Dopravná značka Šafárikovo námestie

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Ján 06. mája 2018

Značka Jednosmerná ulica smerom s Dobrovičovej ul. na Šafárikovo nám. je nezmyselná pretože vodiči musia odbočiť na Alžbetínsku ul. a prejsť cez niekoľko ulíc aby sa dostali na hlavnú cestu smerom ku mostu SNP. Týmto zbytočným krúžením sú ulice upchávané a komplikuje sa aj tak zlá dopravná situácia v meste. I tak tuto značku vodiči ignorujú a využívajú kratší výjazd z bludiska uličiek mesta.

08. máj 2018

Ľuboš

Áno, túto značku ignoruje tak 90 percent vodičov. Nikto to nesankcionuje, policajti tolerujú. Problém je v samotnej križovatke, kde nie je uvedená hlavná cesta a preto by asi muselo platiť pravidlo pravej ruky a prednosť by mali práve vodiči prichádzajúci do zákazu vjazdu. Každopádne výhľad je tam dosť zlý, preto si myslím, že zákaz je opodstatnený.

Pridám Vám aj bonus - podľa ostatnej verzie rekonštrukcie Landererovho parku, ktorú som mal možnosť vidieť na Dobrom trhu (bol to nejaký typ realizačného projektu) dôjde k úplnému zrušeniu prechodu zo Šafka na Štúrovú ulicu (teraz je to možné cez električkové koľaje. Tzn. východ zo Šafka/Dobrovičovej bude možný už iba cez uličky a nijak ináč. Z tohoto dôvodu si myslím, že táto značka zákazu vjazdu ostane na svojom mieste.
14. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
26. august 2018

Ján

Značka je zrušená kvôli rozšíreniu Šafárikovho námestia. Cesta je teraz jednosmerná.
Podnet je vyriešený.
20. marec 2019

Ján

Podnet je vyriešený. Cesta je zrušená a namiesto nej je tam parkovisko a rozšírený Landerérov park.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania