom niektoré z nich boli odstupované na príslušný dopravný inšpektorát PZ k vydaniu rozhodnutia správeho orgánu. Vodiči sú nedisciplinovaní a obmedzené personálne kapacity MsP neumožňujú okamžité riešenie všetkých priestupkov tak, aby občania boli spokojní. Táto lokalita je sústavne monitorovaná hliadkami počas výkonu ich hliadkovej služby.

Bc. Marcela Ťarcha
13. október 2020

Iva

Dobrý večer, nie som odborník na dopravu a parkovanie v Bratislave. Pretože chodím pešo alebo MHD a taxislužbou. Nemohli by obe institúcie MsP a PZ užšie spolupracovať medzi sebou formou komisie alebo pracovnej skupiny a požiadať o aktívnu spoluprácu aj verejnosť ? Koordinovať by to mohol jeden koordinátor a ten by pravidelne informoval o tom , aké opatrenia urobil a ako to dopadlo. Vyhľadať lokality, kde sa predpisy nedodržujú s vyššou frekvenciou od rovnakých vodičov.
Špeciálne pri budove RTVS - Slovenského rozhlasu. Budova má svetovú úroveň po architektonickej stránke a vyriešiť adekvátne verejný priestor je nutnosť, pretože taká inštitúcia ako rozhlas býva ikonickou budovou a významným nositelom kultúry. Špeciálne v tejto lokalite, kde sa nachádza na jednej ulici aj Národná banka by mal mať verejný priestor vysokú úroveň.
13. október 2020

Anonymný užívateľ

MsP stále rieši akési iné úlohy.
Pritom by malo byť ich prioritou aj nahlasovanie poškodených značiek, opotrebované vodorovné značenie, značky zarastené konármi...
13. október 2020

Anonymný užívateľ

Akosi stále nerozumiem rezidenčnému parkovaniu?!
Veď tam, kde nie je označený parkovací box, tak by malo byť parkovanie nelegálne!
04. december 2020

Peter Oravec

Dobrý deň.
Neriešený podnet.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.

Tie autá tam stoja 365 dní do roka, 7 dní v týždni a 24 hodín denne, za ostantatívnej a provokatívnej ignorácie problému zo strany mestskej polície.
Pán admin, prosím, prečo zodpovedný ignoruje podnet? Ďakujem.
07. máj 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
prosím admina, aby požiadal samosprávu o aktualizáciu vyjadrenia k podnetu.
S pozdravom.
11. máj 2021

Martin Uváček

Pán Oravec. Chodím denne okolo a posledné týždne tam autá vôbec nestoja. Takze už neplatí 24h, 7 dni, 365 dni do roka. Pribudli tam aj cedulky so zákazom zastavenia. Dnes fotené 15:40, kedy ešte beží obvyklá pracovná doba.
12. máj 2021

Iva

Fihá, aké milé prekvapenie.
23. november 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
Podnet je znovu aktuálny. MsP parkovanie v rozpore so zákonom nerieši.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.
23. november 2021

Anonymný užívateľ

Magistrát a mestské časti sa stále vyhovárajú na novú parkovaciu politiku, ktorá je vo hviezdach.
A aj tak budú mnohí ignoranti takto parkovať stále, lebo MsP nemá ľudí a odťahovka - Mestský parkovací systém spol. s r.o. - Bratislava zase dostatočne veľké ,,platené parkovisko" !!
30. november 2021

Odpoveď samosprávy

Príslušníci MsP sú o tomto probléme vyrozumení a inštruovaní, aby počas výkonu služby riešili túto situáciu a zabezpečili zákonný stav.

Ing. Marta Urbanová
30. november 2021

Peter Oravec

Dobrý deň, pán admin,
prosím Vás, čo je na tomto podnete vyriešené?
Ďakujem, s pozdravom.
30. november 2021

Maťo

Veď som tadiaľ dnes išiel a stálo tam rovnako auto.
14. december 2021

Odpoveď samosprávy

MsP nemá dostatočné kapacitné možnosti k okamžitému eliminovaniu všetkých protiprávnych konaní páchaných na verejných priestranstvách. Daný stav jej neumožňuje nepretržitý dohľad nad všetkými kritickými miestami.
Okrem toho MsP v súčasnej dobe musí riešiť kontrolu opatrení vyhlásených Úradom verejného zdravotníctva SR v súvislosti s pandemickou situáciou ochorenia Covid 19. Taktiež sú povinní plniť aj iné úlohy vyplývajúce im z povinností taxatívne vymedzených v zákone č. 564/1991Zb. o obecnej polícii ako aj úlohy im zverené od nadriadených. MsP nevykonáva bezprostredne iba riešenie dopravnej situácie.

Ing. Marta Urbanová
14. december 2021

Peter Oravec

Dobrý deň, pani Urbanová,
inými slovami ste nám chceli napísať, že kašlete na to.
Vďaka za informáciu, zohľadníme pri komunálnych voľbách.
S pozdravom.
14. december 2021

Anonymný užívateľ

Sme zvedaví, ako MsP začne na chodníkoch uplatňovať novelizáciu zákona 8/2009, ktorá zakazuje parkovanie na chodníkoch a bude v platnosti od marca 2022?!
14. december 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
nuž, nezačne.
Od marca 2022 vypukne na chodníkoch rovnaká anarchia, ako tam bola pred zavedením 1,5 metra. A polícia si alibisticky umyje ruky, pretože na to nemá kapacitu. Presne toto bolo cieľom novely zákona.
S pozdravom.
14. december 2021

U NAS TAKA OBYCAJ

budu same vynimky...
14. december 2021

Martin Uváček

Za týmto účelom by mesto malo zriadiť niečo ako parkovaciu políciu v zahraničí. Táto by dohuadala len správnosť parkovania a neriešila by verejný poriadok či dodržiavanie otváracích hodiny. Skratka len správnosť parkovania, platenie parkovného a odtahy vozidiel. Vodiči v Bratislave sú veľmi vytrvalý, všímajú si ako a kde polícia dáva papuče a podľa toho parkujú. V našich podmienkach pomôže len tvrdá represia.
14. december 2021

Anonymný užívateľ

pán Oravec - asi tak. Však nedokážu urobiť poriadok ani cestách, kde sa flagrantne porušuje zákaz parkovania!
14. december 2021

Peter

to u nás v Petržalke to korunuje starosta: policajti mi opakovane do telefónu (čiže na nahrávanej linke) povedali, že "pán starosta si neželá aby sme im dávali pokuty" - smutné, že starosta sa tvári ako bojuje za parkovaciu politiku a riešenie problémov s parkovaním, ale v praxi tých hulvátov chráni...
14. december 2021

Peter Oravec

Dobrý deň.
Pán starosta je viac ako zákon. Ako za socíku: písané právo neplatí, platí telefonické právo. Telefonické pokyny od verchušky. A sme tam, kde sme boli, stará mama.
S pozdravom.
14. december 2021

Anonymný užívateľ

Starosta Petržalky mal pred voľbami chrabré reči. A teraz sa zalieča aj menšine, len aby opäť vyhral voľby.
14. december 2021

Peter Oravec

A je to tu:
https://bratislava.sme.sk/c/22803605/bratislava-vita-obmedzenie-parkovania-na-chodnikoch-otazna-je-rychla-ucinnost.html
"Rýchla účinnosť novely, od 1. marca 2022, však podľa magistrátu dostáva mesto a mestské časti do situácie, keď nie je jasné, či samosprávy za tak krátky čas dokážu legislatívne zmeny aj aplikovať v praxi. Starostka bratislavskej Karlovej Vsi Dana Čahojová tvrdí, že to nie je možné v takom rozsahu pripraviť do marca ani len teoreticky."
To bude krikúúú, ako sa to nedáááá...
14. december 2021

Anonymný užívateľ

My sme top manažéri výhovoriek a dôvodov ako sa čo nedá. Vivat Slovakia, Vivat Bratislava!!
16. december 2021

Maťo

Dobrý deň, namiesto auta teraz na chodníku zavadzia vodiaci prah.
16. december 2021

Anonymný užívateľ

Maťo, pridaj foto 😉
19. december 2021

Odkaz pre starostu

Vážení užívatelia a užívateľky portálu,

v minulosti boli napriek bodu 2.6 Pravidiel portálu prijaté aj podnety, ktoré sa týkajú porušovania dopravných predpisov. Z tohto dôvodu podnet presmerovávame na samosprávu so žiadosťou o prehodnotenie osadenia protiparkovacích zábran, alebo o zmenu dopravého značenia (resp. dopravných predpisov), či parkovacej politiky v tejto oblasti. V prípade, že samospráva zašle nesúhlasné stanovisko, podnet bude Uzavretý.

Pre porušovanie platných zákonov je potrebné volať príslušníkov Mestskej Polície na čísle 159. Na základe opakovaného vyjadrenia Mestskej polície k podnetom zasielaným cez portál Odkaz pre starostu, nie je možné vyvodzovať zodpovednosť na základe fotografií v podnotoch, nakoľko polícia vždy vyhodnocuje aj ďalšie okolnosti priestupkov a vie teda konať len na mieste.

Ďakujeme za pochopenie.

Tím Odkaz pre starostu
19. december 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
19. december 2021

Peter Oravec

Dobrý večer,
každé pravidlo, každý zákon je len taký dobrý a účinný, ako funguje jeho vymáhanie (vrátane sankcionovania tých, ktorí zákon nerešpektujú). Všetci však vieme, že vymáhanie zákona o zákaze parkovania tam, kde je príslušná značka, resp. o zákaze parkovania na chodníkoch (od marca 2022) bude presne také, ako teraz, teda prakticky nebude žiadne. Polícia nebude stíhať a parkovať sa bude všade a kdekoľvek, teda aj v zákaze parkovania a aj na chodníkcoh.
Vzhľadom na dlhoročnú nedostatočnú kapacitu polície na to, aby systémovo riešila protizákonné parkovanie, sú podľa môjho dlhodobého názoru jediným reálnym riešením stĺpiky. Boužiaľ, neteší ma to, ale je to jedná reálna možnosť. A stačí sa pozrieť na mapy na googli, aby bolo všetkým jasné, že to úplne rovnako riešili neporovnateľne väčšie, bohatšie a sofistikovanejšie mestá typu Príž, Madrid, Amsterdam a spol.
S pozdravom.
22. december 2021

Maťo

Dobrý deň. Chcem sa opýtať zasvätených, prečo nemôže polícia vyhodnocovať iné okolnosti pri riešení priestupku na základe objektívnej zodpovednosti, ak fotografiu dodá občan. Ja tam nevidím žiadny rozdiel a toto beriem iba za ďalšiu výhovorku, ako sa niečo nedá v tejto republike.
22. december 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
v inej súvislosti som kedysi volal MsP k autu, ktoré parkovalo na chodníku, ale nie pri okraji chodníka. Argumentoval som, že jazda po chodníku je zakázaná. Policajt mi povedal, že on tam to auto nevidel p r í s ť, a že to auto sa tam mohlo dostať aj inak. Ja som sa spýtal, že či tam to auto spustili z vrtuľníka? Policajt na to povedal, že napríklad tak. A bolo vybavené.
Takže to je asi dôvod. Pretože fotografia nie je dôkaz, že tam tie autá naozaj stáli/parkovali. Mohli tadiaľ napríklad iba prechádzať. Chápete, akože všetky naraz sú v pohybe a teda tam neparkujú. Ja viem, je to hlúposť, ale ONI tak fungujú. Pod ONI myslím MsP.
S pozdravom.
22. december 2021

Maťo

Áno a ako mne raz povedal príslušník, ak by takéto vozidlo pokutoval, mohol by ho dotyčný majiteľ vozidla roky vláčiť po súdoch..
22. december 2021

Peter Oravec

Z toho ale potom vyplýva, že toto všetko nemá riešenie. Na jednej strane fotografia občana nie je dôkaz, na druhej strane polícia nemá dostatočnú kapacitu, aby mohla byť všade. A dobrovoľné dodržovanie predpisov motoristami, čo sa týka parkovania na chodníkoch, je nereálne. Takže čo nám ostáva: chaos a od marca parkovací armagedon. Zákon nezákon.
Alebo ešte jedo riešenie: stĺpiky. Ja som preto za stĺpiky. Ako v Paríži, Madride, Amsterdame a v iných, oveľa väčších, bohatších a sofistikovanejších mestách. Inak sa proste nedá.
S pozdravom.
22. december 2021

Nacbo Ynmynona

Tento problem je este omnoho vacsi. Pri (ne)rieseni nelegalneho parkovania na inom mieste mi prislusnik MP povedal ze aj on tak parkuje, ked pride vecer domov, lebo nie je kde. Dalsi sa ma spytal, kde maju ti ludia parkovat. Tymto nechcem tvrdit, ze su taki vsetci, ale podla pristupu policie sa obavam, ze to neboli jedine cierne ovce. A dufam, ze podobne postoje nemaju aj k ostatnym skutkom.
22. december 2021

Anonymný užívateľ

Reality Show 2021, 2022...
Nahlásil som na 159 parkovanie na ,,Zákaz zastavenia" a presné miesto.
Dve dopravné značky B 34 ako lopaty a ignoranti s odstavenými autami medzi nimi.
A po chvíli telefonát z polície, že nech sa dostavím na miesto ,,činu" a ukážem príslušníkom, čo a kde porušujú?
Policajti potom s niekým telefonovali a privolali MsP aj s odťahovkou.
A vtedy som pochopil, že prečo nemajú kapacity a ľudí!
Jednoducho - ,,Kocúrkovo ako remeň"!
23. december 2021

Maťo

Tak mne sa zas stalo, že po privolaní hliadky MsP, keď motorkár parkoval na chodníku v ústi prechodu pre chodcov, vyzeralo to tak, že si prišli pozrieť viac motorku ako dopravný priestupok. V okolí mnoho miest kde legálne zaparkovať, ale motorkár dostal miesto pokuty úsmev a priateľský rozhovor. Takže výjazd MsP nebol nijako zaplatený a tento priestupok stál dokonca daňových poplatníkov peniaze.
06. január 2022

Peter Oravec

Dobrý deň.
Neriešený podnet.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.
08. január 2022

Odkaz pre starostu

Vážení užívatelia a užívateľky portálu,

v minulosti boli napriek bodu 2.6 Pravidiel portálu prijaté aj podnety, ktoré sa týkajú porušovania dopravných predpisov. Z tohto dôvodu podnet presmerovávame na samosprávu so žiadosťou o prehodnotenie osadenia protiparkovacích zábran, alebo o zmenu dopravého značenia (resp. dopravných predpisov), či parkovacej politiky v tejto oblasti. V prípade, že samospráva zašle nesúhlasné stanovisko, podnet bude Uzavretý.

Pre porušovanie platných zákonov je potrebné volať príslušníkov Mestskej Polície na čísle 159. Na základe opakovaného vyjadrenia Mestskej polície k podnetom zasielaným cez portál Odkaz pre starostu, nie je možné vyvodzovať zodpovednosť na základe fotografií v podnotoch, nakoľko polícia vždy vyhodnocuje aj ďalšie okolnosti priestupkov a vie teda konať len na mieste.

Ďakujeme za pochopenie.

Tím Odkaz pre starostu
08. január 2022

Anonymný užívateľ

Mestská polícia a Mestský parkovací systém, s.r.o už presne vedia, kde sú permanentne porušované zákony.
Je však poľutovaniahodné, že ich ignorujú a zasahujú niekde inde :(
03. marec 2022

Peter Oravec

Dobrý deň.
Neriešený podnet.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.
03. marec 2022

Anonymný užívateľ

Celá tá Vallo Team parkovacia politika je fiasko 👎
16. marec 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]
17. marec 2022

Anonymný užívateľ

Aj z tohto podnetu sa už dá vytlačiť brožúra.
A potom ju rozdávať voličom pred komunálnymi voľbami 2022!
06. jún 2022

Peter Oravec

Dobrý deň,
v súvislosti s "paasom" zrejme vyriešené.
S pozdravom.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania