Kamióny pre VW jazdia najnovšie aj cez Dúbravku a Lamač

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Uzavretý
meno
Peter 02. septembra 2017

Už nejakú dobu si všímam, že začali cez Dúbravku a Lamač jazdiť veľké kamióny. Na boku majú nápis "Just in time for Volkswagen Slovakia". Ide o veľké kamióny s návesom s hmotnosťou nad 12 ton. Chcem sa preto spýtať kompetentných či môžu takéto kamióny jazdiť cez obytnú zónu Dúbravky a Lamača. Dokonca jazdia aj cez sviatky, konkrétne včera (1.9.2017). Frekvencia jazdenia je 1-2 kamióny každú hodinu. Ich trasa mi príde zvláštna až nelogická a nerozumiem, že prečo prichádzajú od Devínskej cez Saratovskú ulicu a odbáčajú na Janka Alexyho, idú popod diaľnicu a na križovatke odbáčajú akoby späť smerom na Lamač. Na svetelnej križovatke pod diaľnicou (kde sa križuje ulica Janka Alexyho a Lamačská cesta) sa pravidelne zasekávajú, potom cúvajú a obmedzujú premávku a ohýbajú dopravné značky. Viď mapa

02. september 2017

SelfMan

Neviem, z ktorej casti Dubravky vyrazaju, v kazdom pripade je toto jedine miesto, kde mozu vyjst na dialnicu v smere na Malacky. Cez Agatovu v smere na Hormbach podjazdom neprejdu, tam uz som videl par krat cuvajuci kamion. V kazdom pripade by nebolo zle, keby bol konecne spraveny prejazd zo Saratovskej na cestu 505 pri Bory Mall o ktorom sa uz roky hovori.
O vyjazde z Dubravcickej na dialnicu tak isto.
02. september 2017

SelfMan

Neviem, z ktorej casti Dubravky vyrazaju, v kazdom pripade je toto jedine miesto, kde mozu vyjst na dialnicu v smere na Malacky. Cez Agatovu v smere na Hormbach podjazdom neprejdu, tam uz som videl par krat cuvajuci kamion. V kazdom pripade by nebolo zle, keby bol konecne spraveny prejazd zo Saratovskej na cestu 505 pri Bory Mall o ktorom sa uz roky hovori.
O vyjazde z Dubravcickej na dialnicu tak isto.
04. september 2017

Pozorovatel

Kamiony smeruju po Agatovej do arealu byvaleho Technickeho skla, kde ma vyrobne haly subdodavatel VW.
Ako pise ElfMan vsetko by vyriesilo predlzenie Saratovskej.
Na stranke BA som nasiel oznam o zacati uzemneho konania - predlzenie Saratovskej ulice s novym nazvom " Nové dopravné prepojenie II/505 a MČ Dúbravka "
http://www.bratislava.sk/oznamenie-o-zacati-uzemneho-konania-predlzenie-saratovskej-ulice/d-11054348

Dalsie detaily sa mi vsak nepodarilo zistit.

Treba len dufat, ze predlzenie Saratovskej bude plnohodnoetne 4 pruhove, s chodnikmi pre chodcova cyklistov a podjazdna vyska bude standardnych 4,8 m, cize aj pre kamiony jazdiace do arealu byv. Tech. skla.
04. september 2017

SelfMan

Treba tiez dodat, ze kruhovy objazd na Hodoninskej (pri Auto wilis) tiez zrovna nie je rozmerovo najpriatelskejsi ku kamionom.
04. september 2017

Odpoveď samosprávy

Bohužiaľ toto nie je až taká novinka, deje sa tak už niekoľko mesiacov. Problém nastal po tom ako magistrát ako správca komunikácie začiatkom roka obmedzil výšku vozidiel prechádzajúcich podjazdom popod železnicu pri bývalom Technickom skle. Podľa informácie z magistrátu značka bola umiestnená na žiadosť železníc, ktoré argumetovali poškodzovaním podjazdu veľkými, resp. vysokými nákladnými autami. Skúšali sme dohodnúť vrátenie situácie do pôvodného stavu, pretože množstvo kamiónov, ktoré nám presmerovali do obytnej časti Dúbravky je neúnosné a naša miestna dopravná infraštruktúra v žiadnom prípade nie je na prejazd takýchto vozidiel prispôsobená (ako píšete v komentároch nižšie), ale všetko bolo márne. Podľa informácií, ktoré máme značka tam je natrvalo, prinajmenšom do realizácie predĺženia Saratovskej ulice alebo do rozšírenia podjazdu.



Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
04. september 2017

Pozorovatel

Otazka na prednostu uradu MU Dubravka p. Bagara:

1/ ake parametre ma mat planovane predlzenie Saratovskej ul.?
Myslim tym pocet pruhov pre dopravu (2+2 ?), vyska podjazdu, chodnik pre chodcov, cyklistov, rezerva na predlzenie elektricky do DNV...

2/ v 01/2015 bolo spravoplatnene uzemne rozhodnutie vydane m.c. DNV, v 07/2017 zacalo uzemne konanie. Ak vediete intenzivnejsiu komunikaciu so spolocnostou Bory a.s. vedeli by ste uviest priblizny termin zaciatku a konca vystavby, ak uz je znamy?

P.S. Chapem, ze miestne komunikacie Dubravky, nie su urcene na jazdu kamionov, ale obavam sa, ze opatovnym administrativnym povolenim jazdy kamionov podjazdom z Agatovej do DNV sa nic nevyriesi, nakolko standardny kamion s navesom, o ktorych tu piseme sa do podjazdu jednoducho pre svoju vysku nezmesti, iba za cenu poskodenia tehlovej klenby a navesu kamiona, coho som bol osobne svedkom.

Stopy poskodenia su viditelne doteraz na portaloch (vypadane tehly)
https://www.google.sk/maps/@48.2033348,17.0200136,3a,44.2y,8.07h,102.03t/data=!3m6!1e1!3m4!1sNKMVwHy2_Mcs4U2FRHOMxw!2e0!7i13312!8i6656?hl=sk
aj klenbe podjazdu. https://www.google.sk/maps/@48.2034301,17.0200343,3a,75y,20.82h,122.37t/data=!3m6!1e1!3m4!1sYaCO3soHqu64ErLX90bU0w!2e0!7i13312!8i6656?hl=sk

Tento problem definitivne vyriesi iba vystavba plnohodnotneho podjazdu pod zeleznicou v predlzeni Saratovskej ul.
05. september 2017

Odpoveď samosprávy

Plne súhlasíme s Pozorovateľovou poslednou vetou. Problém vyrieši len definitívne predĺženie Saratovskej. Otázky, ktoré smeroval na náš úrad ale nevieme plne zodpovedať, pretože správcom Saratovskej (komunikácia I. triedy) je magistrát a nie mestská časť. Všetky rokovania si vedie magistrát sám, takisto ako aj zadefinoval parametre komunikácie a pripravuje projektovú dokumentáciu a stavebné konanie.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
08. september 2017

Jan Mlýnek

Pán Pozorovateľ, pod oznamom na stránke ktorú uvádzate http://www.bratislava.sk/oznamenie-o-zacati-uzemneho-konania-predlzenie-saratovskej-ulice/d-11054348 je priložený pdf súbor
http://www.bratislava.sk/assets/File.ashx?id_org=700000&id_dokumenty=11054349 z ktorého jasne vyplýva, že súčasťou riešenia predĺženia Saratovskej je okrem iného aj chodník pre chodcov a pruhy pre cyklistov.
18. február 2019

Obyvateľ Dúbravky

Keby nebola Dúbravka odrezana kompletne od D2 smer Brno tak by to bolo tiež fajn ani výjazd ani vjazd neni či smer Dúbravka - Brno alebo Brno - Bratislava. V 2008 sa to celé pokazilo.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania