Chýbajúci prechod pre cyklistov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

V riešení
meno
Janči Bakoš 19. decembra 2016

Podľa (zanikajúceho, ale to je iný podnet - https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/31638/poskodene-znacenie-na-cyklotrase-odborarska) starého dopravného značenia je chodník kolmý na Nobelovou ulicu spoločný pre chodcov a cyklistov. Novovybudovaný prechod je ale iba pre chodcov.

Chcel by som teda požiadať kompetentných, aby doplnili aj cyklopriechod.

P.S. Prečo je dopravná značka prechod pre chodcov (na fotke z pohľadu chodca) umiestnená až za prechodom a (čo je hlavné) tak, že zmenšuje šírku chodníka? Nedala sa umiestniť v tej časti pred prechodom, kde bude zeleň?

22. december 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol zaslaný na vybavenie.

Jana Plevová
17. august 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Podľa vyjadrenia oddelenia investícií a verejného obstarávania v úseku zachytenom výstavbou obytného súboru Nobelova je zmena vedenia cyklistickej dopravy tak, aby prejazd cyklistov cez dané územie bol plynulý a bezpečný, reagoval na novú výstavbu a zároveň čo najmenej obmedzoval pohyb chodcov v danom priestore. Chodník v priestore križovatky s Odborárskou má len minimálnu normovú šírku, nevhodnú na spoločný pohyb cyklistov a chodcov. Preto bol odstránený pohyb cyklistov po chodníku a tým stráca cyklistický prechod opodstatnenie. V prípade záujmu je možné nahliadnuť na MÚ BANM aj do projektu riešenia cyklistickej dopravy pri obytnom súbore Nobelova.



Jana Plevová
17. august 2017

Janči Bakoš

Považujem teda za veľmi nešťastné, že na tom istom šírkovo nevyhovujúcom chodníku (podľa podnetu https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/35372/chodnikcesta-pri-obytnej-zone-nobelova zúženom počas výstavby) bolo pred pár týždňami STaRZom obnovené zvislé cykloznačenie (https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/31638/poskodene-znacenie-na-cyklotrase-odborarska). Očividne jedna ruka samosprávy nevie, čo robí druhá.

V každom prípade by som ale predmetný projekt poprosil poslať na mail ([email protected]). Verím, že to máte aj v elektronickej forme a že to pôjde aj bez infožiadosti.

Vopred ďakujem.
03. december 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

kontaktovali sme zadávateľa podnetu s otázkou na stav riešenia.
Vlado
Administrátor Bratislava-Nové Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
05. december 2022

Janči Bakoš

Aktuálna situácia:
Na chodníku je vyznačená cestička pre peších a cyklistov, ktorej časť (nelegálne) využívajú motorové vozidlá smerujúce na parkovisko za bývalou administratívnou budovou napravo od začiatku cestičky.
Cestička na druhom konci ústí na priechod pre chodcov (priechod pre cyklistov chýba).

Ďalším pokračovaním cestičky som si nie úplne istý, nakoľko smerom k parku vzikla medzitým ďalšia výstavba a vyzerá to tak, že pokračovanie cestičky je prehradené plotom.

Inak, v mojej prastarej mailovej komunikácii s MČ odznelo, že developer by mal vytvoriť/vyznačiť cestičku/koridor pre cyklistov v rámci parkoviska. K tomu samozrejme nedošlo.
05. december 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,
Vlado
Administrátor Bratislava-Nové Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
06. december 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujem za aktualizáciu podnetu. Podnet postupujem na riešenie oddeleniu dopravy, európskych fondov a verejného obstarávania.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania