Zle vymenený asfalt na ceste a chodníkoch

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vrakuňa

Vyriešený
meno
Andrea Kaiserová 04. januára 2018

V letnom období sa krásne opravili viaceré cesty a chodníky,vymenil sa asfalt za nový, žiaľ ale len na letné - bezdaždivé používanie. Po chodníku, a žiaľ aj ceste na zástavku MHD po ul. Železničná - Čilížska voda stojí, nikam neodteká, tak ako na chodníkoch , aj na ceste, ak príde námraza vznikne pekné klzisko. Cesta je síce pekná a nová, ale neslúži obyvateľom, ktorý si odkázaný denne chodiť peši na a zo zástavky MHD. Ďakujem

04. január 2018

Martin Nýdr

Rovnaký problém je aj na Balkánskej a Dolnozemskej! Nikto s tým nič neurobí to som si istý. Nekvalitná diletantská robota.
04. január 2018

cestár

Vážení, toto nie je chybou dodávateľa, ale "nezávislého" pána primátora Nesrovnala, ktorý núti dodávateľa do tempa prác, bez dôkladnej prípravy, zamerania, dodržiavania technologických postupov,len aby očaril voličov novými povrchmi ciest, chodníkov, a výsledok vidíte sami. Ukážkou odbornosti dosadenej skupinky odborníkov na magistreát po volbách je kvalita prác na moste SNP, rekonštrukcie električkovej trate na Špitálskej a teraz pri jednotlivých rekonštrukciách ciest, chodníkov, zastávok MHD a bezbarierových priechodov. On kludne nechá asfaltovať za dažďa, za snehu, porušuje všetko, čo sa porušiť dá, len aby mohol plamenne rečniť, koľko km ciest zrekonštruoval. Takto "hospodári" pán primátor so svojou skupinkou s našimi daňami. Pán primátor sa poučil z predošlých období a začal s predstihom s predvolebnou kampaňou. Toto všetko, čo realizuje, to je totálny populizmus a extémizmus a ešte viacero izmov, to už nechám na každého z Vás. Potvrdilo sa staré známe: "Práca kvapná, málo platná", len bohužial, z našich daní a nič sa mu nestane. Všetka táto nekvalita by mu mala byť zosobnená.
04. január 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. V rámci dažďového obdobia, voda ostáva na komunikáciach a chodníkoch. Jediná možnosť je dobudovanie ďalších kanalizačných vpustí, ktoré na základe Vášho podnetu vyčistime. Pekný deň

Mgr. Henrieta Dvorská
04. január 2018

Andrea Kaiserová

Dobrý večer, vaša odpoveď je úplne nepostačujúca, neprofesionálna. Treba sa ísť pozrieť na miesto a sama zistíte, že sú tam jamy, otrasne vykonaná práca, asi ťažko ju dozoroval nejaký odborník. Nie som odborník, ale cesta nie je správne urobená, je tam samá jama, nie je vyspádovaná, i keď sa javí, v prípade pekného počasia v poriadku. Nakoľko sú na ceste jamy nové kanalizačné vpuste nepomôžu, relatívne ich bude treba osadiť do stredu cesty, a na všetky miesta tam kde sú tie jamy :), nakoľko by voda ,aj tak neodtiekla do vpuste. Nedalo by sa to odstrániť vrámci záručnej lehoty? Ale toto tu asi neplatí a budeme musieť zase chodiť po tejto ulici opatrne, asi v gumákoch a tešiť sa keď nás chodcov, žiadne auto neošpliecha.
So želaným čo najmenej daždivých dní nespokojná obyvateľka Andrea
04. január 2018

Martin Nýdr

Presne tak, neviem aké kritériá musela pani Dvorská splniť aby ju prijali do zamestnania a aby mohla dávať takéto vyjadrenia. Evidentne nemá znalosti o pozemných stavbách. Kanalizačných vpustí je dostatok, no problém vody na ceste s novým AB povrchom je ten, že je povrch nesprávne výškovo zhotovený, čo je dôkaz na reklamáciu prác. Ďalšia vec je čistenie kanalizačných vpustí. Správca komunikácie je povinný sa starať o majetok, vyplýva to zo zákona o obecnom zriadení a zo štatútu hl. mesta SR Bratislavy. Kanalizačné vpuste je správca povinný pravidelne čistiť a v prípade mimoriadne udalosti zistenej pri pravidelnej kontrole komunikácií operatívne vykonať nápravu. Na toto všetko máme magistrát a miestne úrady, toto je ich povinnosť!
04. január 2018

cestár

Martin verím tomu, že žiadne kritérium splniť nemusela. Dnes stačí, aby ste boli "náš človek" a flek je istý. Je to ešte horšie ako za komoušov. Tí mali svoje kadrové rezervy, ktoré sa na nové pozície pripravovali a mali aký taký šajd o budúcom fleku. Dnes stačí, aby ste mali správne stranícke tričko a zo staraníckej nomeklatúri je z človeka naslovovzatý odborník, čo prezentuje súčasný vládny ale aj bratislavský samosprávny zlepenec hlavného mesta pod vedením "nezávislého" primátora pána Nesrovnala.
05. január 2018

AdPo

Poprosím admina, aby znova poslal podnet na vyjadrenie, nakoľko vyjadrenie, ktoré bolo poskytnuté pani Dvorskou nie je dostatočné vzhľadom na protiargumenty občanov. Pani Dvorské, poprosíme o info, či sa bude cesta riešiť v rámci reklamácie a ktorá firma za touto prácou stojí?

Ďakujem
15. január 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, na uvedených komunikáciách bol vymenený povrch vozovky v obrúsnej vrstve krytu vozovky. Pri výmene povrchovej vrstvy ide o opravu povrchových porúch na pôvodnú hodnotu. Táto oprava nesúvisí s porušením celej konštrukcie vozovky a podložia vozovky. Obnova povrchu vozovky bola zrealizovaná na základe ekonomického ,technického resp. funkčného posúdenia a z dôvodu plynulosti a bezpečnosti v cestnej premávke. Stavbu realizovala firma Alpine Slovakia,spol.s.r.o na základe výberového konania. Pekný deň

Mgr. Henrieta Dvorská
15. január 2018

Andrea Kaiserová

Dobrý deň,
po tejto trase chodím na zástavku MHD už viac ako 3 roky. Toľkoto jám kde sa zachytáva voda tam určite doteraz nebolo. Nekorešponduje to z predchádzajúcim povrchom vozovky, po oprave sa vozovka ešte zhoršila. Voda sa zachytávala iba po oprave plynármi pred domom Čiližska-Vážska, táto sa zmenšila. Ďalšia väčšia barina, ktorá sa ešte zväčšila je pred kontajnerovým stojiskom a parčíkom na Čiližskej ,už smerom k zástavke MHD, to tam zostalo a ešte a zväčšilo.
Žiaľ teraz ako uvádzate ,, Pri výmene povrchovej vrstvy ide o opravu povrchových porúch na pôvodnú hodnotu. Táto oprava nesúvisí s porušením celej konštrukcie vozovky a podložia vozovky." toto vôbec nesúhlasí, nakoľko je tam omnoho viac barín, resp. nesprávne položený asfat. Maximálne v letnom,resp. nedaždivom počasí ja asfal javí, že je v poriadku.
V predchádzajúcej odpovedi ste uviedli, že ,, Jediná možnosť je dobudovanie ďalších kanalizačných vpustí, ktoré na základe Vášho podnetu vyčistime.“ Prikkladám foto kanalizačných vpustí, ako sú firmou vybratou vo výberovom konaní upravené, opravené a veľmi ma zaujíma, kto presvedčí vodu, aby stiekla do takto neodborne urobenej kanalizačnej vpusti. Toto určite neurobili odborníci. Myslím si, že čistenie by bolo asi zbytočné. Celá ulica aj z opačnej strany od zástavky MHD je samá jama.
Neviem akým spôsobom bolo robené výberové konanie, a ako to, že táto firma, vyhrala. Žiaľ asi nemali niekoho, kto to dozoroval, resp. kontroloval, ale tak povrchne a neodborne opravili túto, a možno aj iné cesty vrámci Vrakune. Čo kontrolór, resp. niekto zodpovedný z Miestneho úradu, bol tam niekto na kontrolu? Nedá sa to reklamovať? Predsa je to v záručnej dobe. Malo by to byť v záujme zodpovedných pracovníkov Miestneho úradu, aby vynaložené prostriedky zo spoločných daní, boli použité adekvátne. Podobne a strašne neprofesionálne bola zrekonštruovaná cesta na Železničnej ulici, kde sú úplne zablokované možnosti vody, aby sa nezachytávala na krajnici cesty. Z domov sa urobili síce bezbarierové východy, ale zamedzilo sa odtoku vody do vpuste.(ak aj toto robila tá firma, neviem, ako je možné, že pri takejto nekvalitnej práci dostali , ďalšiu zákazku)
Pekný večer Andrea
15. január 2018

cestár

Vážená pani/slečna Andrea Kaiserova. Už som to napísal vyššie. Celý tento chaos, nekvalita, dopravné zápchy v meste Bratislava sú spôsobené hlavným mestom ako aj jednotlivými mestskými časťami, pretože už začal predvolebný boj a zlepenec na magistráte, ktorého je súčasťou aj Váš pán starosta frézujú o dušu bez ohladu na počasie, či prší alebo sneží, či je to vôbec treba, len aby občan videl rozsiahle čierne nové plochy. Robia chaos po celom meste. Dodávateľ robí len to, čo mu investor dovolí. Nie ste prvá ani posledná, čomu som veľmi rád, že si konečne občania uvedomili, ako sa hospodári bez akejkoľvek zodpovednosti pracovníkov verejnej správy. Miesto toho, aby hospodárili, tak sa chovajú ako barbari, veď z cudzieho krv netečie, zvýšime im dane. Len si pozrite vyjadrenie pani/slečny Mgr. Henriety Dvorskej: "Obnova povrchu vozovky bola zrealizovaná na základe ekonomického, technického resp. funkčného posúdenia a z dôvodu plynulosti a bezpečnosti v cestnej premávke." Pani Dvorská, kto Vám takéto posúdenie vypracoval, posúdil a koľko finančných prostriedkov stálo? O akej bezpečnosti a plynulosti hovoríte, keď podľa vyjadrenia pani/slečny Andrei Kaiserovej je stav horší ako pred opravou pôvodnej vozovky. Som zvedavý, keď príde zmena počasia a tieto kaluže zamrznú, ako to budete riešiť? Táto škoda by mala byť zosobnená tomu pracovníkovi, ktorý práce zadal a následne prebral. Prosím Vás, uvedte, kto konkrétne a koľko tento nepodarok stál nás všetkých občanov.
16. január 2018

Martin Nýdr

Ach jaj čo sú to za ľudia na tých úradoch čo tu plytvajú peniazmi ktoré nezarobia... A ten chodník bez obrubníka, asfalt do stratena do blata... ako na balkáne, AB zmes položená výškovo nesprávne. Dúfam že vám raz život zúčtuje tieto zločiny voči Bratislave.
17. január 2018

Tomasko

Nechcem sa zastavat tety z MU. Ale...
Ked nevymenia asfalt , je zle
Ked vymenia asfalt je zle.
Vsetko chce prachy. Ak by mali opravit vsetko komplet tak opravia mozno jednu ulicu . Takto aspon nejazdite po vytlkoch.
17. január 2018

AdPo

čus tomáško,
čo takto ho vymeniť a porádne?
a bol by pokoj, néé?
17. január 2018

Tomasko

Vymeneny je . A drzi? drzi! To ze su kaluze po dazdi je uplne normalne. A ze tp neodteka do kanala? Staraju sa o jeho udrzbu. Aspon sa nezanese
17. január 2018

cestár

Tomasko, ak toto Vaše tvrdenie myslíte vážne, tak ste úkažkovým voličom, ktorým demokratickí politici neustále vymývajú mozgy. Opýtam sa Vás, keď pôjdete na obed na menučko, prinesú Vám pár lyžíčiek ryže, alebo neomastené zemiaky, budete spokojný lebo máte čo jesť a zaplatíte celú sumu meníčka a obsluhe necháte aj nejaké sprepitné, že Vás vôbec obsúžili. Stále počúvam o ceste do jadra, len mám pocit, že ideme skôr na Balkán.
17. január 2018

Tomasko

Ked si objednam menucko tak ocakavam menucko. Ked si objednam zemiaky neocakavam ze mi donesu francuzske.
Ked si v byte objednam vymenit omietku za stierku tak neocakavam ze mi budu rekonstruovat aj elektroinstalaciu (za tu istu cenu)
17. január 2018

AdPo

A keď si MU objedná cestu, tak asi tiež nečakajú, že im niekto dodá cestu rovnú, ale zvlnenú....už tomu chápem...
Je to fušerina, ktorú sa spoločnosť ALPINE Slovakia hanbila pridať aj medzi svoje referencie...http://www.alpineslovakia.sk/referencie/
17. január 2018

AdPo

Ja skrátka nedokážem pochopiť ako je možné, že v tom Rakúsku vedia robiť cesty a robia ich naozaj kvalitne. Ich cesta 3 triedy je v lepšej kvalite a rovine ako naše cesty 1 triedy. Tak prečo preboha niekto z magistrátu nejde do najbližšej dediny a nespýta sa, že kto vám robil tie cesty? Máme bezhraničný pohyb služieb a tovarov a plytváme peniazmi daňových poplatníkov na "Slovenské" firmy v domnienke, že podporujeme vlastné firmy, ale nakoniec skončia peniaze aj tak mimo slovenska na účtoch skutočných majiteľov. Hocijaká dedina v Rakúsku s 200 obyvateľmi má lepšie cesty ako Bratislava. Prečo to oni vedia a my nie?
Odpoveď je jasná a prostá každému, kto dokáže iba trocha rozmýšľať.

Načo máme Slovensko-Rakúsku obchodnú komoru? Práve na tento účel, ale nikomu sa do toho nechce, lebo cesty sú skvelý biznis pre vybraných dodávateľov, ktorých nočná mora je v tom, že by sem náhodou prišiel niekto, kto by nasadil novú úroveň kvality...
17. január 2018

Andrea Kaiserová

Tomasko, toto nemyslíte ani trochu vážne s tými Vašimi komentármi:
1/ ,,Vymeneny je . A drzi? drzi! To ze su kaluze po dazdi je uplne normalne. A ze tp neodteka do kanala? Staraju sa o jeho udrzbu. Aspon sa nezanese,,
Povrch vozovky je síce ,,super,,vymenený a určite nestál málo peňazí, čo sme za to zaplatili všetci z našich daní, takže na základe toho by mal byť určite v lepšej kvalite a nie takto to odfláknuté. Nato sú tie kanály aby tam tá voda odtekala, a nie takto ich obasfaltovať :), určite nie sú len na parádu ulice. Neviem či tadiaľ chodíte, ale touto cestou chodí veľa obyvateľov z tohoto nemalého sídliska denne na a zo zástavky MHD. Nech tadiaľ ide akokoľvek šikovný šofér ,, po tejto super vodnej ceste,, môžete nečakane schytať super spŕšku vody z kaluže. Ak po daždi ešte dva a viac dní zostanú na ceste bariny, asi tu nieje niečom v poriadku.
2/ ,,Ked si v byte objednam vymenit omietku za stierku tak neocakavam ze mi budu rekonstruovat aj elektroinstalaciu (za tu istu cenu),,
No presvedčte ma, ak poviem, že ak by Vám v byte takto odflákli omietku a narobili jamy a ryhy v stene, či by ste to tak nechal? ved tom urobil a drží.....
Presne to popísal AdPo, ďakujem. Nakoľko presne to bolo cieľom môjho podnetu, že ak to ide niekde inde síce mimo SR, prečo nie u nás. Veď sa tvárime a reklamujeme ako super opravujeme cesty, ale nikto nepovie z akou kvalitou. Ak sa ten povrch vozovky urobil a sú tam nedostatky, tak to včas treba nahlásiť a kompetentní by to mali reklamovať. No, ale ťažko povedať, či sa aj tak stane.
Žiaľ asi budeme tadiaľ musieť všetci chodiť s nádejou, že nás nejaká ta vodná sprcha minie.
18. január 2018

cestár

Vážená pani/slečna Andrea Kaiserová a AdPo. Ako vidím, je zbytočná naša snaha. Tomáško si žije vo svojom svete, len nám ostáva nádej, že to raz pochopí. Ja by som Tomáška, "nezávislého" primátora Nesrovnala a pána starostu postavil na chodník tejto komunikácie, aby boli zašpliekaný vodou z novej komunikácie. Všetky škody za znečistené šatstvo občanov a poškodení zdraví na šmyklavej vozovke, by som im dal zosobniť. Jeden daždivý deň by som im dal metly aby túto vody vymetali do uličných vpustov.
18. január 2018

Tomasko

Este raz . Nezastavam sa tety z MU. Alni neviem ake boli poziadavky na dodavatela.
Ale som rad ze cesta je bez dier a zaplat. To ze nie je rovna ako biliardovy stol ma tiez nestve..
Ak chceli aby stiahli stary koberec a natiahli novy o urcitej vyske tak to asi urobili. To ze cesta je dobou taka aka je ich (dodavatela) nezaujima). Ze kanal je o 5 cm vyssie ako pozadovana vrstva koberca? Sak voda sa odpari.
Skuste si na krivu stenu objednat natiahnutie fasady. Natiahnu vam ju. Ak su seriozny tak vas upozornia , ze to je krive , ze to vedia vyrovnat. Ale opat sme pri LOVE. Ak mas rozpocet pevny tak budes zit aj s hrbolatou fasadou. Ak mozes pridat tak dolozis a zijes luxusne.
Urcite by sa to dalo aj lepsie,ale neviem co vsetko je .....
Budu volby. Skuste pre to nieco urobit .
31. január 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, oslovili sme spoločnosť Alpine Slovakia,s.r.o., ktorá vykonávala opravu cesty. Situáciu preveria a v rámci záručnej doby vykonajú nápravu. Pekný deň

Mgr. Henrieta Dvorská
05. február 2018

Andrea Kaiserová

Dobrý deň,
verím, že to preveria po daždi a nie za suchého počasia, nakoľko vtedy sa cesta javí v pohode. I ked oko odborníka uvidí tie jamy na ceste :). Nakoľko tých barín čo sa tam po daždivom počasí objavia, je dosť. Verím v nápravu, od tak snáď renomovanej firmy.
Pekný deň
23. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, v rámci reklamácie bola cesta opravená. Pekný deň

Mgr. Henrieta Dvorská
26. apríl 2018

Andrea Kaiserová

Dobrý večer, to snáď nemyslíte ani vážne , že je to vyriešené. To sa môže stať iba na Slovensku. Páni, ktorý sú na obrázku by mali vrátiť licenciu alebo vyučný list, ak nejaký majú, na základe ktorého túto cestu opravovali. Jednoducho hrôza. Cesta neopravená, stále samé bariny a to čo sa snažili ešte viac pokazili, nieje čo dodať, prikladám foto :) K tejto reklamácii nieje čo dodať, tieto foto by si mala dať firma Alpine Slovakia,s.r.o do svojich recenzií. P. Dvorská mohla by ste im toto foto zaslať?
26. apríl 2018

Andrea Kaiserová

Dobrý večer, to snáď nemyslíte ani vážne , že je to vyriešené. To sa môže stať iba na Slovensku. Páni, ktorý sú na obrázku by mali vrátiť licenciu alebo vyučný list, ak nejaký majú, na základe ktorého túto cestu opravovali. Jednoducho hrôza. Cesta neopravená, stále samé bariny a to čo sa snažili ešte viac pokazili, prikladám foto :) K tejto reklamácii nieje čo dodať, tieto foto by si mala dať firma Alpine Slovakia,s.r.o do svojich recenzií. P. Dvorská mohla by ste im toto foto zaslať? Ak sa im toto zdá opravené no hrôza.
Vopred ďakujem.
07. máj 2018

Andrea Kaiserová

Poprosím admina, resp. kompetentnú osobu, aby moju odpoveď znovu postúpil na riešenie MiÚ. Ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania