Dobrú noc

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 27. mája 2013

Na Palkovičovej ulici (za domom č.10 pri múre hromadnej garáže) sa pred časom upelešil bezdomovec, mestská časť Ružinov na upozornenia cez fórum na svojom portále spred 10 dní tradične nezareagovala, Mestská polícia sa o pár metrov ďalej venuje papučiam.

15. jún 2013

Gabo Puchir

Pelech je tam stale, kriky ostali neobrezane... naco je tato stranka, ked sa ruzinovska samosprava ani neunuva reagovat, nie este nieco riesit?
18. jún 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Pracovníčky referátu sociálnych služieb vykonali obhliadku za účelom poskytnutia pomoci a poradenstva. Taktiež sme požiadali Mestskú políciu o vykonanie opakovaných kontrol danej lokality. Hliadka MsP bezdomovca požiadala, aby uvedené miesto opustil a upratal po sebe.
Mestská časť pravidelne uvedenú lokalitu na základe kontrolných obhliadok a podnetov obyvateľov dočisťuje od odpadu po bezdomovcoch. V rozsahu od parku na Palkovičovej aj okolie podzemných garáží, naposledy v 22. týždni. Opakovane sme žiadali MsP aby v uvedenej lokalite vykonávala častejšie kontroly, hliadky tam však nemôžu byť nonstop. V najbližšom období pribudne na Palkovičovej kamera mestskej polície, čo by mohlo pomôcť, aby sa tu bezdomovci nezdržiavali.

Tatiana Baáriová, kancelária starostu
18. jún 2013

Gabo

Keby boli tie kriky osekane, nik by sa pod nimi neusidlil, ale ta dzungla je idealne miesto na dlhodobe nocovanie "pod sirakom". Park na Palkovicovej je samostatna kapitola - svinstvo, vulgarizmy a pre deti zakazana zona.
20. jún 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
orezom kríkov docielime ich zmenšenie o max. 30%, ale neodstránime tým možnost ukrývania sa pod nimi. Rovnako sme z tohto dôvodu robili orez v parku na Palkovičovej, pričom týmto sa nevyriešil problém s bezdomovcami. Opakovane budeme žiadať mestsku policiu, aby neprisposobiveho obyvatela z toho miesta vykázala.

Tatiana Baáriová, kancelária starostu
20. jún 2013

Gabo

Vdaka za odpoved, ale tato fotografia nie je z parku na konci Palkovicovej (pri Zahradnickej), je to pri mure hromadnej garanze na Stodolovej ulici zo strany domu na Palkovicovej 10. Tam kriky nik neorezal ani o 30, ani o 10%.
06. júl 2013

Anonym

Verim, ze pracovnicky referatu socialnych sluzieb za tym clovekom boli a podla ocakavani, kedze neexistuje dlhodoba praca na ktoru by mohli nadviazat, sa nic nestalo. Myslim si, ze je nevhodne pouzivat slova ako neprisposobivy obcan, je to clovek v nudzi. Ak neexistuje dlhodoba systematicka pomoc, bezdomovci budu ostavat a umierat na ulici. Ziadame mestsku cast aby zriadila denne centrum a noclaharen, kde sa mozu tito ludia utiahnut pocas dna a pocas noci. A systematicka socialna praca. Inak ma zaujima otazka: kam ho budu policajti posielat? Do inej mestskej casti? Pod iny balkon?
11. október 2013

Gaba

Vdaka, brloh je prec, uvidime, ci sa na jar najomnici nevratia, ako byva ich zvykom.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania