Nedostatok lavičiek a stromov na Námestí Republiky v Petržalke

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Michal Szalay 10. mája 2018

Námestie Republiky v Petržalke má potenciál byť krásnym oddychovým miestom pre obyvateľov, Mávynikajúcu polohu a zaberá veľký priestor. Avšak chýbajú tam lavičky kde by si mohli oddýchnuť najmä starší občania a stromy, ktoré by tvorili tak dôležitý tieň, ktorý potrebujeme najmä v lete. Taktiež by bolo vhodné vysadiť zopár stromčekov aj po obvode námestia, aby ho trochu odhlučnilo od priľahlej cesty.

10. máj 2018

El Padre

Ano a tych par existujucich laviciek okupuju bezdomovci, ktori si tam zriadili letny kemp, od rana do vecera len piju a vykonavaju potrebu vsade okolo...
17. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Vo veci podnetu týkajúceho sa lavičiek a stromov na Námestí republiky oznamujeme, že plocha je vo vlastníctve Hlavného mesta SR Bratislavy a nebola zverená do správy Mestskej časti Bratislava - Petržalka. Okrem bežnej údržby sa tu nerobia žiadne úpravy, nakoľko rekonštrukcia parku je plánovaná až po dobudovaní 2. etapy nosného systému dopravy Bratislava - Petržalka a bude súčasťou celkového riešenia okolia električkovej trate.

MČ Petržalka
15. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
21. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vo veci Vášho podnetu Vás informujeme, že uvedený pozemok je rezervnou plochou na investičnú činnosť. Už v minulosti tam mala byť výstavba, ale investor od svojho zámeru odstúpil. Z tohto dôvodu sa pozemok len kosí a nie je tam možné plánovať výsadbu.

Ďakujeme za pochopenie a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
05. júl 2018

Lucia

to uz fakt ste tu vsetko rozpredali a posledne zelene plochy planujete zastavat????

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania