Nebezpečný naklonený strom v Parku SNP

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Vyriešený
meno
Martina 08. januára 2018

V parku SNP v Liscom udoli sa nachadza strom (asi agat), ktory sa opiera o druhy a asi ten je aj jeho nosnym pilierom. Pocas jesennych vetrov popadali dole aj velke konare. Na strom som uz upozornila aj v case Karloveskych hodov priamo sekretariat starostky, ale zatial sa nic neudilalo v prospech odstranenia nebezpecneho stromu... asi sa caka kym sa sam na niekoho zvali!

09. január 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

strom bol pred Karloveskými hodmi orezaný od suchých vetiev. Stromy sa nesmú bez povolenia rúbať. Stav, ktorý dokumentujete teraz, kedy sa strom ešte vychýlil, musel nastať až niekedy medzi sviatkami. Pracovníci referátu životného prostredia v teréne vyhodnotia možnosti riešenia vzniknutej situácie a podniknú potrebný zásah.

Ďakujeme za podnet.

Ing. Lucia Gašparová
Oddelenie dopravy a životného prostredia
Miestny úrad, Bratislava - Karlova Ves
30. január 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

nakoľko agát na okraji porastu bol vyvrátený z pôdy, išlo o bezprostredné ohrozenie zdravia, bol podľa § 47 ods. 4 písm. d) a ods. 6 zákona o ochrane prírody a krajiny, vyrúbaný a výrub bol oznámený na príslušnom orgáne ochrany prírody - Okresný úrad Bratislava, Odbor starostlivosti o ŽP. Pri výrube sa uvoľnil aj strom, o ktorý bol tento opretý, tak bolo potrebné odstrániť aj ten.

Agát, ktorý je tiež na fotografii ale rastie v trávnikovej ploche mal jeden kmeň celkom suchý. V tomto prípade sa tiež postupovalo v súlade so spomenutým ustanovením.

Podnet bol vyriešený.

Ing. Lucia Gašparová
Oddelenie dopravy a životného prostredia
Miestny úrad, Bratislava - Karlova Ves

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania