Vrak na parkovisku Trhová

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Uzavretý
meno
Peter 18. januára 2017

Na parkovisku na ullici Trhová stoji uz dlhu dobu nepojazdne vozidlo s mimo BA SPZ.. Dalo by sa aspon informovat majitela vozidla aby ho odpratal? To jedno miesto by sa isto hodilo. Dakujem

18. január 2017

nepšo

Peter vozidlo treba odfotitť poriadne z blízka , ideálne aby bolo vidieť špz a nálepky tk a ek , pokiaľ sú po platnosti . Inak je šanca , že ho bude niekto riešiť priam mizerná...
19. január 2017

Odpoveď samosprávy

Pôjdeme to preveriť. AKo píše "nepšo" pokiaľ vozidlo má platné TK+EK a nie je viditeľne poškodené môže na verejnom parkovisku parkovať bez obmedzení.
Zoznam vrakov, ktoré riešime je na našom webe, sú ich tam desiatky!
http://www.dubravka.sk/files/documents/miestny_urad/zoznamy/vraky-evidencia.pdf

Rastislav Bagar, prednosta MÚ
19. január 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

jedná sa o vozidlo Nissan Sunny s platnosťou TK a EK do 5.9.2016. Teda vozidlo nie je spôsobilé na premávku na pozemných komunikáciách. Najprv musíme vylustrovať držiteľa vozidla a následne ho vyzveme na splnenie povinnosti uvedenej v § 67 ods. 1 zákona o odpadoch a určíme mu lehotu dokedy má vozidlo odstrániť. Následne ak to držiteľ vozidla neurobí, odstránime vozidlo my na náklady držiteľa vozidla.

M. Blažej
Oddelenie územného rozvoja a životného prostredia MČ Dúbravka
25. apríl 2017

Peter

Do dnesneho dna je auto stale na povodnom mieste
24. november 2017

Peter

Peter Maďar.

No aj tam bude nadalej.Pokial ma EČV a neznecistuje okolie,tak neplatna TK a EK nieje dovod na odtiahnutie ani na vyzyvanie majitela aby ho odpratal.Uz som reagoval na XY takychto prispevkov,jednoducho mozes auto zaparkovat na verejnom parkovisku na ako dlho chces.(moze byt majitel vazne chory,hospitalizovany alebo z akehokolvek dovodu nemoze alebo nechce auto dlhsie pouzivat)Nema pravo nikto ti ho nasilne odtiahnut "bez dovodu"jediny dovod je ze splna podmienky urcenia za "vrak".Aj mna hnevaju rozne dlhsie odstavene auta lebo s parkovanim je to fakt o dusu.Ale ruku na srdce,pokial ma cisla a nesplna oznacenie za vrak,tak s tym nikto nic nemoze spravit.
24. november 2017

Peter

Vazena samosprava.

Nemusi mat platne TK a STK a aj tak moze parkovat kolko chce.(Samozrejme pokial ma riadne upevnene obidve EČV)Musi splnat podmienky vraku,a neplatne kontroly medzi ne nepatria.A samozrejme ze je nesposobile na premavku,preto stoji.Budte radi ze nejazdi,a neohrozuje svojim pripadnym zlym tech,stavom ostatnych ucastnikov premavky.Takze na zaklade coho chcete vyzyvat majitela na odpratanie?A je zarazajuce ze odpovedate rozne na kopec dalsich a rovnakych pripadov.Raz tak potom tak.Uz si spravte v hlavach poriadok a naucte sa riesit podnety rovnakym metrom a podla zakona.TK a STK je vecou uradu dopravy,ten musi vyzvat majitela na vykonanie kontrol a vyrubit mu pokutu.Ale nie urcit vozidlo za vrak len preto ze nema platne kontroly.Dakujem za pozornost.Nemusite odpisovat,lebo aj tak na kritiku nereagujete.
17. september 2018

Lukáš Bartošovič

pre administratora "Odkaz pre starostu" - podnet prosim uzavrite, dakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania