Rusenie nocneho pokoja

Zodpovednosť za riešenie: STaRZ

Uzavretý

NEMOZEM SPAT LEBO STE POVOLILI DISKOTEKU NA ZLATYCH PIESKOCH. POLICIA JE BEZMOCNA, LEBO MAJU POVOLENIE.
DAKUJEME ZA PREBDENU NOC. DUFAM, ZE ASPON VY STE SPALI DOBRE.

01. júl 2013

ignoracia

Dobry den,napriek tomu ze som volala na policiu kvoli neznesitelnemu hluku a informacie z oddelenia ze uz prijali cca 700 telefonatov z piatka na sobotu, hluk sa este zosilnoval...Su predsa urcite limity na hlucnost, aj ked je akcia povolena....
01. júl 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
mestská časť kultúrne akcie v areáli Zlaté Piesky nepovoľuje, nakoľko usporiadatelia majú v zmysle zákona SNR č. 96/1991 Zb. o verejných kultúrnych podujatiach len povinnosť akciu oznámiť mestskej časti. Areál Zlatých pieskov je zariadením STARZu, ktoré je zriadené magistrátom hlavného mesta SR Bratislavy a ten predmetný areál prenajíma usporiadateľom týchto podujatí. Mestská časť preto proaktívne zorganizovala niekoľko preventívnych stretnutí s organizátormi, za účasti príslušníkov mestskej a štátnej polície, ako aj krízového štábu mestskej časti s cieľom zabezpečenia poriadku, bezpečnosti a opatrení, aby hluk neobťažoval obyvateľov. V prípade ďalších otázok kontaktujte, prosím, STARZ, ktorý prenajíma areál na kultúrne podujatia.

Tatiana Baáriová, kancelária starostu
30. júl 2013

Karol

Prístup ružinovskej samosprávy k hlasnej hudobnej produkcii na Zlatých Pieskoch je mimoriadne alibistický a voči obyvateľom priam obludný. Neustále sa vyhovára na to, že akcie sú v súlade zo zákonom ohlásené a tým to pre všetkých zodpovedných končí .Pani vedúca kancelária starostu arogantne odporúča obyvateľom v oficiálnom vyjadrení, aby si problém riešili sami so STARZom. Táto barlička, ktorú si panstvo našlo proti obyvateľom je však čistý nezmysel. Preberte sa prosím, ľudia bývajúci v okolí nenamietajú akcie ako také, ale hluk, ktorý spôsobujú. A tu už to je úplne iná káva, platia predsa hlukové normy, kde sú presne definované decibely, platia ustanovenia o nočnom kľude, existuje nástroj, ktorý sa volá VZN, schválením ktorého môže samospráva regulovať hlučnosť a trvanie podujatí. A výhovorky typu nevieme zmerať hluk neobstoja, keby pán starosta Pekár nefinancoval z rozpočtu samosprávy rôzne populistické guláše a zakúpil prístroj na meranie hluku, situácia by bola okamžite riešiteľná a hluk merateľný. Pre pochopenie problému odporúčam všetkým zodpovedným, aby si v horúcom lete nepriedušne uzatvorili okná, vo vedľajšej izbe pustili hudbu, ktorá sa im vôbec nepáči a vychutnali si takýto spánok. A potom si prečítali vyjadrenie od pána starostu, že s tým nevie nič urobiť, veď predsa akcia je ohlásená! Žiadam o vyjadrenie, prečo samospráva ružinova klame, že ohlásenie akcie podľa zákona je všeobecným nárokom na produkovanie hluku v akejkolvek intenzite, v akomkolvek čase, bez výhrad ospravedlňuje rušenie nočného kľudu v akejkoľvek miere a automaticky pozbavuje platnosť hygienických noriem pre hlukovú záťaž v obytnej zóne.
28. máj 2020

Martin Uváček

Podnet dávno neaktuálny. Tento rok určite žiadne diskotéky na Zlatých pieskoch nehrozia.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania