Parkovanie áno, skateboardy nie???

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 10. mája 2013

Prečo nikomu nevadí novo sa tvoriace parkovisko pred Istropolisom, kde autá parkujú na dlažobných kockách, ktoré zjavne nie sú navrhnuté na to, aby po nich jazdili autá a praskajú, keď som už niekoľkokrát videl, ako mestská polícia riešila skateboardistov jazdiacich na tom istom mieste? Hneď vedľa je parkovisko, ktoré nikdy nebýva plné, ale je bohužiaľ platené. Chcel by som poprosiť kompetentných, aby zamedzili prístupu áut na plochu pred Istropolisom, aby sa tu nevytvorilo nové parkovisko (na fotografií je ešte málo áut v porovnaní s tým, čo tam býva niekedy) a hlavne aby sa neničili dlažobné kocky. Ďakujem, že nedovolíte, aby sa toto mesto ešte viac degradovalo.

15. máj 2013

Ruzinovcan

Prirodzene suhlasim, len neviem, co s tym ma spolocne Ruzinov?
15. máj 2013

R

Administrátori asi omylom zle zaradili - ide o Nové Mesto, tak ak to tu niekto číta, tak to prepošlite na správny MiÚ ;)
16. máj 2013

Odkazprestarostu.sk

@Ruzinovcan a R - podnet bol sice automaticky priradeny pod Ruzinov (v systeme je zadefinovane Trnavske Myto ako Ruzinov), co je vsak vo finale nepodstatne, kedze zodpovednost je priradena Magistratu.
21. máj 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet.

Preverením majetkového stavu sa zistilo, že:
- pozemky v bezprostrednom okolí Istropolisu (parkovisko, park, námestie, ...) ako aj pozemok pod samotnou budovou nie sú vo vlastníctve hlavného mesta SR Bratislava,
- sú evidované na LV č. 1291, k.ú. Nové Mesto, pre vlastníka Jednotný majetkový fond zväzov odborových organizácií v SR.

Z toho vyplýva, že hlavné mesto nemá žiadny dosah na dianie na tieto pozemky, nemôže sa starať o poriadok ani o stav dlažby, ani nemôže regulovať parkovanie, či už platené alebo neplatené. Jediným kompetentným je vlastník pozemku, t.zn. Jednotný majetkový fond odborových zväzov.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
20. júl 2014

Hayduke

Keď pozemky nie sú vo vlastníctve hlavného mesta SR a polícia nemôže riešiť autá, ktoré tam ilegálne parkujú, ako je teda možné, že môže riešiť skateboardistov?
30. október 2021

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený
23. december 2023

Peter Oravec

Podnet je znovu aktuálny.
Prosím o otvorenie podnetu a o preposlanie samospráve.
21. február 2024

Peter Oravec

Podnet je znovu aktuálny.
Prosím o otvorenie podnetu a o preposlanie samospráve.
Prosím, chodí sa sem niekto z administrácie OPS aspoň občas pozrieť?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania