Dlhodobo odstavené auto zasahujúce do križovatky

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Uzavretý
meno
Peter 25. marca 2018

Chcem upozorniť na dlhodobo odstavené vozidlo slúžiace asi len na vyjadrenie politického názoru. Toto vozidlo stojí vedľa nášho domu na Bagarovej 8 na chodníku, mimo parkovacích boxov!!! Stojí tam bez pohnutia už 4 mesiace a blokuje výhľad pri výjazde z uličky na hlavnú cestu, lebo stojí takmer v križovatke. Auto má žiaľ ešte platnú technickú a emisnú kontrolu do roku 2019. Ako je možné, že vozidlo za tak dlhú dobu nedostalo ani len papuču? Vozidlá hneď naproti dostali papuču takmer ihneď keď stáli na chodníku, alebo toto vozidlo má nejakú výnimku? Hlavne z dôvodu bezpečnosti pri výjazde z uličky by bolo namieste ho odtiahnuť na náklady majiteľa. Prosíme o riešenie situácie.

29. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
predmetné vozidlo podľa § 67 ods. 1 písm. a) zákona č. 79/ 2015 Z. z. o odpadoch zákona neohrozuje, nepoškodzuje životné prostredie ani nenarúša estetický vzhľad obce. Podľa zákona o odpadoch nie je dôvod na odstránenie vozidla. Vozidlo má platnú TK a EK do 07.12.2019. Nakoľko podnet sa týkal preverenia toho, či dané vozidlo tvorí prekážku v cestnej premávke v zmysle zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke požiadali sme dňa 27.3.2018 mestskú políciu Bratislava-Dúbravka o preverenie toho či vozidlo porušuje akékoľvek ustanovenie zákona o cestnej premávke a v prípade že áno, mestská polícia mala konať. Následne nás mestská polícia informovala, že dané vozidlo svojím umiestnením neporušuje žiadny zákon.
V prípade ak vozidlo bude splňať atribúty na jeho odstránenie uvedené v § 67 ods. 1 písm. a) zákona č. 79/ 2015 Z. z. o odpadoch vozidlo odstránime, a na to vôbec nemá vplyv platnosť technickej kontroly vozidla.


MB
MČ Bratislava-Dúbravka
16. máj 2020

Ľubomír

Minimálne podľa fotografií zasahuje na vyhradené parkovacie miesto.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania