Hrobáková namaľovanie vodorovného značenia V10b a V10c

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
greg 09. marca 2018

Dobrý deň, žiadam o namaľovanie vodorovného značenia V 10b Parkovacie miesta so šikmým státím a V 10c Parkovacie miesta s pozdĺžnym státím, na ulici Hrobáková 9 v Petržalke. Viď foto červená farba V 10C a oranžová farba V 10b. Vopred ďakujem.

09. marec 2018

Jimmy van Groenewegen

Ja žiadam o ponechanie chodníka chodcom (tým nemyslím úžasných zákonných 1,5m) ale celého chodníka, tak ako bol budovaný...
P.S.: inak je to obojsmerka, takže by nezostala prejazdná šírka komunikácie
15. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Zriadiť parkovacie státia podľa žiadosti v podnete možné nie je, neboli by dodržaná ani norma (ustanovuje šírky a dĺžky státia) a ani zákon o cestnej premávke. Chodník pri bytovom dome je široký 4,0m, tam by bolo možné zriadiť pozdĺžne státie, tak ako vodiči stoja aj v súčasnosti, ktorí neporušujú ustanovenie zákona o cestnej premávke ( státie pri ktorom ostane voľná šírka chodníka najmenej 1,5 m), čo teda nie je potrebné vyznačovať.
Komunikácia je obojsmerná, má šírku 6,30 m čo spĺňa požiadavku zákona o cestnej premávke (pri státí vozidla musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy). Náprotivný chodník má šírku 2,0m, kde nie je možné pri dodržaní zákona zriadiť žiadne státie.

mestská časť BA-Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania