Auta parkujuce na ceste


Uzavretý
meno
Anonymný užívateľ 02. mája 2018 Odoslané z mobilnej aplikácie

Kazdodenne parkujuce auta na Gbelskej. Vznikaju velmi nebezpecne situacie, je tam velky pohyb deti zo zakladnej skoly, zastavka MHD. Je to oproti uradu, nikomu to nevadi? Na co cakate pani uradnici, pokym nevyhasne nejaky zivot?

03. máj 2018

Tomasko

Mam navrh. Pozeram , ze vedla je volny chodnik. Tam by sa dalo.
Ale vazne, kde ma parkovat auto? Na ceste alebo na parkovisku. Deti nemaju co na ceste hladat (Ked tak na prechode), tak ako auto na chodniku .
04. máj 2018

Radovan Karvai

Auta maju parkovat, na parkovisku alebo vo dvoroch rodinnych domov, avsak majitelia rodinnych domov su lenivi otvorit branu, tak zaparkuju na ceste.
Deti ale aj dospeli musia prechadzat cez cestu, prechod prechodcov je na zaciatku a na konci ulice, cize nesrandujte ze maju chodit cez prechod.
Cesta autom je hotovy slalom.
Riesenim by mohla byt aj jednosmerka a vyznacenie parkovacich miest.
10. máj 2018

Karolina Karoll

Vážený pán Karvai, Magistrát odmieta jednosmerky a vyznacenie parkovacích miest aspoň na jednom z chodníkov. Tento istý podnet sme riešili aj na Tatranskej. Som za, aby vozidlá parkovali vo svojich dvoroch, ak ich čas prekračuje 30 minút. Je jasné, že im nebude nikto tento čas stopovať,ale ak už niekto takýto podnet rieši s Magistrátom, ktorej táto ulica patrí a nič nerieši a nehľadá riešenie, je to smutné a takéto situácie tam tu budú stale... Záhorská sa preplna, autá pribúdajú, komunikácie sú stale tie isté ...
10. máj 2018

Tomasko

Suhlasim , ze odmieta. Na chodniku nemaju auta co robit
10. máj 2018

Radovan Karvai

Pani Karoll, bolo by chore keby Magistrat povoloval parkovanie na chodnikov. Slovo chodnik je odvodene od slova chodit a nie parkovat.
Auta nemaju parkovat na ceste ani 30min, mozu zastavit na nevyhnutne nalozenie, vylozenie veci, ci nastupenie alebo vystupenie ludi.
Poslednej vete nerozumiem, rozsirovat cesty? Co to pomoze?
10. máj 2018

Karolina Karoll

Vážený pán Karvai, nepíšem o rozširovaní ciest, zákon umožňuje parkovať aj na chodníkoch, ak to dopravná značka povoľuje... Som za dodržiavanie zákona, ale dodržujme ho, aj keď sú hody (táto udalosť dovoľuje bezhľavé parkovanie na týchto komunikáciách), alebo také parkovanie vozidiel menšej ako 5 metrov pred prechodom pre chodcov a križovatkou Gbelská - spojnica na Tatranskú (úradníci odmietli vyznačenie parkovacích miest nakoľko cesta nesĺňa normy)-koľko kolíznych situácií s ohrozením zdravia detí sa tam odohráva, atď... ale hlavne hľadajme spoločné riešenie, aby sa nám v ZB príjemne žilo, nech už sú tam akékoľvek cesty či ľudia ... a čo si myslíte o takom vytrubovaní autobusov, keď stojíte na kraji cesty, kde ste zastavili na nevyhnutné vyloženie veci alebo naloženie členov rodiny, nebodaj zaparkovanie do dvora ... Zrazu tu máme autobusárov, ktorí nedodržujú zákon... Skúsme sa len aspoň trošku akceptovať, byť trpezliví a dúfať, že časy údávania máme už dávno za sebou...
10. máj 2018

Radovan Karvai

Pani Karoll, zakon zial dovoluje parkovat na chodniku aj ked to nepovoluje znacka, podmienka je aby bol dodrzanych 1,5m, co napr. na Tatranskej je malokedy.

To ze na Slovensku mame absudny zakon, ktory nema v ziadnom europskom hl. meste obdobu, neznamena, ze teraz mame si zatvarat oci. Obec moze vytvorit zonu, kde je povolene parkovat len na vyznacenych miestach. Tak to je riesene napr. v Starom meste.
Preco napr v Rakusku, Nemecku neparkuju na ceste alebo chodnikoch? Tam ludia nemaju auta? Maju, cize je to len o ludoch a ich pohodlnosti a nerespektovani verejneho priestranstva.

A starosta si samozrejme zakryva oci, lebo nahodou by nahneval svojich volicov...
17. máj 2018

Radovan Karvai

Podnet bol oznaceny ako nerieseny. Klasika, hlavne ze Vysledky rozhoduju!
10. október 2019

Odpoveď samosprávy

O probléme v tejto lokalite boli inštruované hliadky Exp. MsP BA IV, pričom sa na mieste vykonávajú operatívne kontroly. Za obdobie od 20.09.2019 do 04.10.2019 bolo zistených niekoľko priestupkov, ktoré boli riešené uložením blokových pokút a jedným napomenutím.
Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Sabinová

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania