Smetisko

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 09. apríla 2013

Tieto neuveriteľne rýchlo rastúce smetiská ztrpčujú život a zdravie každému, kto musí tadiaľto prechádzať. Garáže oproti Černockého smerom k železnici.

09. apríl 2013

Gelinger

A okolo su dalsie...
10. apríl 2013

Peter

Toto je tam bezdomovecky rajon . S nimi su vsade len problemy.
11. apríl 2013

sinope

Tak ako reklamuje jeden z developerov: Byvat v Raci sa mi paci. .....alebo inak, mavat zisky sa mi paci, dosledky si rieste obcania.
11. apríl 2013

Juliette

nehovorim ze tam bol niekedy poriadok, bordel si pamatam uz ako mala... ale dnesny stav je len skvela vizitka... proste co nevidime, neexistuje
12. apríl 2013

Odpoveď samosprávy

Postup a zodpovednosť pri zabezpečovaní odstraňovania odpadu uloženého v rozpore so zákonom o odpadoch (tzv. čierne skládky) stanovuje zákon č. 223/2001 Z.z. o odpadoch v znení neskorších predpisov (ďalej zákon). Kto zistí umiestnenie odpadu v rozpore so zákonom, je povinný to oznámiť obvodnému úradu životného prostredia a obci. Obvodný úrad životného prostredia na základe oznámenia začne konanie o zistenie osoby zodpovednej za umiestnenie odpadu resp. či vlastník pozemku nemal z uloženia odpadu prospech. Ak sa v konaní nezistí osoba zodpovedná za umiestnenie odpadu zodpovednosť za komunálny odpad a drobný stavebný odpad uložený v rozpore so zákonom o odpadoch na území obce podľa § 18 ods. 11 zákona má obec. Štatútom hl.mesta SR Bratislavy je táto povinnosť určená mestským častiam. Zhodnotenie alebo zneškodnenie iného druhu odpadu má zabezpečiť na vlastné náklady príslušný obvodný úrad životného prostredia. Tento proces je časovo zdĺhavý a obvykle trvá viac ako šesť mesiacov.

Mestská časť Bratislava–Rača v zmysle citovaného zákona písomne oznámila Obvodnému úradu životného prostredia Bratislava (ObÚŽP) umiestnenie odpadu uloženého v rozpore so zákonom pri garážach na Černockého už dňa 12.06.2012. Keďže je tu uložený aj iný odpad ako komunálny odpad (pneumatiky z osobných aj nákladných automobilov, náterové hmoty, staré maringotky) rozhodnutie o jeho odstránení musí vydať obvodný úrad životného prostredia, ktorý aj musí zabezpečiť odstránenie iného ako komunálneho odpadu. OÚŽP aj začal dňa 30.08.2012 konanie, avšak do dnešného dňa aj napriek našim viacnásobným urgenciám o skládke nerozhodol. Mestská časť Bratislava–Rača už z uvedenej lokality viac krát odstraňovala čierne skládky komunálneho odpadu napr. aj v máji m.r. a je pripravená ihneď po odstránení nekomunálneho odpadu obvodným úradom komunálny odpad vyčistiť.

S pozdravom

Ing. Jana Pešková
prednostka miestneho úradu
Mestskej časti Bratislava - Rača
13. apríl 2013

Dušan Veselý

Občas idem okolo na bicykli. Je to tam sila.
04. jún 2013

Odpoveď samosprávy

Dňa 19.04.2013 bolo Obvodným úradom životného prostredia Bratislava vydané rozhodnutie.

Obvodný úrad životného prostredia Bratislava dal odstrániť iný ako komunálny odpad (pneumatiky z osobných a nákladných áut, náterové hmoty).

Mestská časť Bratislava - Rača dala odstrániť komunálny odpad dňa 03.06.2013.
Pripájam fotodokumentáciu.

S pozdravom

Ing. Jana Pešková
prednostka miestneho úradu
Mestskej časti Bratislava - Rača
17. jún 2013

sinope

nesiel som nedavno okolo, ale podla fotiek klobuk dolu, pekne vycistene. Konecne nieco pozitivne.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania