Zastriekaná značka zákaz zastavenia

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Katty 09. júna 2017

Na rohu ulíc Pri vinohradoch a Piesková je čiernym sprejom zastriekaná značka Zákaz zastavenia. Upozorňujem, že neprešli ani 3 týždne odkedy bola táto značka opätovne umiestnená na toto miesto po tom, čo ju niekto už minimálne tretíkrát ukradol! Viď. môj podnet z 16.5.2017 : https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/40026/zmizla-znacka-zakaz-zastavenia a môj podnet z októbra minulého roku : https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/33660/pohodene-dopravne-znacky-v-krikoch-na-pieskovej.
Žiadam o vyčistenie značky a opätovne žiadam o namaľovanie vodorovného značenia - žltá čiara na vozovku. Niekto túto značku systematicky likviduje a poškodzuje, vyrieši to len vodorovné značenie na ceste!

09. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

požiadali sme magistrát o výmenu značky a súčasne aj o vyznačenie zákazu zastavenia žltou súvislou čiarou V 12b.

S pozdravom

Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača
09. jún 2017

zita

Pachatel by si rozmyslel nicit znacky, ak by tam bola nainstalovana kamera... bez kamier sa bude stale nicit verejny majetok.
09. jún 2017

AdPo

Ale sa mi nechce veriť, že ho pri tom nikdy nikdy nevidel. Vyliezť tam, odinštalovať značku a bez povšimnutia okolia odísť, to by bolo možné iba v noci a aj to by si musel dávať pozor, aby nenarobil hluk. Čo takto tam tu značku napojiť na tu skrinku čo je pod ňou. Potom by sme ráno videli, kto za tým je... Ale rozhodne je to niekto miestny, komu tá značka vyslovene prekáža...

Ale ešte ma napadla jedna vec. Ak to ten človek robí v noci, tak tam treba umiestniť lampu (hoci aj na pohybové čidlo), ktorá by mu zobrala súkromie pre pokojnú prácu. Pod rúškom noci je totiž každý hrdina...
09. jún 2017

Martin

:DDD Tak na toto fakt nemám ani slov... Ja som iba čakal kedy značka zmizne, ale miestny páchateľ je vynaliezavý. Možno teraz zastrieka sivou farbou aj 200 metrov žltej čiary. Na to som fakt zvedavý. Inak za toto je paragraf 286, kde páchateľovi hrozí jeden až päť rokov na tvrdo.
13. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet.
Postúpili sme ho na príslušné útvary Magistrátu hl. mesta, ktoré sa mu budú venovať.

S pozdravom

Oddelenie komunikácie a marketingu,
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
15. jún 2017

Janči Bakoš

Inak, aj tento podnet je vlastne iba pokracovanim tohto podnetu: https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/40026/zmizla-znacka-zakaz-zastavenia

Viem, ze sa to uz neda spojit, ale poprosil by som do buducna adminov, aby si na toto dali trochu viac pozor. Uz tu mame tusim tri podnety viac-menej o tom istom a malo by sa to vsetko vyriesit ako aktualizacie jedneho podnetu.
Aspon tak to chapem na zaklade mojich skusenosti s tymto portalom. Ak sa mylim, tak som samozrejme nic nepovedal. ;)
A administratori maju moj hlboky respekt za to, ze venuju cas veciam, ktorym by vlastne nemuseli. Ale to vlastne my vsetci, co tu neustale vypisujeme. ;)
15. jún 2017

Martin

Pre zaujímavosť, ten tupec, čo odohráva súboj s tou značkou si dal tú námahu a kúpil si ďalší sprej, aby svoje dielo priviedol k dokonalosti :D Rozum sa mi zastavuje...
18. jún 2017

Katty

Toto je úplný vrchol!!! Už sa neviem dočkať žltej čiary! Mimochodom tá značka je na stĺpe verejného osvetlenia, takže aj tu platí, že pod lampou je najväčšia tma... Len pre informáciu, jedna značka stojí 76,80 EUR bez osadenia : ttps://www.b2bpartner.sk/zvisle-dopravne-znacky-17/, takže páchateľ už urobil peknú škodu rozpočtu Magistrátu.
05. júl 2017

Martin

značka znovu vymenená, žltá čiara možno bude na 4ty pokus
02. október 2017

Katty

Od 13.6.2017, kedy Magistrát odpovedal, že podnet bol postúpený na príslušný útvar nebolo do dnešného dňa (už to je 3 a 1/2 mesiaca) vyznačené vodorovné značenie - žltá čiara!
Osadená značka zákaz zastavenia bola medzičasom štvrtýkrát ukradnutá (podnet nahlásený 20.8.2017)!!! Do dnešného dňa na danom úseku nie je ani vodorovné ani zvislé značenie zákaz zastavenia, viď. : https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/43504/stvrty-krat-ukradnuta-znacka.
Vážený Magistrát, kedy sa dočkáme konečne vodorovného dopravného značenia - žltej čiary? Koľko značiek musí byť ešte ukradnutých?
03. október 2017

Odkaz pre starostu

Vážení užívatelia,

podnet sme opätovne preposlali Magistrátu hl. mesta.
Prosím o Vašu trpezlivosť.

S pozdravom,

Tomáš Štěpán
administrátor odkazprestarostu.sk
Bratislava- Rača
07. november 2017

Jan Bakos

Prišla mi odpoveď na Infožiadosť od Magistrátu.
Jednak som celkom prekvapený, aké sú tie značky lacné a druhak by asi bolo treba napísať nejaký list aj na KDI.
10. máj 2018

Jan Bakos

Značka je zasa preč. :(
04. august 2018

Martin

Žiadam opätovne urgovať magistrát, nakoľko uvedená značka nebola do dnešného dňa osadená a keďže sa v tomto úseku nedočkáme ani nového asflatu žiadam urýchlene vyznačiť aj vodorovné značenie
05. august 2018

Janči Bakoš

Martin, ak môžem z vlastnej skúsenosti poradiť, Magistrát sa najlepšie urguje cez "Ústrednú evidenciu sťažností" [email protected]. Prípadne celkom dobre fungujú aj infožiadosti (www.chcemvediet.sk - jednoduché a rýchle) s otázkami ohľadom toho čo sa s podnetom XY urobilo a čo a kedy sa s ním bude robiť.
Tunajší administrátori síce môžu podnet preposlať, ale nie vždy to zaberie. Na infožiadosť musia zo zákona odpovedať do cca 7 dní.
06. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
15. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vo veci Vášho podnetu Vás informujeme, že podnet sme konzultovali so zástupcami Krajského dopravného inšpektorátu a cestného správneho orgánu. Navrhli sme vyznačenie žltej čiary (V 12b) na ulici Pri Vinohradoch v úseku medzi Pieskovou a Popolnou ulicou. Návrh bol odsúhlasený v Operatívnej komisii pre určovanie dopravných značiek a dopravných zariadení dňa 14.08.2018 a bol odoslaný na určenie príslušnému cestnému správnemu orgánu. Realizáciu bude zabezpečovať oddelenie správy komunikácii.

Ďakujeme za trpezlivosť a ostávame s pozdravom


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
21. august 2018

Katty

"Rýchlosť" vybavenia môjho podnetu ma neprestáva udivovať. Prvýkrát som nahlásila ukradnutie značky v októbri 2016, druhýkrát 16.5.2017 a tretíkrát zastriekanie značky 9.6.2017. Uplynulo "len" 22 (!!!) mesiacov od prvého podnetu a "už" je odsúhlasené vyznačenie žltej čiary. Mimochodom tým istým orgánom, čo na tom istom mieste musel schváliť značku zákaz zastavenia. Tomu sa hovorí rýchlosť a efektivita práce. Ešte som zvedavá ako dlho bude trvať samotná realizácia, žeby ďalších 22 mesiacov? Za ten čas by som vynosila a porodila dve deti... Ďakujem užívateľom Ján Bakos a Martin za ich nasadenie a angažovanie sa v tomto podnete. Snáď sa tej žltej čiary dočkáme, ja som už stratila nádej...
11. september 2018

Odkaz pre starostu

Vážení užívatelia,
nakoľko evidujeme tento podnet viacnásobne, a v identickom podnete sme obdržali aktualizáciu, že podnet je vyriešený, aktuliazujeme aj tento statusom vyriešený.

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/43504/stvrty-krat-ukradnuta-znacka

Ďakujem Vám za Vaše pochopenie.
S pozdravom,

Tomáš Štěpán
administrátor odkazprestarostu.sk
Bratislava- Rača

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania