Ihrisko pri Schn. Trnavskeho 17

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený
meno
Veronika 24. marca 2017

 Na ihrisko pri dome na Schn. Trnavskeho 17 bola umiestnena smyklavka-mravec. Preco miestny urad tuto smyklavku na ktoru boli staznosti kvoli bezpecnosti premiestnil z  ihriska na Valachovej ul. pri Dune na toto ihrisko?Na smyklavku boli staznosti kvoli lanovemu rebriku po ktorom sa na nu vylieza. Lana sa natahuju a vytvaraju velke otvory cez ktore mozu deti prepadnut a zranit sa. Tiez tyce na zadrzanie sa su umiestnene dost nestastne a hrozi udretie hlavy. Tato smyklavka ma 2 vstupy, po rebriku a zboku. Je to smyklavka pre male deti a toto je nebezpecne kedze male deti  mozu cez bocny otvor vypadnut. Na tomto ihrisku bola predtym smyklavka, dreveny domcek. Tu odniesli a po roku sem dali tuto nebezpecnu vec, ktoru je treba odstranit a nie presuvat z ihriska na ihrisko.

10. apríl 2017

Odpoveď samosprávy

Tak ako všetky nové prvky, ktoré osádzame na detské ihriská v Dúbravke je aj hrací prvok "Mravec" riadne certifikovaný podľa noriem EU. V blízkej dobe budeme robiť pod neho ešte bezpečnostný povrch. Tento prvok ale nie je určený pre malé deti ako si myslíte, je určený pre deti od 7-12 rokov. V Dúbravke sa snažíme vytvárať ihriská pre rôzne vekové kategórie detí, musíme myslieť aj na väčšie deti a pre nich máme žalostne málo hracích prvkov.Pokiaľ máte menšie deti je vhodné vybrať sa na iné detské ihrisko v okolí, ktoré je prispôsobené jeho veku, napr. Žihadielko neďaleko.

Predtým tam bol domček bez certifikácie, rozpadnutý, nebezpečný a podľa našich informácií na takomto type bol nebezpečný úraz v inom meste na Slovensku - v Žiline.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ
11. apríl 2017

Veronika

Vzhladom na velkost smyklavky mravca nie je mozne aby bol urceny pre take velke deti. Proste sa tam nezmestia. A ked uz hovorime o dostupnosti ihrisk.. v tejto lokalite je toto jedine male ihrisko. Na strane kde sa otvorilo Zihadielko je velmi blizko dalsie velke ihrisko. A zihadielko urcite nie je pre male deti. Pieskovisko je tam malinke a preliezkova konstrukcia prilis velka a komplikovana pre male deti. a aj sa tam hravaju skor starsie deti. Ked je ta smyklavka taka vyhovujuca preco sa odstranila z predchadzajuceho ihriska?
03. máj 2017

Veronika

IHRISKO NA SCHN.TRNAVSKEHO 17

Prosim o vysvetlenie odpovede ohladne smyklavky mravca na ihrisku pri Schn.Trnvskeho 17. Na upozornenie ze smyklavka je kvoli roztahanemu rebriku a tyciam ktore delia smyklavkovu cast nebezpecna pisete ze je pre vacsie deti od 7 do 12 rokov. Co je nerealne kedze taketo deti sa tam proste nezmestia. Smyklavka je svojou velkostou evidentne pre deti male pre ktore ale nevyhovuje z bezpecnostnych dovodov. Ked je taka bezpecna preco miestny urad mina financie a umiestnil ju na ihrisko pri Dune na Valachovej ulici aby ju odtial nasledne kvoli staznostiam odstranil a premiestnil. Je to jedine ihrisko v okoli takze by nebolo zle keby ho miestny urad nepouzival ako skladku preliezok ktore inde nechcu hoci akoze splnaju normy.
05. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Na ihrisko boli doplnené nové certifikované hojdačky, lanový šplhací prvok a bezpečnostný povrch EPDM pre bezpečnú a atraktívnu hru detí.

Smiešková
MÚ Dúbravka
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania