Cyklotrasy ohrozujúce životy účastníkov cestnej premávky

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Uzavretý
meno
Andrea Stryckova 22. novembra 2017

Chcela by som týmto reagovať na novonatreté cyklistické pruhy konkrétne na frekventovanej ulici Nevädová v Bratislave, ktoré majú za výsledok výrazné zúženie cestných pruhov. Pri tejto situácii sa na vozovku zmestí iba jedno auto zaberajúc oba smery. Viď priložená foto. Považujem toto značenie veľmi nešťastné a vysoko kolízne pre všetkých účastníkov premávky.Vo výzve na zákazku MČ Ružinov píše, citujem "S realizáciu súvisia stavebné úpravy existujúcich komunikácií a realizácia prislúchajúceho vodorovného a zvislého dopravného značenia". Pod slovom stavebné úpravy si občania nepredstavujú vyznačenie cyklotrás farbou na vozovku, ale rozšírenie existujúcich ciest o cyklotrasy, čo je zásadný rozdiel. Ako sa bude ďalej táto situácia riešiť? Je totiž na posmech obyvateľom Ružinova.

22. november 2017

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,

ďakujeme za podnet a otázku. Viac informácií o cyklopiktogramoch na Nevädzovej ulici bude dostupných v nasledujúcom čísle Ružinovského Echa.

MU Bratislava - Ružinov
26. november 2017

Roman Salkovic

Dobry vecer, ja len doplnim ze sa nejedna o cyklotrasy ako uvadzate, ale o piktokoridory vyznacujuce zvyseny pocet cyklistov. Nie je to v ziadnom pripade plnohodnotna cyklotrasa. Sme zial na Slovensku a zvlast v Bratislave je kompetentnym pohodlnejsie "vyriesit" cyklodopravu v meste takymto sposobom, nez aby to urobili poriadne a hlavne bezpecne pre vsetkych ucastnikov dopravy.
08. január 2018

Michal T

Andrea Stryckova pozrite si Zakon o cestnej premavke, toto nie su cyklopruhy, ale len vyznacene cyklopiktogramy. Nezuzuju ziadnym sposobom normalny jazdny pruh, iba upozornuju na zvyseny vyskyt cyklistov. Je to take Bratislavske/Slovenske riesenie - nepostavime ziadne skutocne cyklotrasy, ale len namalujeme piktogramy. Napr. za rok 2017 Magistrat BA realizoval len 1 zo 4 planovanych cyklotras a to len taku, kde sa nic nestavalo - iba sa namalovali piktogramy, cyklopruhy, priechody atd ...
https://www.facebook.com/cyklokoalicia/posts/2086720081355220

Je ale pravda, ze na niektorych miestach sa daju iba namalovat piktogramy, viac miesta tam proste nie je - napr. Spitalska. Plus niektore ukludnene/rezidencne ulice mozu kludne sluzit ako cyklotrasa (napr. Liscie udolie), staci ich len poriadne vyznacit.
09. október 2021

Ladislav Dudor

Piktogramy sú aktuálne na niekto schladiť miestach sotva viditeľné. Možno by sa tento podnet mohol zameniť sa premaľovanie značenia.
09. október 2021

Odkaz pre starostu

Dobý deň Ladislav,

Ďakujeme za aktualizáciu, tento podnet bol označený ako uzavretý. V prípade požiadavky na obnovu značenia, prosím zadajte nový podnet. Počas riešenia podnetu by sa nemalo meniť jeho pôvodné znenie.

S pozdravom,

Daniel
Administrátor portálu Odkaz pre starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania