Nebezpečné parkovanie v zákrute

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

V riešení
meno
Obyvateľ Dúbravky 19. februára 2018

Dobrý deň dlhodobo sa porušuje zákon o cestnej premávke v zákrute na konci ulice Jura Hronca. (zastavenie a státie v zákrute). Nemohla by sa dať namaľovať žltá čiara po oboch stranách ? Prípadne neustála kontrola lebo viem že polícia sa snažila a dávala tam papuče a stále ľudia dokážu vymyslieť polohu ako to tam obísť. Prvé dve fotky sú aktuálne, tretia je ilustračná z roku 2014.

Ďakujeme

22. február 2018

Michal K.

volali ste mestsku policiu? co povedali? ked nezavolate, nic sa neudeje. sami neurobia nic.
26. február 2018

Vladimir

Michal K. ja som skusal volat MP na obdobny problem, ale tazsie prejazdny a do telefonu mi povedali, ze tam nic nevidia a ani neprisli :(
26. február 2018

Michal K.

poznam to velmu dobre, ,hladaju tisic vyhovoriek. alebo rovno povedia ze si nebudu robit pracu naviac. skuste stznost napisat priamo na MsP, nech vysvetila konkretny zasah a necinnost. ale aj tu ak vobec odpovedia, pridu len vyhovorky.
06. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
s podobným problémom sa stretávame skoro v celej mestskej časti, Vodiči nedodržiavajú ustanovenia §25 zákona č.8/2009 o cestnej premávke, kde sa okrem iného hovorí, že vodič nesmie zastaviť a stáť a) v neprehľadnej zákrute a v jej tesnej blízkosti,
c) na priechode pre chodcov alebo na priechode pre cyklistov a vo vzdialenosti kratšej ako 5 m pred nimi,
d) na križovatke a vo vzdialenosti kratšej ako 5 m pred hranicou križovatky a 5 m za ňou; tento zákaz neplatí v obci na križovatke tvaru "T" na náprotivnej strane vyúsťujúcej cesty.
Kontrola nad dodržiavaním týchto ustanovení je v kompetencii mestskej polície. V prípade takýchto problémov, kontaktujte mestskú políciu !
Umiestnenie vodorovnej dopravnej značky V12b - Žltá súvislá čiara, ktorá vyznačuje úsek, kde je z obidvoch strán tejto čiary zakázané zastavenie a státie vozidiel podlieha schváleniu dopravnou komisiou magistrátu a dopravným inšpektorátom PZ. Mestská časť požiada o jej schválenie a až potom je možné ju realizovať.

Ing. arch. Pavel Gašparovič
Vedúci oddelenia územného rozvoja a životného prostredia

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania