Potreba dopravného značenia na križovatke Gajova – Klemensova

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Vyriešený
meno
Ján 29. januára 2018

Dobrý deň,

prosím o osadenie dopravného značenia a prípadné ďalšie úpravy križovatky Gajova – Klemensova. Keďže vodiči sú často neschopní ignoranti, ktorí nepoznajú dopravné predpisy, pri výjazde z Gajovej (ako na fotke) na Klemensovu v oboch smeroch sa často dostávam do kolíznych situácií, keď mi vodiči idúci zo smeru 1 nedajú prednosť sprava, pretože majú pocit, že idú po hlavnej, následkom čoho aj vodiči z Gajovej nesprávne dávajú prednosť im.

Okrem toho parkovacie miesta označené A a B výrazne blokujú výhľad do križovatky ako vodičom idúcim z Gajovej, tak aj z Klemensovej.

Navrhujem preto minimálne odstrániť parkovacie miesto B a na Klemensovu zo smeru 1 osadiť značku „A19 – Križovatka“, alebo ešte lepšie „C1 – Daj prednosť v jazde!“, čo by už tí ignoranti mohli pochopiť.

27. január 2018

Ján

Pre obmedzenie počtu znakov podnetu by som ešte chcel vopred poďakovať za riešenie podnetu a dodať, že k podobným kolíznym situáciám pre ignorovanie dopravných predpisov často dochádza aj na križovatke Jakubovo námestie – Lazaretská, kde majú mnohí vodiči idúci po Lazaretskej taktiež mylný pocit, že idú po hlavnej. Navrhujem preto na Lazaretskú umiestniť značku „C1 – Daj prednosť v jazde!“.
30. január 2018

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za vaše podnety. Momentálne prebiehajú práce na novom návrhu organizácie dopravy v celej štvrti s návrhom na zjednosmernenie niektorých ulíc.

Radoslav Števčík, starosta Bratislava - Staré Mesto
02. február 2018

Ján

Ďakujem za odpoveď a oceňujem, že sa tomu venujete. Mohli by ste ma, prosím, ešte informovať o konkrétnych termínoch? Zaujíma ma najmä, kedy odhadujete finalizáciu uvedeného návrhu organizácie dopravy a kedy ho bude možné pripomienkovať zo strany verejnosti.
22. apríl 2021

Ján

Páni z Odkazu pre starostu, môžete to označiť za vyriešené. Síce nie ideálne, ale lepšie, ako predtým. :)
30. október 2023

Anonymný užívateľ

Súhlasím s Jánom. V Starom Meste si dopravní inžinieri ohýbajú zákon č. 8/2009 Z.z. ako chcú. Vyznačené parkovacie miesta sú v rozpore o zastavení a státí kratšom ako 5 metrov pred vrcholom križovatky - paragraf 24!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania