Parkovanie na cyklotrase - Najvacpalac

Zodpovednosť za riešenie: STaRZ

V riešení
meno
Roman Salkovic 28. septembra 2017

Dobry den,

prosim o osadenie stlpikov zamedzujucim vjazd na cyklotrasu pred hotelom Hradna brana na Devine. Opakovane na cyklotrase parkuju dodavky.

09. október 2017

Ján

Parkovanie v cyklistickej zóne a na trávniku

Parkovanie na trávniku a prejazd cez cyklistickú dráhu.
20m odtiaľ je parkovisko pre cca 200 aut. Vie o tom starostka mč. Devín aj mestská polícia a nerobia v tomto smere nič. Je to dlhodobý opakujúci sa problém.
10. október 2017

Antoan

Upozorňoval som na to už pred dvomi mesiacmi a nikto sa ani k tomu nevyjadril. Upozorňoval som aj mestskú políciu , ani tá nič neriešila . Dúfajme , že vo voľbách do VUC bude zvolený niekto schopnejší . Devín má najmenej riešených podnetov od občanov zo všetkých územných celkov.
04. marec 2018

Ján

Parkovanie na trávniku

Parkovanie na trávniku. Autá prechádzajú po cyklistickom chodníku. Vedľa je parkovisko pre cca 200 aut.
05. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň ,
ďakujeme za podnet , ale vzhľadom k tomu , že predmetný pozemok nie je vo vlastníctve hl. mesta , ale vo vlastnictve súkromnej spoločnosti ´, ktorá využíva pozemok na parkovanie , nie je v dohľadnej dobe osadiť stĺpiky zamedzujúcich vstupu motorových vozidiel

Katarina Szabová STARZ
05. marec 2018

Roman Salkovic

Dobry den pani Szabova,

prepacte, ale Vasej odpovedi celkom dobre nerozumiem. V podnete som ziadal o osadenie stlpikov na cyklotrase, ktora je vo vlastnictve Slovenskeho vodohospodarskeho podniku, s.p. Sukromna spolocnost ROXY Invest, s.r.o., vlastni len prilahle pozemky, na ktorych tieto dodavky parkuju (da sa lahko overit na portali katastra: https://zbgis.skgeodesy.sk/mkzbgis/sk/kataster/?bm=zbgis&z=18&c=16.97874,48.17639#/detail/kataster/parcela-c/805301/960_52?zoom=false).

Neziadam o obmedzenie vlastnickych prav, ziadam len o to, aby podnikatel nejazdil po cyklotrase a neparkoval na nej svoje dodavky, cim ohrozuje cyklistov a samozrejme je taketo konanie v rozpore so zakonom.

Vo Vasej kompetencii teda JE osadenie stlpikov, kedze vlastnikom NIE JE sukromna spolocnost. Podnikatel moze vstupovat na svoj pozemok aj z inych stran, co mu je uz aj teraz umoznene. Prosim Vas teda o prehodnotenie Vasich zaverov.
08. marec 2018

Ján

Súkromná spoločnosť má dobré vzťahy s mestskou časťou Devín . Preto budú skôr na jej strane, ako na strane občanov.
Ja som tento podnet dával už 3 x a nikto sa mi k tomu dodnes nevyjadril. Písal som aj email na adresu starostu m.č. Devín, aby sa týmto problémom zaoberali ,ale nikto neodpísal a je to už odvtedy skoro rok. Čo viac k tomu dodať.
09. marec 2018

Roman Salkovic

Presne toto ma napadlo, ked som poslal reakciu na odpoved od pani Szabovej. V STaRZe predsa musia vediet, ze tento cyklochodnik nie je vo vlastnictve sukromnej osoby. Napadaju ma teda len dve moznosti:
1. bud na magistrate, v STaRZ a MiU sedia nekompetentni ludia a nevedia sa vyjadrit k jasnej otazke,
2. alebo umyselne kryju porusovanie zakona a zakryvaju si oci pred nicenim zelene, cyklochodnikov a ohrozovanim navstevnikov Devina.
18. júl 2018

Peter

treba opatovne zaslat podnet pani Sabova neodpovedala vobec na podnet ale na nieco ine.
11. február 2021

dix12

Mohli by ste prosím preposlať podnet aj novému vedeniu Magistrátu/STARZu?
22. február 2021

Odkaz pre starostu

Podnet bol odoslaný zodpovednej inštitúcii,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania