Zlaté piesky - neustále terorizovanie obyvateľov hlukom akcií

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Uzavretý
meno
Karol 30. júla 2013

Prístup ružinovskej samosprávy k hlasnej hudobnej produkcii na Zlatých Pieskoch je mimoriadne alibistický a voči obyvateľom priam obludný. Neustále sa vyhovára na to, že akcie sú v súlade zo zákonom ohlásené a tým to pre všetkých zodpovedných končí .Pani vedúca kancelária starostu dokonca odporúča obyvateľom v oficiálnom vyjadrení, aby si problém riešili sami so STARZom. Táto barlička, ktorú si panstvo našlo proti obyvateľom je však čistý nezmysel. Preberte sa prosím, ľudia bývajúci v okolí nenamietajú akcie ako také, ale hluk, ktorý spôsobujú. A tu už to je úplne iná káva, platia predsa hygienické hlukové normy, kde sú presne definované decibely, platia ustanovenia o nočnom kľude, existuje nástroj, ktorý sa volá VZN, schválením ktorého môže samospráva regulovať hlučnosť a trvanie podujatí. A výhovorky typu nevieme zmerať hluk neobstoja, keby pán starosta Pekár nefinancoval z rozpočtu samosprávy rôzne populistické guláše a zakúpil prístroj na meranie hluku, situácia by bola okamžite riešiteľná a hluk merateľný. Pre pochopenie problému odporúčam všetkým zodpovedným, aby si v horúcom lete nepriedušne uzatvorili okná, vo vedľajšej izbe pustili hudbu, ktorá sa im vôbec nepáči a vychutnali si takýto spánok. A potom si prečítali vyjadrenie od pána starostu, že s tým nevie nič urobiť, veď predsa akcia je ohlásená! Žiadam o vyjadrenie, prečo samospráva ružinova klame, že ohlásenie akcie podľa zákona je všeobecným nárokom na produkovanie hluku v akejkolvek intenzite, v akomkolvek čase, bez výhrad ospravedlňuje rušenie nočného kľudu v akejkoľvek miere a automaticky pozbavuje platnosť hygienických noriem pre hlukovú záťaž v obytnej zóne.

30. júl 2013

Nivy

Na Zlatych pieskoch su nejaki obyvatelia? S trvalym pobytom?
30. júl 2013

Pavlas

Milý Lubo, to čo sa na Studenej ulici tvári ako súbor obytných panelových domov, su naozaj obytné panelové domy. To čo sa tvári, že tam býva a že sú to rodiny z deťmi, tak to naozaj rodiny s detmi sú! To čo sa tvári ako rodinné domy v uliciach Bočná, Stredná, Krajná, to rodinne domy na prekvapenie takisto sú. A to čo v nich býva sú naozaj rodiny a dokonca majú opäť aj deti. Neviem čo uštipačne splietaš o trvalom pobyte, ale môžem ťa ubezpečiť, že tam týto všetci nebivakujú na čierno. Ak si z tých jednoduchších, ktorý si myslia, že okolo Zlatých Pieskov je zvukovo nepriepustná bublina a divia, sa že ľudia z okolia sa sťažujú, tak to tak nie je! Kým začneš písať do fóra podobné uštipačné poznámky, odporúčam ti sa v čase konania hudobných akcii prejsť po spomínaných uliciach a úprimne si zhodnotiť, či by si chcel, aby tvoje deti alebo tvoji rodičia zažívali každý víkend pravidelne podobné peklo. Posledný príklad tento víkend, keď basové otrasy trvali aj v piatok, aj v sobotu takmer do piatej rána. PS: Ak reagujem na človeka, finančne zainteresovaného na akciách, alebo človeka zo samosprávy, ktorá sa snaží problém tutlať, tak napísané beriem späť a uštipačnosť plne chápem. Peace
30. júl 2013

Nivy

tak ved preto sa pytam, ze kde tam najblizsie byvaju ludia. Viem ze su tam "zahradkari" co maju namiesto chatiek 4x4 metre poschodove domy, a potom sa stazuju, ze im v zahradkarskej osade neodhrnaju cesty.
Musim si pozriet na mape co je tam naokolo.. viem ze stranu od letiska vykupili albanci, takze tam sa da ocakavat ze pribudnu bary, diskoteky atd., ak sa ponad vodu hluk tak lahko siri, tak doporucujem sa odstahovat skor, nez zacnu stavat.. Inac vam tam aj lietadla lietaju dost nizko, nie?
30. júl 2013

Nivy

nemam s koncertom ani so Zlatymi pieskami nic spolocne, ani organizator ani ucastnik. Mne tu duni pod oknami hocikedy inokedy, mestski sa k tomu tiez nijak nemaju.
30. júl 2013

Nivy

a co sa tyka Zlatych pieskov, nerozumiem vobec politike STARZ-u, ktora je zaroven prevadzkovatelom autokempingu v tom istom areali. Spat v stane napr. 200 metrov od podia, kde znie hlasne duc duc do rana, a este k tomu aj platit za to,, sa cudujem ze tam vobec nejakych inych dovolenkarov, nez teenagerov, maju.
31. júl 2013

MiŠa

Určite to nie je prijemne čo sa tyka hluku ale chcela by som reagovat na tuto vetu: A výhovorky typu nevieme zmerať hluk neobstoja, keby pán starosta Pekár nefinancoval z rozpočtu samosprávy rôzne populistické guláše a zakúpil prístroj na meranie hluku, situácia by bola okamžite riešiteľná a hluk merateľný. S týmto nesúhlasím to nie je len kupit zariadenie na meranie hluku, to zariadenie treba vediet aj pouzivat to preto su odbornici ktorí sa zaoberajú meraním hluku a v takychto pripadoch je možné ich objednať aby preukazali či hluk je v súlade s normami alebo su prekročené. Druha vec je že tieto merania to nie je lacná zalezitost. A niekto to musí zaplatit. Podobný problem som uz riesila v inej casti kde organizator na vlastne naklady (nastastie) si objednal tuto sluzbu aby preukazal či moze robit hluk aky robí alebo nie. A to ze pan starosta robi akcie ako ste ich oznacili ze populisticke gulase - ved robi ich preto lebo je zaujem o to zo strany Ruzinovcanov keby to tak nebolo tak by tam nikto predsa nechodil!!!! Verim ze tento problem coskoro vyriesite k vasej spokojnosti .
http://www.zoznam.sk/katalog/Stavba-dom-dielna/Stavebna-cinnost/meranie-hluku/Bratislava.html
tu su kontakty na firmy co sa tym zaoberaju.
31. júl 2013

kABAS

Ja som z Nového Mesta, máme tu Kuchajdu, ale kedže sú v okolí domy a starosta Kusý má gule, tak tu máme nadránom a dokonca v noci pokoj:-) V Novom meste asi nestačí akciu ohlásiť, u vás v ružinove áno. A keďže starosta ružinova ma asi miniguličky a aj za tie ho držie rôzne záujmové skupiny, tak ludí odpinkávajú podobnými kecami o ohlasovaní. Čo ste si zvolili, to máte.
31. júl 2013

MiŠa

pre kABAS: nesúhlasím s Vašim tvrdením. Koncert skupiny DEPECHE MODE bolo vo Vasej casti a hluk bolo pocut aj v RUzinove a po 22,00 takze islo o rusenie nocneho kludu takze aky pokoj mate v noci ked to pocut az k nam do Ruzinova? A co sa tyka nasho starostu Ruzinova, tak konecne mame starostu ktory sa pravidelne stretava s nami obcanmi, vypocuje si nas nase problemy a riesi a je vidiet jeho zaujem o nase problemy akurat sa neda nieco riesit hned. Doteraz pan Drozd ani pan Kubovic sa nezaujimali o obcana a o jeho zaujmy. Prosim neurazajte niekoho koho pracu nepoznate. Chodim na tieto stretnutia a x krat som upozornovala na veci v Ruzinove a predstavte si dokonca sa riesili to sta asi necakali ze???
31. júl 2013

kABAS

Vidím, že zamestnanci miestneho úradu aktívne diskutujú k problémom občanov. Pani MiŠa, dufame, že vaša očividná lojalita a podlizovačnosť bude po zásluhe odmenená. Ak ste to vy pán starosta osobne, tak si dajte aspoň chlapský nick.
31. júl 2013

Nivy

Nedavno som cital peticiu novych obyvatelov Ivanky pri Dunaji.

Vychodniari pokupili byty v novostavbe na hypoteku, nastahovali sa, a po necelom mesiaci zacali davat dokopy peticiu, aby nalietavali lietadla na letisko gen. Stefanika z opacnej strany, lebo ze ved oni maju male deti, a lietadla robia hluk. To vazne, bez srandy!
01. august 2013

MiŠa

Pre kABAS: nie som zamestnanec miestneho uradu a moj nick je z mojho mena a priezviska. Pracujem v sukromnej firme v Ruzinove aj byvam v Ruzinove a riesim problemy nás občanov komunikaciou s miestnym uradom tak obcas nasa mestska cast dostane odo mna "zabrat" a verte že to nemajú ľahke pri mne. Som vsak zastancom toho , ze ak niekto urobi nieco dobre aj to treba vyzdvihnut ak nieco urobi zle treba na to upozornit. Takze sa snazim byt objektivna a napisala som z vlastnej skusenosti postrehy. Ale ked mate vestecku gulu a vy "vidíte" kto píše nemá vyznam s Vami niečo riesiť. Na druhej strane mozem za seba povedat za vyvijam aj sukromne aktivity v prospech Ružinova pretože mi nie je jedno co sa deje tam kde zijem. A nie som ani poslankyňa ani zamestnanec uradu ani starosta Ruzinova ( som žena obyvateľka s trvalym pobytom Ruzinov). Obcas dokonca pripomienkujem ako obcan návrhy VZN písomne aj svojou úcastou na zasadnutiach zastupitelstva ktore su pristupne aj pre verejnost. Takze prosím podla seba nesudte ostatnych!!
06. august 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Vaše tvrdenia o našich klamstvách odmietame. Keďže akcie na Zlatých Pieskoch organizátor na miestnom úrade len ohlasuje (areál a okolité plochy organizátorom prenajímajú iné subjekty) vždy pred takýmito akciami sme začali podnikať niekoľko krokov, ktoré smerujú k tomu, aby vznikalo čo najmenej problémov:
- upozornenie organizátora, že je povinný dodržiavať hlukové normy, bezpečnostné predpisy a podobne
- spolupráca so štátnou a mestskou políciou v zmysle zabezpečenia verejného poriadku
- žiadosť na Regionálny úrad verejného zdravotníctva, aby ako kompetentná inštitúcia zabezpečila meranie hluku
Tieto opatrenia ukázali ako správne, pretože počet sťažností od obyvateľov sa za uplynulé dva roky výrazne znížil. Preto v nich budeme pokračovať a robiť možné opatrenia, aby práve hluk počas letných podujatí čo najmenej obťažoval obyvateľov.


Tatiana Baáriová, kancelária starostu
08. august 2013

skanska

Uplne suhlasim s tymi, ktory ziadaju stisenie .. a nie je to len o tom, ci niekto v zahradkarskej osade ma velky dom ... tento hluk pocut uplne bezne aj na Trnavke a to naozaj nie je ziadna zahradkarska osada. Staci sa v noci, ked sa kona takato akcia prejst po sidlisku a tolko ludi na balkonoch a vysvietene okna co ludia o 1-2 nemozu spat ste este asi nikde nevideli o takom case. Ludia, kym zacnu mudrovat by si mali uvedomit, ze hluk sa siri dost daleko, umerne svojej intenzite a teda to nie je len o areali, kde sa akcia kona.
22. august 2013

gabi

Súhlasím s tými, ktorí sú za obmedzenie alebo zrušenie akcií na Zlatých Pieskoch. K reakcii z Miestneho úradu: už 6 rokov žiadame o zásah voči STARZ-u a usporiadateľom, keďže sú terorizovaní Ružinovčania, Vajnorčania, dokonca aj obyvatelia Jura pri Bratislave. To nie je pár obyvateľov pri Zlatých, ale niekoľko desiatok tisíc občanov! Ale stále sa nič nedeje. Dokonca ani mestská ani štátna polícia nekoná - pretože sú to vraj POVOLENé AKCIE!
21. marec 2014

Gabriela

Podla vsetkeho sa musime viaceri obratit na mestsku cast ale aj Magistrat BA:

Vážená pani Luptáková,

na Vašu žiadosť zo dňa 13.03.2014 o vydanie zákazu organizovať v Areáli
zdravia Zlaté Piesky (ďalej len "areál") podujatia v čase medzi 22:00 h
až 08:00 h uvádzam nasledovné:

Na základe stanoviska mestskej príspevkovej organizácie Správa
telovýchovných a rekreačných zariadení hlavného mesta SR Bratislavy
(STARZ), organizátorom veľkých hudobných podujatí v areáli nebola a ani
nebude naša príspevková organizácia STARZ.
V roku 2013 sa v areáli konali dve podujatia, ktorých organizovanie
mestská časť Bratislava-Ružinov vzala na vedomie aj s predĺžením
prevádzkovej doby na základe ohlasovacej povinnosti organizátora podľa §
3 ods. 1 zákona č. 96/1991 Zb. o verejných kultúrnych podujatiach v
znení neskorších predpisov. Organizátorom takéhoto hudobného podujatia
je vždy spoločnosť s oprávnením takúto činnosť vykonávať.
STARZ je len prenajímateľom a do organizačného zabezpečenia podujatia
vstupuje ako prenajímateľ so schválenou prevádzkou činnosti do 22:00 h.
Zabezpečenie zdravotnej služby, požiarnej služby, ochranky, organizácie,
zodpovednosť za priebeh, dodržiavanie zákonov a všeobecných záväzných
nariadení nesie organizátor podujatia.

Vážená pani Ľuptáková, je nám ľúto, že podujatie Vám spôsobilo
nepríjemnosti, ale ak boli až také závažné, že ich je potrebné riešiť,
tak sa skutočne musíte obrátiť na mestskú časť Ružinov, ktorá jediná vo
svojej mestskej časti udeľuje výnimku z času prevádzky po 22:00 h pre
realizáciu podujatí.

S pozdravom
Mgr. Elena Poláková
zástupca riaditeľa magistrátu pre úsek kultúry, školstva a sociálnych vecí
vedúca oddelenia kultúry, školstva, športu a mládeže magistrátu
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
Primaciálne nám. 1
P. O. Box 192
814 99 Bratislava
Sídlo oddelenia:
Uršulínska 6, 3. poschodie
Kontakty:
[email protected]
Tel. č.: 02/59 356 191
Mobil: 0902 985 834
Fax: 02/59 356 550

Vybavuje:
PaedDr. Marián Valovič, odborný zamestnanec oddelenia kultúry, školstva,
športu a mládeže magistrátu
06. jún 2015

Nivy

dnes sa máte na čo tešiť, tí čo bývate v okolí
https://www.facebook.com/events/359315450932347/
22. august 2015

Peter

Ako vidím alebo lepšie ako počujem nič sa za 2 roky nevyriešilo. A na obyvateľov sa zvysoka kašle.
22.8.2015 čas 0:13 Trnávka, Na križovatkách, cez zatvorené okno rozoznávam slová z nie veľmi dobrého koncertu. Nemám merač, ale mám tušenie že sa tu porušuje zákon s vedomím kompetentných.
20. august 2017

Jana Štulajterová

A pribeh pokracuje aj v roku 2017. Ved co by som o stvrtej rano spala,ked mozem pocuvat decibely diskoteky na Zlatych pieskoch. Hlavne,ze mladezcsa bavi,co tam pi tisickach ludi,ktori sa tuzi cez vikend vyspat. Poslancov zaujimaju nase problemy par mesiacov pred volbami a potom opat - je po volbach,zvyknite si. Uz sa tesim na komunikaciu s MU Ruzinov,kde problem za tie roky posunuli. Alebo len nasli noveho zodpovedneho,na koho to hodili?
28. máj 2020

Martin Uváček

Momentálne je už podnet neaktuálny, v súčasnej situácii sa žiaden ďalší festival určite konať nebude.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania