Nebezpečné schody

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Neriešený
meno
Andelo 01. júna 2017

Zničené schody na Beňadickej ul. č. 11

21. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Mestská časť Bratislava-Petržalka nie je vlastníkom terás pri bytových domoch. V roku 1991 bolo mestskej časti BA-Petržalka zverených do správy za účelom údržby 17 komunikačných terás ako súčasti obytných domov, ktorých správcom bol do roku 1991 Bytový podnik Bratislava V, štátny podnik. Medzi tieto terasy nepatrí terasa pri bytovom dome na Beňadickej 9 -11. Mestská časť zabezpečuje opravy tých terás a prístupových schodísk na terasy, ktoré jej boli zverené a nemôže zasahovať do cudzieho majetku.

Naša mestská časť by veľmi rada opravila všetky terasy a k nim prislúchajúce prístupové schodiská. Nakoľko nie sme vlastníkom týchto terás, nie sme oprávnení vykonať stavebné zásahy do týchto stavieb. Mestská časť nemôže investovať do cudzieho majetku, v opačnom prípade by išlo o neoprávnené vynakladanie verejných finančných prostriedkov do majetku iných vlastníkov.

Podľa nám známych skutočností je správcom bytového domu na Beňadickej ul. č. 9-11 spoločnosť „Ľubomír Žiak – Správcovská a realitná kancelária Progres, Tomášikova 10/A, 821 03 Bratislava“, ktorá v minulosti zabezpečovala opravu predmetného schodiska.

Oprava schodiska je v kompetencii správcu bytového domu.


mestská časť BA-Petržalka
30. október 2018

Jakub Kuruc

Zničené schody na Beňadickej (Petržalka)

Schody smerom na terasu ku vchodom Beňadická 11 - 13 sú v nevyhovujúcom stave. Sú tak ohrozením pre všetky tipy chodcov.
Fotografia z google maps, zachytáva stav schodov v roku 2014. Problémom sa nepredišlo a preto je dôležité, aby bola oprava schodov čo najskôr realizovaná.
02. november 2019

Andrej

Vazena samosprava - MC Petrzalka,

su tomu uz viac ako 2 roky, co cez tento portal bol podany pondet ohladom rozpadavajuceho sa schodiska. Ako ste sami pisali, spravcom je Progres (Benadicka 9-11) a oprava schodiska je v kompetencii správcu bytového domu.
Pokial je mi ale zname, tak ako pri inom poruseni zakona, ako je napr. skladka odpadu na uzemi spravcu, tak aj vlastnik/ spravca ma bezodkladne riesit havarijny stav majetku ohrozujuci okoloiducich. Vlastnictvo zavazuje a ked tak vlastnik/ spravca nerobi dobrovolne, tak ma MC Petrzalka dat vyzvu spravcovi na navratenie schodiska do povodneho stavu pod hrozbou pokuty.

Pokial viem, za tie roky si okoliti spravcovia svoje povinnosti voci schodiskam do sidliska plnili aj na zaklade vyziev MC Petrzalka, nerozumiem preto, kde je problem s danym schodiskom.

Momentalny stav je viac ako alarmujuci.

Vopred vdaka.
08. december 2019

dodo

stále poškodené schodisko
03. jún 2020

Andrej

2 roky od pondetu stale nic. Vidno, ze je dvojaky meter na spravcov v okoli ...
12. jún 2020

Tunde

rozbite schody na Benadickej
23. marec 2021

Martin

Beňadická-schody-poškodené

Stále zhoršujúci sa stav schodov
30. jún 2021

Andrej

Dobry den. Uz ani nema vyznam davat fotku, ako moc su schody rozbite a ze uz je to viac ako havarijny stav. Trha sa uz aj druha, zachovalejsia strana a prave dnes tam pani pri nahodnom utrhnuti casti schodiska riadne spadla na zem a mala obrovsku stastie, ze to neskoncilo nejakou otvorenou zlomeninou.

Ide o ohrozenie zdravia, tak ak MC Petrzalka tvrdi, ze prave tento usek v sprave nema (hoci Benadicku 13 - 15 ano), ma otvorit spravne konanie voci spravcovi s terminom, dokedy to musi byt opravene. Z nepochopitelnych dovodov sa tak ale stale nedeje a zatial sa tam ludia dolamu uplne ...
04. január 2023

Martin Uváček

Podľa googlemaps fotiek z augusta 2022 tam akurát prebiehala oprava týchto schodov. Vie to to niekto z okolia potvrdiť?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania