Pošľapaný trávnik - Trnavské mýto/Vajnorská

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Uzavretý

Toto nie je, samozrejme, zalezitost len okolia Istropolisu, ale celého mesta, a mala by sa riešiť komplexne, lebo to vyzerá fakt hrozne

20. apríl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol zaslaný na vyriešenie.

Jana Plevová
21. apríl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Podľa vyjadrenia oddelenia životného prostredia a územného plánovania sa nejedná o verejný pozemok (v zmysle platnej legislatívy je verejným pozemkom pozemok, ktorý je verejnosti prístupný a súčasne musí byť vo vlastníctve resp. správe obce), MČ BANM môže upozorniť vlastníka na túto skutočnosť a požiadať ho o zabezpečenie výsadby nového trávnika. Vlastníkovi pozemku bude doporučené, keďže sa o jedná o vychodený chodník k predajni LIDL, aby v spolupráci s touto spoločnosťou vyriešil plochu nielen výsadbou ale aj zavedením opatrení, ktoré by minimalizovali opakovanie sa aktuálneho stavu.



Jana Plevová
24. apríl 2017

Peter Oravec

Všetko na Trnavskom mýte a okolí nepatrí mestu ani mestskej časti, ale v podstate Jednotnému pozemkovému fondu, a magistrát aj mestská časť Nové mesto (pani Plevová, pán Kusý a spol.) sa tvária, že sa ich Trnavské mýto netýka. Celé Trnavské mýto vyzerá príšerne, zúfalo, nepríčetne a na tomto portáli je na stav Trnavského mýta možno aj niekoľko desiatok podnetov, ktoré samospráva Bratislavy už niekoľko rokov zdatne ignoruje.
Ono to vždy poteší, že starosta Nového mesta Kusý, ktorý nevie zabezpečiť aký taký poriadok na Trnavskom mýte, ide kandidovať na župana BSK. Môžeme sa tešiť, že tak, ako vyzerá Trnavské mýto, bude za župana Kusého vyzerať celý BSK.
Len tak mimochodom by som si ešte pani Plevovej (predpokladám, že je hovorkyňou alebo niečím podobným) dovolil poradiť, aby nepoužívala nespisovné výrazy (doporučiť, jedná sa o) a aby ich nahrádzala spisovnými výrazmi (odporučiť/odporúčať, ide o). Ďakujem.
04. máj 2017

batman

K pôvodnému podnetu @Miriam, áno malo by sa to riešiť komplexne v celom meste. Navrhujem hliadky, ktoré každého, kto si takto nezmyselne skráti trasu aj keď tam má chodník zlomiť na mieste nohu. Druhýkrát to už neurobí, to vám garantujem.
Treba si uvedomiť, že polovica podnetov uvádzaných na tejto stránke nie je problém samosprávy ale nás občanov, a keď si nevstúpime do svedomia tak sa nič nezmení.
ďalší podnet, ktorý patrí na stránku odkazpeobčana.sk
04. máj 2017

Peter Oravec

Batman, je to zložitejšie. Bývalý starosta NY by o tom vedel rozprávať. Odporúčam knihu Malcolm Gladwell: Bod zlomu: O malých příčinách s velkými následky.
Na úvod možno stačí aj tento text: "...zločinnost je nevyhnutelným důsledkem nepořádku. Když rozbité okno zůstane neopravené, lidé, kteří chodí kolem, usoudí, že je to všem jedno a nikdo není za nic odpovědný. Brzy přibudou další rozbitá okna a pocit anarchie a signál, že vše je dovoleno, se z domu rozšíří na ulici, v níž stojí. Relativně podružné problémy jako graffiti, nedodržování veřejného pořádku a agresivní žebrání jsou podle těchto autorů všechno obdoby rozbitých oken. Jsou to výzvy k vážnějším zločinům"... "Síla kontextu říká, že kriminalita v metru příliš nesouvisela ani se zamotanou psychologickou patologií jednotlivců, ani s chudobou a prostředím, ze kterého pocházeli zločinci, a naopak velmi souvisela se signály, které vysílala graffiti na zdech a nepořádek u turniketů. Síla kontextu říká, že k tomu, abyste se vypořádali se zločinností, není nutné se vypořádat se všemi velkými problémy. Zabránit zločinům můžete pouhým odstraněním graffiti a zatýkáním černých pasažérů – epidemie zločinu mají stejně prosté a jednoznačné body zlomu jako syfilis."
Zdroj: http://www.scienceworld.cz/clovek/jak-zamalovavani-graffiti-a-revizori-zachranili-metro-v-new-yorku-1212/
Čo som tým chcel povedať? Iba to, že ak štát a mesto správajú v lepšom prípade ľahostajne a v hrošom prípade ako zločinci, nemôžu čakať, že sa ľudia/obyvatelia budú správať inak.
S pozdravom
04. máj 2017

Peter Oravec

... samozrejme, malo byť "v horšom prípade". Ale možno to s "hroším" prípadom nie je až tak od veci :-)
22. december 2020

Peter Oravec

Dobrý deň.
Neriešený podnet.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.
30. apríl 2021

Miriam

Aké je teda, prosím, status quo?
07. máj 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
prosím admina, aby požiadal samosprávu o aktualizáciu vyjadrenia k podnetu.
S pozdravom.
03. december 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
neriešený podnet.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.
04. december 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,

Administrátor Bratislava-Nové Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
21. január 2022

Peter Oravec

Dobrý deň.
Vzhľadom na oplotenie, ktoré vymedzuje búracie práce Istropolisu, navrhujem podnet uzavrieť.
S pozdravom.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania