Zeleň

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Uzavretý
meno
lubo 05. mája 2013

Na konci obytného domu Cabanova 14 - 20 bezohľadní občania bývajúci v domoch nad týmto objektom si krátia cestu k svojím domom. Ich bezohľadnosť došla až k tomu, že z časti zlikvidovali živý plot na zopár miest, vyšľapali si niekoľko chodníčkov.
Nešlo by nanovo zazeleniť, vysadiť kríky a prípadne oplotiť túto lokalitu a tak eliminovať bezohľadnosť obyvateľov Dúbravky?

13. máj 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ľudia si cez trávnik skracujú trasu prechodu. Ak by sme obnovili výsadbu kríkov, obávam sa, že by to ľudia nerešpektovali a mladé kríky by vyšliapali rovnako, ako to je v súčasnosti. Dočasným riešením by bolo ohradenie vyšliapaného kusu živého plota pletivom alebo vytvorením záhona, ale ak si niekto chce skrátiť trasu, pletivo či záhon budú zničené. Je na mentalite obyvateľov, aby neničili trávnik prechodom cezeň.



Mgr. Katarína Skačanová,
Oddelenie ŽP,
Miestny úrad Mestskej časti Bratislava-Dúbravka
23. máj 2013

Lubo

Verte súdruhovia na MÚ že som ani inú odpoveď nečakal. Ostatne, ten človek na tej fotke tam močí.
Ďakujeme vám za takýto prístup. Len dumám, na čo ste tam zamestnaní z daní občanov.....
11. júl 2013

Jozef

Klasika. Nedá sa. Nešlo by to. To nemá zmysel. Zrušiť úrad!!! Veď aj tak všetko závisí od mentality obyvateľov, tak na kieho frasa platiť z daní kávičkárov, kt. nevedia vyriešiť ani takúto jednoduchú úlohu?!
03. august 2016

dano

na zelenych plochach, kde sa vytvaraju vysliapane chodniky, je potrebne vybudovat "prirodny chodnik". (napr. strk, kammenne mriezky a pod.)

ludia to nerobia preto aby nicili zelen... napr. jedna univerzita v usa (uci.edu) nepostavila ziadne chodniky a az studenti po par mesiacoch vyslapali chodniky v trave tak podla toho potom postavali chodniky...

myslim si ze na MU by skor mali posudit aktualny stav prepojenia chodnikov v dubravke a naplanovat upravy aj s ohladom na ZTP, mamicky s kocikmi, cyklistov a pod.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania