Ako ovplyvní výstavba novej AS život a bývanie v okolí?

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Uzavretý
meno
Pavol Múdry 31. marca 2017

v suvislosti s avizovanou mega stavbou a prerabkou Autobusovej stanice Nivy a okolia je avizovana aj zmena vyuzivania Parickovej ulice. Pre obyvatelov tejto lokality to bude znamenat vyrazne zhorsenie podmienok. Uz teraz musime strpiet vysoku prasnost, niektore buracie prace a pilenie stromov v rannych hodinach a niekedy aj pocas vikendu. Nikto nas dosial neinformoval, co ako planovane stavebne prace ohrozia nas prijazd domov a moznosti parkovania. Uz teraz v tejto lokalite planuje mnozstvo aut z evidencnymi cislami z inych miest.
Ziadam Vas o zaslanie podrobnejsej informacia co nas pocas najblissich min. 2 rokov caka a ako bude riesena otazka parkovania.

22. august 2017

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,

ďakujeme za vašu otázku. Z odpoveďou sme si dali načas nakoľko sme chceli pripraviť viaceré stretnutia obyvateľov s investorom. Tieto uplynulých týždňoch prebehli. Boli zodpovedané všetky otázky, aj tie ktoré nie sú uvedené v tomto príspevku. Rovnako bol nastavený spôsob vzájomnej komunikácie.

MU Bratislava Ružinov
22. august 2017

BaNi

Byvam v dotknutej lokalite a o stretnutiach obyvatelov s investorom pocujem prvykrat. Mohol by to MU rozviest aj s konkretnymi informaciami? Dakujem.
22. august 2017

Pavol Múdry

Aha, takze co som sa z odpovede dozvedel? Ze niekto niekde nieco niekomu povedal. O stretnutiach nas nikto neinformoval. Stale nevieme nic o zmanach v organizacii dopravy v lokalite Nivy, stale neviem nic o obmedzeni parkovacich miest a o nejakej nahrade, stale nevieme ci a ako sa budeme dostavat autami i peso k nasim bytom. A co vobec samosprava? Vyrokovala nieco s investorom pre "svojich" obcanov - volicov?
Strucne: samosprava mi v tejto odpovedi nepovedala nic. Len mi naznacila, koho uz nabuduce volit nemam.
22. august 2017

Pavol Múdry

A na takuto odpoved ste potrebovali 5 mesiacov? Co konkretne sa bude diat? Cakam na odpovede do piatka, 25.augusta. Potom sa pohram s mediami na vas ucet.
25. august 2017

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,

Za uplynulé mesiace sa uskutočnilo stretnutie so všetkými zástupcami domov na Páričkovej ulici, prípadne aj za účasti ostatných vlastníkov bytov v domoch. Rokovanie bolo trojstranné starosta MČ, alebo zástupcovia MČ, zástupca investora a zástupcovia vlastníkov bytov a NBP v domoch. Najčastejšie riešená bola otázka parkovania a možného vplyvu stavby na fasády domov, či na domy ako také.

Vo veci vplyvu na fasády domov a technický stav domov bolo dohodnuté, že investor podrobne spasportizuje terajší stav fasád a budov.

Vo veci dopravy, počas výstavby, investor v spolupráci s MČ zabezpečí približne terajší rozsah parkovania:
• po Páričkovej sa nebude presúvať stavebná technika,
• zamestnanci stavby majú vyhradené parkovanie mimo Páričkovej ulice na pozemku investora,
• cestujúci ktorí pricestujú na autobusovú stanicu a ďalej pokračujú autobusmi majú vyhradené bezplatné parkovisko na pozemkoch investora v dotyku s novovznikajúcou dočasnou autobusovou stanicou,
• hľadá sa riešenie, ako uprednostniť rezidentov z Páričkovej pri parkovaní.

K dopravnej situácii na Páričkovej, po výstavbe autobusovej stanice, vieme povedať nasledovné dve veci, mesto plánuje touto komunikáciou viesť trolejbusovú linku a na chodníku a komunikácií vznikne cyklotrasa. Investor opakovane po výstavbe ponúkol parkovacie miesta v novobudovanej podzemnej garáži rezidentom na Páričkovej za zvýhodnených podmienok. Ako budú tieto podmienky stanovené bude zrejmé po výstavbe. Projektová dokumentácie je k dispozícií na okresnom úrade, ktorý je v tejto veci stavebným úradom


MU Bratislava Ružinov
25. august 2017

Pavol Múdry

No takze uz vieme viac, dakujem. Ale pisete o parkovani v garazi PO vystavbe. Co pocas vystavby? Buide nejaka moznost nahradit cca tych 90 miest na Parickovej inde v 500 - bytoch?

V priestoroch Spravy vazenskej a justicnej straze napriklad by bol velky priestor, ci byvale OLO medzi ulicami Velehradska - Bazova, ci prenajom garazi v BC Karadzicova? S tym investor a mestska cast neuvazuju?
28. august 2017

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,

počas výstavby budete parkovať tak ako doteraz.

MU Bratislava Ružinov
28. august 2017

Pavol Múdry

Aj na Parcikovej, ked tam bude trolejbusova linka ako ste mi napisali?
28. august 2017

Pavol Múdry

Pardon, Páričkovej.
10. jún 2023

Peter

Podnet možno uzavrieť, stavba bola dokončená
10. jún 2023

Pavol Múdry

Nastal nový problém a to parkovacia politiks PAAS. Nie že by sme si nezvykli a nezaplatili za parkovanie rezidentov na vyhradených parkovacích miestach. Ale tieto miesta, najmä pri vchode do budovy Nivy, často obsadzujú taxikári. Naviac ked vysadzujú či naberajú pasažierov stoja priami na frekventovanom priechode pre chodcov, blokujú premávku a vytvárajú kolizne situácie. V skratke, taxíky obsadzujú parkovacie miesta rezidentov na Páričkovej a nemajú zaplatené rezidenčné parkovanie a blokujú casto prechod pre chodcov. Čo na to magistrát, OAAS
PAAS a mestská či štátna polícia?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania