Príkazová značka C 18

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Dušan Bošanský 17. februára 2018

na vstup z Bachovej ul. (trhovisko,herňa) na chodník k Chlumeckého ulici bola osadená nezmyselná príkazová značka

17. február 2018

Jakub

V Ruzinove nedavno na viacerych miestach pribudli spolocne chodniky pre chodcov a cyklistov, napriklad pozdlz Gagarinovej pri zastavke Hranicna. Kazda odbocka z chodnika je potom takto oznacena, z opacnej strany je nepreskrtnuta znacka C12.
Podla sprav ( http://www.ruzinovskeecho.sk/clanok/nove-trasy-pre-cyklistov ) je jednym z tychto miest aj Bachova, tipujem ze zvysne tabule coskoro osadia.
20. február 2018

Jakub

Bol som to dnes pozriet, na Bachovej je znacka umiestnena korektne.
03. marec 2018

Dasa

22.02.2018
Tu nejde o znacku C18, ale C9. Vo vyhlaske MV SR c. 90/1997 Z. z. je k nej uvedene v Cl 3 ods. 6: Iným účastníkom cestnej premávky je ich používanie zakázané.
Verim, ze tie znacky na Bachovej boli osadene prave kvoli tomuto. Len nechapem, preco. Dana cesta je dostatocne siroka pre vsetkych a auta po nej nejazdia, len na nej potrebuju parkovat, nakolko sucasna parkovacia politika nie je vytvarat nove parkovacie miesta z nasich dani, ale za nase dane zakazovat, nasadzovat "papuce" (v nedelu 18.02.2018 min. 4 v danej oblasti). Aj popri zaparkovanych autach (ktore tam stavali predovsetkym, ked deti nechodili do a zo skoly) bolo dostatok miesta pre ostastntvh ucastnikov. Stacilo neosadit znacky vyznacujuce cesticku pre cyklistov, a dalo sa tu parkovat (nakolko na chodniku pre chodcov staci ponechat 1,5 m a vsetci sme spokojni). V pripade chodnikov pre cyklistov takato vynimka nie je :(.
Preco nemozeme byt voci sebe navzajom tolerantni, ved obcas sme ucastnikom cestnej premavky skoro v kazdej role, chodec, vodic, cyklista. Ak nie my, tak nasi rodinni pruslusnici. Alebo - nas sa to netyka, ja tam nebyvam, ja nemam auto, tak ostatni ma nezaujimaju? Bolo potrebne osadzat dane dopr. znacky? Do vtedy bolo totiz vsetko v poriadku. Dana oblast sa vystavala v case, ked bola norma 1 auto na 4 byty, co dnes je aj 2 auta na 1 byt (podla rozlohy). A jedine, co sa v tomto smere zmenilo z pohladu samospravy je, ze nam zobrala parkovacie miesta (vid. Jasikova 1-15), alebo nam nasadzuje "papuce" (vid. uvedene vyssie) alebo este zvysuje pocet rezidentov (nova vystavba na Seberiniho).
Takze dokedy budete skusat nasu trpezlivost a baranciu povahu? Naozaj Vam nezalezi na Vasich spoluobcanoch/ volicoch? Alebo ved styri roky prejdu a posuniem sa vyssie, tak co by ma to trapilo?
Najviac sa mi paci, ze sa teraz vsetci tvarime, ze sme "zeleni", ze su potrebne najma trasy pre cyklistov. Ale to, ze neumoznime ludom v klude existovat, a robite im na kazdom kroku prieky, nevyvazite "zelenym" chodnikom. Cesticka na Bachovej od skoly k elektrickam je dostatocne siroka, aby sme sa na nu pomestili vsetci.
Dalsim velmi podobnym priekom podla mna bolo osadenie stlpikov pozdlz celeho chodnika od Rosum pri Strkoveckom jazere az po ustie prijazdu do nemocnice (ke je tiez rovnaka dopr. znacka). Stacilo osadit stlpikt na chodnik od posledneho stromu po danu krizovatku a bolo by vyhovene tym, ktorym vadili nedisciplinovane parkujuce auta, a aj tym, ktori nemaju po prichode do prace, kde parkovat. Medzi stromami sa urcite cyklisti ani chodci, pre ktorych je chodnik primarne urceny a na ktorych sa kompetentni vyhovorili v dotaze, nepohybuju, a teda parkovat tam mohli auta v pohode bez ohrozovania ostatnych, co sa tymto zrusilo. To, ze kazda nova budova ma predpokladany a planovany dostatok parkovacich miest (podla sucasnych noriem, ale co buducnost?) je asi pravda, ale kto si ich moze dovolit? A teda kolkym nam ich firmy zaplatia? A zase platy na platenie si parkovania, v praci, v obchode, niekde na spolocenskej udalosti zase tiez nie kazdy ma...
Celym tymto vsetkym je len smerovane k tomu, ze ti, co sme sa narodili v Ruzinove, vyrastli sme tu, chodili do skoly a teraz do prace, pomaly tu nebudeme moct ani len dychat, lebo NIEKTO nam to zakaze, alebo nam bude opat prikazovat ako, kde a kedy sa mame spravat, existovat.
03. marec 2018

Dasa

Oprava - C12 Cesticka pre vyznacenych uzivatelov, ostatne plati
09. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Pekný deň.

Ďakujeme za podnet.

Dopravné značenie združeného cyklochodníka je osadené presne podľa schváleného projektu organizácie dopravy v Komisii pri určovanie dopravných značiek a dopravných zariadení Magistrátu hl.m. SR Bratislavy.
Projekt bol vypracovaný v súlade s ustanoveniami zákona č.8/2009 Z.z. o cestnej premávke a jeho vykonávacej vyhlášky č. 9/2009 Z.z.,ktoré absolútne vylučujú z tohto priestoru motorovú dopravu z dôvodu bezpečnosti chodcov a cyklistov.
Cyklochodník bol realizovaný na základe požiadavky občanov,rodičov detí navštevujúcich ZŠ a o.z. Cyklokoalícia.

S pozdravom

Kancelária starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania