Neudržiavaná zelen

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 25. apríla 2013

Nemohli by ste namiesto tejto džungle ktorá je na stredovom pase na Trnavskej vysadit normalne stromoradie tak ako je to bežné v západných krajinách.Aj na Tomašikovej su pekne stromy.
pripájam link:

http://maps.google.sk/maps?ct=reset&tab=ll

07. máj 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Hlavné mesto sa v rámci obmedzených prostriedkov na údržbu snaží aspoň udržiavať už existujúcu zeleň. A pokiaľ ide o konkrétny prípad na Tomášikovej, možno by viacerí nesúhlasili s tým, aby sa akákoľvek zeleň likvidovala. Stromoradie v zelenom stredovom páse sa neodporúča ani odborníkmi na zeleň ani dopravnými inšpektormi. Korene stromov nemajú dostatok priestoru na rast a potom poškodzujú povrch cesty a obrubník. Z dopravno-bezpečnostného hľadiska predstavujú stromy riziko pri polámaní za nepriaznivých poveternostných podmienok a rizika pádu na cestu.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
23. máj 2013

Dano

Pan Papajcik,tato odpoved je s prepacenim trapna.Stromoradia su bezna vec v mnohych krajinach a mestach ci uz popri ceste alebo elektrickovej trati.Aj na mnohych vizualizaciach(petrzalka) ste ukazovali na Vasich tlacovkach projekty kde boli popri elektrickovej radiale stromy.Koniec koncov aj v Bratislave su stromoradia napr.Jarosova,Tomasikova,Kutuzovova,Vajnorska.Stromy su potrebne a skrasluju prostredie to co je na Trnavskej a Roznavskej je jeden chaos,kriky ktore nikto nestriha a burina.Aj pri rekonstrukcii Dubravskej radialy odporucam vysadit stromy na zelenych pasoch pri kolajach,ten priestor si to pyta.Pripajam aj jednu vizualizaciu. http://alturl.com/jyf8e
01. máj 2020

Martin Uváček

Momentálne túto húštinu kompletne vyťali, boli tam aj rôzne nálety a invazívne rastliny.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania