Priechod pre chodcov cez Jantárovú pri Krasovského

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Peter Oravec 12. júna 2013

Čoraz viac ľudí zisťuje, že dostať sa zo Šafárikovho námestia na okraj sídliska v Petržalke (Černyševského ulica a Muchovo námestie) je často jednoduchšie a zdravšie pešo (cez Starý most a po Jantárovej ceste je to 10 -15 minút pokojnej chôdze) než autobusom č. 95 (4 zastávky). Chodci na presun od Starého mosta využívajú Jantárovú cestu, ktorá má v úseku po nájazd z Krasovského zákaz vjazdu motorových vozidiel. Problém však nastáva práve v tom bode spojenia, pretože tam chýba priechod pre chodcov. V pracovný deň som tam za pár minút narátal minimálne 30 chodcov prebiehajúcich cez cestu v najužšom možnom bode. Dávam teda na zváženie vybudovanie priechodu pre chodcov v týchto miestach. Prosím, nehovorte mi, že "nosný dopravný systém a blablabla". Kým sa ho dožijeme, bolo by dobre to tam vyriešiť. Ďakujem.

12. jún 2013

Juliette

sice suhlasim... ale aj ked tam bude prechod, clovek bude moct bezpecne prejst bud az ked ta nejaky dobrak v aute pusti (co je dnes zazrakom), alebo ako doteraz proste vyckat na spravnu chvilu...
12. jún 2013

Peter Oravec

Díky, Juliette!
P.
01. júl 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
dňa 12. júna nám bol doručený odkazu č. 4502 od užívateľa „Peter Oravec“, týkajúci sa vybudovania priechodu pre chodcov cez Jantárovú cestu pri Krasovského ulici. Mestská časť Bratislava-Petržalka nespravuje uvedené komunikácie. V tomto prípade ide o komunikácie, ktorých správu a údržbu vrátane dopravného značenia zabezpečuje Hlavné mesto SR Bratislava. Mestská časť Bratislava-Petržalka spravuje miestne komunikácie III. a IV. triedy, ktoré jej boli zverene do správy hlavným mestom. Komunikácie na Jantárovej ceste a Krasovského ulici jej zverené neboli.

Prosím teda o zaslanie odkazu kompetentným – hlavnému mestu – a o zmenu zodpovednosti, uvedenej pri tomto odkaze na vašom portáli z „MU Petržalka“ na „Hlavné mesto SR Bratislava“.

Ďakujem a pozdravujem

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
Kutlíkova 17, Bratislava
t.č. 02/63823 065
fax 02/63 823 908
[email protected]
www.petrzalka.sk
03. december 2013

Peter Oravec

Vzhľadom na osadenie značiek upozorňujúcich vodičov na zvýšený výskyt chodcov a cyklistov prechádzajúcich v danom úseku po ceste, ako aj vzhľadom na uzatvorenie Starého mosta minimálne na dva roky, odporúčam tento podnet označiť ako vyriešený. Ďakujem.
10. december 2013

Peter Oravec

V súlade s mojím updatom z 3.12. odporúčam tento podnet označiť ako vyriešený. Ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania