Rušenie nočného kľudu vývozom smeti

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Neriešený
meno
Martina 07. mája 2018

Chcela by som podat staznost na neprijatelny harmonogram vyvozu komunalneho odpadu spolocnostou OLO na Fazulovej ulici.
Odvoz je realizovany pravidelne v sialenom case medzi tretou az piatou hodinou rannou! Navyse, kvoli priamo susediacej spolocnosti Dell smetiarske auto aj stvrthodinku caka a "pracuje" naplno 4-krat tyzdenne, a to takmer priamo pod oknami bytovky. Takyto rezim je maximalne neakceptovatelny a rusi nocny klud okolitych obyvatelov.
Ziadam o doriesenie, dakujem.

08. máj 2018

Ľuboš

Nechcem byť zlým prorokom, ale u nás vynáša OLO pravidelne o druhej v noci a podľa ich slov sa to nedá ináč riešiť.. Vraj musia Staré mesto vynosiť do 09:00 a preto iný čas neprichádza v úvahu. A teraz si predstavte, že máme kontajnery vo dvore, takže prenos kontajnerov sa ozýva celým domom. Bohužiaľ nemáme miesto na exteriérové stojisko a mesto nám nechce prenajať verejné priestranstvo..
09. máj 2018

Eo

tak nech inteligenti najmu dalsich ludi a kupia dalsie auta (mimochodom tuto cast stareho mesto vyvazaju malym autom, ktore musi po kazdom vyklopeni kontajnera odpad zlisovat ...) nas nemusi zaujimat ze to inak nestihaju! to je ako keby sa prevadzkar diskoteky obhajoval, ze nedodrziava nocny klud lebo ma v tom case najvacsie trzby ...!!!
09. máj 2018

Ľuboš

Súhlasím. Veď počkajme si na odpoveď kompetentných :)
15. máj 2018

Martin D.

Takže zhrnutie dnešnej noci. Smetiari si prišli o 3:43, odišli 4:09. To je 26 minút ručania silného motora a treskotu kontajnerov pod našimi oknami uprostred noci, ak toto nie je rušenie kľudu tak už naozaj neviem čo. Pracujúci človek už cez týždeň nemá šancu sa normálne vyspať. V poslednej dobe sa toto deje každú druhú noc. Najviac zarážajúci je na tom fakt, že toto nie je odvoz komunálneho odpadu z domácností, to je odvoz odpadu z vedľajšieho bizniscentra (DELL resp. CUBUS)! Poprosím o OKAMŽITÉ riešenie tohto problému, v opačnom prípade voláme rovno políciu.
15. máj 2018

Peterr

Toto je podľa mňa oprávnený podnet. OLO má zrejme svoje dôvody, prečo odvoz riešia v danom čase, ale tie ich samozrejme nemôžu oprávňovať k čomukoľvek.

Ak by OLO nereagovalo, skúste osloviť poslancov mestského zastupiteľstva, ktorí sedia v dozornej rade.
16. máj 2018

Odkaz pre starostu

Za účelom reakcie na tento podnet sme oslovli spoločnosť OLO.

Juraj Hurný
[email protected]
18. máj 2018

Martina

Rada by som sa podelila o aktualne vyjadrenie/priznanie spolocnosti OLO, ako odpoved na moju sukromne podanu staznost. Vedome porusovanie zakona bez relevantnych dovodov + nepravdive vyhovorky o stazenom pristupe. V priebehu minuleho tyzdna nebol problem prist navyse, mimo nocnych hodin a vyviezt smeti dvakrat v priebehu 20min pocas obeda (!) Vo stvrtok zasa prisli vynimocne o 6.30.. a dnes sa nam asi vypomstili za staznost a uradovalo sa o 2.26 rano...
18. máj 2018

Eo

Oni maju viacej ulic na jednu jazdu, keby chceli tak by mozno mohli presunut niektore ulice ktore nie su v starom meste nedostupne tak ako vasa, do ineho zvozu... Ale to by tam musel byvat niekto iny ako obycajny ludia...
18. máj 2018

Martin D.

Výborne, čiže ak správne chápem, tak OLO sa vlastne priznalo, že 5x do týždňa neumožní obyvateľom Fazuľovej ulice spať, porušuje zákon o nočnom kľude a zároveň bez hanby priznáva, že s tým nič nehodlá spraviť . Aby toho nebolo dosť, nejedná sa o žiadnu všeobecne prospešnú činnosť pre obyvateľov mesta v zmysle odvozu komunálneho odpadu, jedná sa o odvoz odpadu dohodnutý so súkromnou spoločnosťou, ktorý je realizovaný každú jednu noc počas pracovného týždňa (to jedno nočné prebudenie v týždni by človek ešte ospravedlnil si myslím)

Zaujímalo by ma, ako môže obyčajný obyvateľ Starého Mesta tento problém vyriešiť ? 5x do týždňa zavolať políciu, ktorá si vypýta od spoločnosti OLO 33 eur každý deň za rušenie nočného kľudu? alebo sa odsťahovať do inej mestskej časti kde nie je problém odpad odvážať aj cez deň ?

Spoločnosť OLO sa v reakcií odvoláva na bezpečnosť svojich zamestnancov, neviem či budú ich zamestnanci v bezpečí. Keď si predstavím pracujúceho človeka ktorý 5 dní v týždni nespí tak by som sa mu vyhol obrovským oblúkom. Toto je naozaj hanba.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania