Nezákonné dopravné značenie

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Neriešený
meno
Tybyk 06. mája 2017

Majitel domu Liscie nivy 21 si zrejme svojvolne vybudoval prejazd na svoj pozemok cez susediaci chodnik co samo o sebe je zrejme protipravne a navyse si svojpomocne nakreslil horizontalne znacenie (zltu ciaru) aby opat svojvolne zamedzil parkovaniu vozidiel pred tymto "ciernym vyjazdom". Zabezpecte prosim napravu.

07. máj 2017

Jimmy van Groenewegen

"zrejme svojvolne vybudoval prejazd" + "ciernym vjazdom". Takze vlastne ty ani nevieš či to je načierno alebo nie, ale dávaš sem podnet na nápravu. Tak to je fakt fasa. Takže teoreticky je možné, že všetko je legálne.

P.S.: Osobne vôbec mi ten vjazd a tá čiara nevadia, aspoň sa na tom chodníku neparkuje.
P.S.1: Zákon 8/2009 § 25 ods. 1 písm. u) "Vodič nesmie zastaviť a stáť na iných miestach, kde zastavenie alebo státie môže ohroziť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky alebo obmedziť jazdu vozidiel; osobitne na miestach vjazdov alebo výjazdov z pozemkov, vjazdov a výjazdov z objektov určených na zásobovanie alebo parkovacích miest".

Takže ak je tam výjazd/vjazd z pozemku (to je jedno či legálny alebo nelegálny), nemá tam vodič čo stáť (aj bez žltej čiary)
07. máj 2017

Tybyk

Ad 1, Nikto nema pravo si svojvolne vyrabat dopravne znacenie a rovnako svojvolne tym obmedzovat inych. Je neprijatelne aby si kazdy robil co chce a bez ohladu na prava inych. To by to tu o chvilu vyzeralo.
Ad 2. Na ceste sa stat moze, comu sa snazi niekto protipravne zabranit, lebo mu to prave vyhovuje, bez ohladu na zakony.
Ad 3. Nikto nebrani majitelovi, aby to poriesil legalne a nie takto protipravne.
07. máj 2017

Tybyk

Este doplnok, ta zlta ciara je samozrejme namalovana svojpomocne a tym padom aj protipravne, nakolko dopravne znacenie sa maluje inou farbou a hlavne maluje sa na cestu a nie na obrubnik.
07. máj 2017

orel skalný

je to nelegalne.... majitel nech dokaze opak...
08. máj 2017

somár rámos

Orel -ty si zabil Kenedyho.A dokáž opak ,inak si pre teba prídeme
25. máj 2021

Martin

Neriešené. Novostavba tam už má garáž.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.