Zarastené kríky, neporiadok v nich a neporiadok na chodníku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený
meno
Dušan Veselý 22. januára 2018

Na chodníku pri otočisku linku č.75 je nenormálny svinčík. Človeku sa až zdvíha žalúdok. Máme tu občanov, čo síce chcú pomáhať mačkám, ale za cenu nenormálneho neporiadku. Tak takto sa to ale nerobí. Ako sa môže dovolať slušný občan/ia poriadku a kde? Navrhujem priestor monitorovať a udeliť tým občanom, čo sú za to zodpovední pokutu a vyzvať ich na odstránenie neporiadku. V ďalšej fáze navrhujem, aby m.č. BA-Rača zabezpečila preriedenie kríkov, resp. ich úplné odstránenie. Husté kríky sú plné túlavých mačiek, potkanov, výkalov, plastových smetí. No proste krása! My tu chceme slušne žiť. Dá sa to?
video: https://youtu.be/URFNbE9FX2E

22. január 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za upozornenie. Vyčistenie priestoru zabezpečíme. Vzhľadom k tomu, že ide o súkromný pozemok, prestrihanie kríkov je možné iba zo súhlasom vlastníka pozemku o ktorý sme ho písomne požiadali.

S pozdravom

Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača
05. február 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

priestor bol vyčistený. Dôkladné vyčistenie je možné až po prerezaní a odstránení časti klovitého porastu na výrub ktorého nám zatiaľ vlastník nedal súhlas.

S pozdravom

Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača
02. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vzhľadom k tomu, že vlastník pozemku spoločnosť TELESERVIS spol. s r. o. nám listom doručeným dňa 26.2.2018 dal súhlas s preriedením porastu, zabezpečíme jeho preriedenie a následné dočistenie celého priestoru.

S pozdravom

Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača
11. december 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
po preriedení krovitého porastu spoločnosťou Arbor Vitae- Arboristika, s.r.o. , pracovníci oddelenia ŽP - úseku čistoty MÚ Rača priestor vyčistili.

Posledné zvyšky konárov odvezieme v čo najkratšom čase.

S pozdravom,

RNDr. Anna Jusková
vedúca Oddelenia životného prostredia MiÚ Rača
11. december 2018

Dušan Veselý

Skvelá práca, vdaka.
27. jún 2019

nezvladate.to

"Z občianskeho rozpočtu na rok 2019 sú pridelené finančné prostriedky v sume 25 154 eur na
riešenie problému ferálnych mačiek."

https://bratislava.blob.core.windows.net/media/Default/Dokumenty/Str%C3%A1nky/Chcem%20vediet/Schv%C3%A1len%C3%BD%20rozpo%C4%8Det%20HM%20SR%20Bratislavy%20na%20roky%202019-2021.pdf

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania