Auto m.č. Rača jazdí po trávniku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený
meno
Dušan Veselý 22. januára 2018

Musí sa autom m.č. Rača jazdiť po trávnikoch? Naozaj nie sú iné možnosti, aby pracovníci upratovacej čaty znehodnocovali životné prostredie. Niečo upracú, ale po sebe zanechajú spúšť. To načo je dobré? Zábrany v prístupovej komunikácii tam boli umiestnené, aby sa z cesty nestala výpadovka. Ale prečo to porušujú zamestnanci m.č. Rača, tak to naozaj nerozumiem. Tam s nimi nie je nejaký líder? Toľko úsilia, ale čistota je aj tak na sídlisku neznámy pojem. Čo to tlejúce lístie (č.5 a č.6)?

22. január 2018

Krasnanka

Pokiaľ viem tak tade chodia vždy keď kosia trávu alebo hrabú lístie a zberajú kopy. Neexistuje iný spôsob ako naložiť a odviesť kopy trávy a lístia ako ten že ku kope prídu autom a naložia ju naň (takže 5-10 krát za rok) čo tej tráve v žiadnom prípade nemôže uškodiť (aj na fotke je vidieť že za autom nie je ani najmenšia stopa či poškodenie trávnika). Mladé trávniky sa dokonca valcujú aby sa posilnili. To by ste im mohli vyčítať aj to že tie kopy konárov po orezaní stromov posekali traktorom ktorým prišli až k tým kopám a neodstavili traktor uprostred cesty a nepoprenášali všetko najprv desiatky metrov a až potom to posekali na drobné a odviezli preč.

To vyjazdené blato namiesto trávnika (vyjazdené ťažkými mechanizmami) je tam od vtedy čo zateplovali dom vedľa ihriska a ten druhý dom kde mali dlhodobo oplotený a uskladnený materiál) a všetci čo tam bývajú alebo sa tam aspoň občas pohybujú to musia vedieť a aj keby to náhodou niekto nevedel tak určite si nemôže ani len myslieť že to urobili jedným prejazdom (zberali iba posledné padnuté listy a toho bolo naozaj len máličko tak pre to "jedným prejazdom) alebo 5-10 za rok, toho malého autíčka cez "trávnik" tak nechápem pre čo sa to snažíte zvaliť na m.č. Rača.

To lístie (č.5 a 6) čo ste nafotili je pri múriku školy a pri živom plote pozemkov ktoré nepatria a ani nie sú zverené m.č. Rača tak pre čo sa čudujete že ich "cestou okolo" nepozbierali. Pozbierajú ich ľudia z magistrátu keď to tam budú hrabať. Väčšina pozemkov v tom okolí je Magistrátna a od minulého roku sa "konečne" o ne aj starajú (kosia a hrabú lístie strihajú kríky) tak nechápem pre čo sa to zas snažíte zvaliť na m.č. Rača.

No a k tomu že " čistota je na sídlisku neznámy pojem" je fakt škoda sa vyjadrovať lebo stačí sa tade prejsť a vidieť a až a to že na chodníku stojí pri daždi či odmäku voda ale to nie je podľa toho čo viem tak jednoduché ako by sa mohlo zdať a už je to v riešení.
22. január 2018

Dušan Veselý

Neviem o tom, že auta m.č. majú účelovo jazdit krížom-krážom cez travniky. Apropo, jednak k tomu miestu, kde som objavil auto sa môžu dostat z druhej strany od krasňanskej kúrie. Lenže to by musel niekto pohnuť rozumom a byť slušný a mať vzťah životnému prostrediu. No lenže niekomu je jednoduchšie namokrene travniky rozbahniť a jazdit skratkou popri ihrisku (foto č.4 v poradí). A ten záber č.4 a 5 teda vobec nie je po rekonštrukcii. Možno neviete, ale otlačky z pneumatik sa vplyvom zrážok strácajú. Zial tie otlačky sú teraz z januara. Až je dávno po rekonštrukcii.
29. január 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

zamestnanci MÚ Rača boli inštruovaní a upozornení, aby po trávniku nejazdili.

Na druhej strane na blate jasne vidieť, že to nie sú stopy od multikáry 26, s ktorou pracuje MÚ Rača. Naša multikára nemá také veľké a široké kolesá ako tie na fotografii, a navyše kolesá našej multikáry sú zdvojené (na oboch stranách vzadu sú po dve kolesá vedľa seba), čo by na fotografii bolo určite vidieť.

S pozdravom

Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania