Osadenie retardérov na Barónke

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený
meno
Michal 06. februára 2018

Dobrý deň prajem,

chcel by som sa opýtať, či mestská časť neuvažuje o osadení aspoň dvoch retardérov na ulici Barónka.

Najmä večer sa stáva, že si tu autá robia rally a chodia aj 70 km/h, pričom osadenia aspoň dvoch retardérov by ich určite odradilo.

Ďakujem veľmi pekne

S pozdravom

Michal

06. február 2018

Martin Uváček

To si robíte srandu? Na hlavnej komunikácii pre mhd osádzať retardéry?
07. február 2018

David 1

By sa určite poďakovali ludia v domoch nad retardérmi. Nonstop búchanie náprav a dym z rozbiehajúcich áut. Viem o čom hovorím. Jeden mám pred domom.
V Rakúsku vykonávajú spomalenie premávky vybudovaním stredových ostrovčekov a zúžením profilu. Prípadne semafórom , kde keď auto prekročí pred ním rýchlosť tak mu naskočí červená. Neskôr si rozmyslí rallye jazdy..
07. február 2018

Martin Uváček

Búchanie náprav majú nasvedomí prepadliny po rozkopavkach, napr jedna na úrovni nových domčekov pod kokoškom. Osobne tadiaľ denne jazdím a viem si predstaviť ako by búchali autá a autobusy na prípadnom retarderi. To by potom boli ďalšie sťažnosti.
07. február 2018

Michal

Vďaka za komentáre páni, ja som za akékoľvek riešenie (nemusia to to byť akurát retardéry),len je to fakt potrebné riešiť, lebo veľa vodičov tu jazdí neprimerane a teba ich spomaliť. Nehovoriac o tom, že je tu škôlka...
07. február 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v minulosti už bola prejednávaná požiadavka umiestnenia spomaľovacieho prahu na ul. Barónka v operatívnej komisii pri oddelení dopravy magistrátu. S umiestnením tohto zariadenia zásadne nesúhlasí zástupca DPB a.s.

S pozdravom



Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača
10. február 2018

cestár

Michal, retardér áno, ale nie malý plechový, ale stavebne upravený s dostatatočným nábehom (min. 1,5-2,0m) a dĺžkou retardéra (min. 2,5-3,0m) potom bude klídek. Áno, kde jazdí MHD, tam by retardér nemal byť, je otázne, či tá MHD tam vôbec patrí. Keďže v anarchii neplatia žiadne pravidlá, treba požadovať retardér, ale takto stavebne upravený.
10. február 2018

Rasto

Cesta je nebezpečná aj cez deň. Možné riešenie by bolo vodorovné značenie resp. úprava povrchu ktoré vyvolá akustický hluk v aute. Ako napr. pruhyna diaľnici.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania