Znovu neprejazdná ulica Široká - Vajnory

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

V riešení
meno
Pavol 15. marca 2018

ulica Široká je znovu neprejazdá z dôvodu umiestnenia betónových skruží.
(a to len 4 mesiace dozadu bolo z príslušnej komunikácie na môj podnet mestom odstranený stavebný odpad (betónové panely)). o tejto situácii ste pán starosta bol oboznámený už pred mesiacom osobne ale do dnešného dňa ste v danej záležitosti Vy ani mestská časť nič nepodnikli. kedy bude ulica znovu prejazdná a zabezpečí sa jej monitorovanie aby sa to do búdúcna neopakovalo??
§20 ods. 1 zákona č. 135/1961 Zb. Cestný zákon jasne hovorí: Na vozovke a krajniciach diaľníc, ciest a miestnych komunikácií nesmú sa, s výnimkou dopravných značiek a dopravných zariadení, umiestňovať predmety tvoriace pevnú prekážku. Jestvujúce pevné prekážky musia sa v lehotách určených vykonávacím predpisom odstrániť.

16. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň Pavol,
ďakujeme za podnet na Odkaze pre starostu. Opakované zablokovanie Širokej ulice sa udialo bez vedomia MÚ. Z nášho zistenia vyplýva že sú za tým niektorí obyvatelia spomínanej ulice. Na vyjasnenie si dôvodov a možného riešenia navrhujeme spoločné stretnutie nespokojných zástupcov obyvateľov ulice z oboch strán na pôde MÚ. Sme za obojstranne prijateľné riešenie, ale také aby vyhovovalo aj všetkým legislatívnym normám. Navrhujeme stretnutie v pondelok 26.3. o 16: 00 hod na miestnom úrade.



Ing. arch. Ingrid Krumpolcová
Oddelenie stavebné, ÚP, ŽP a dopravy
Mestská časť Bratislava – Vajnory
19. marec 2018

Eo

ja navrhujem pokutu 5000€ za svojvolne a protipravne zablokovanie cestnej komunikacie (pokial to nie je sukromna komunikacia, ale cesta zverena do spravy MC) lebo to by ako vyzeralo keby som si cez Vajnorsku supol takuto zabranu:D
19. marec 2018

Andrej

neuveritelne...zacneme toto aplikovat aj u nas v meste a bude pokoj od aut parkujucich a jazdiacich hore dole
19. marec 2018

cestár

Takto funguje právny štát, každý si robí čo chce, kradnú a tunelujú papapáši a anarchia fičí padajúcim.... až k občanom. Aj keby komunikácia nebola zaradená do siete miestnych komunikácií a nebola zverená hlavným mestom BA MČ Vajnory, nemôžu si občania robiť čo chcú, lebo to už je anarchia. Pýtam sa, kto by bol zodpovedný za tento stav, keby horelo alebo by niekto potreboval rýchlu zdravotnú pomoc? V uvedenom prípade je potrebné stanovisko špeciálneho stavebného úradu, aký typ komunikácie skolaudoval, či ide o účelovú komunikáciu verejnú, alebo neverejnú súkromnú a toto malo byť riešené trvalým dopravným značením. Je zarážajúce stanovisko MU a jeho konanie, keď tento stav bol už pred 4 mesiacmi. Toto ste už mali mať dávno vyriešené vážení úradníci.
29. marec 2018

Juraj

Do ulice je zákaz vjazdu okrem dopravnej obsluhy.
Komu vadí neprejazdnosť ulice??

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania