Doplnenie vodorovného značenia na Žabotovej ulici

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

V riešení
meno
michal 14. mája 2018

Dobry den,
chcel by som poprosit o doplnenie vodorovneho znacenia na krizovatke Holekova - Žabotova a Žabotovej ulici v useku od krizovatky s Holekovou az po tunel. V tomto useku chyba stredova deliaca ciara a vela vodicov si mysli ze tato ulica je jednosmerna - specialne na zakrute pri tenisovych kurtoch vznikaju kolizne situacie. Taktiez v rannych spickach auta cakaju na semafor v dvoch radoch a zabokuju tak auta odbocujuce z Holekovej k tunelu. Dalej prosim o vyznacenie priechodu pre chodcov na krizovatke Palarikova - Žabotova, ktory nebol obnoveny po minulorocnej rozkopavke ulice.
Dakujem

23. október 2018

Zuzana

Obojsmerná Žabotova zapchatá stojacimi autami v protismere

Dobrý deň,
chcela by som upozorniť na pretrvávajúci problém, ktorý vyplýva z neoznačenej obojsmernej cesty na Žabotovej ulici. Žabotová ulica je od hora až po hotel Mercure obojsmerná. Od hotela je jednosmerná. To však vodiči prichádzajúci zhora od tunela nevedia alebo im to je jedno. Na konci Žabotovej ulice je semafor, ktorý spôsobuje kolóny na Žabotovej, a to v takom rozsahu, že vodiči stoja v obojsmernej ulici v dvoch pruhoch. Žabotová je teda smerom na sever totálne neprejazdná. Z Holekovej ulice a niekedy ani zo Železničiarskej ulice nie je možné odbočiť doprava vzhľadom na čakajúce autá. Ak sa rozhodnete „prebojovať“, dočkáte sa nadávok a neochoty vodičov porušujúcich pravidlá a blokujúcich Váš smer.
Prosím Vás, bolo by možné na Žabotovej ulici vymaľovať čiaru a šípky?
Ďakujem
08. november 2018

Peter K.

Stačilo by o pár sekúnd predĺžiť zelenú na semafóre a na Žabotovej nebudú pravidelné kolóny a a zmizne aj problém s odbočením z Holekovej.
08. november 2018

michal

to je riesenie ako keby som povedal, ze by stacilo aby par z tych ludi co sedia v aute, sli peso.
19. december 2018

Peter Maňo

Dobrý deň, rád by som upoznornil na problém s chýbajúcim vodorovným značením, na ktorý už upozornili viacerí občania. Absencia značenia vedie niektorých vodičov k dojmu že cesta je jednosmerná, čo vytvára kolízne situácie, ktoré sú zvlášť nebezpečné vzhľadom na šírku cesty a jej trasovanie a prípoje.
21. december 2018

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

tento podnet s jeho poslednou aktualizáciou opätovne preposielame samospráve na posúdenie.

Juraj Hurný
[email protected]
21. december 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, obnova vodorovného dopravného značenia bola v tejto lokalite zrealizovaná v mesiacoch október – december 2018, deliaca stredová čiara v obojsmernom úseku nie je ani naprojektovaná z dôvodu, že jazdné pruhy by nemali dostatočnú šírku v zmysle noriem. Zjednosmernenie celej Žabotovej ulice by skomplikovalo situáciu obyvateľov...

Martina Štefániková, tlačové oddelenie MÚ Staré Mesto
21. december 2018

Peter K.

A čo predĺženie "zelenej" na vyústení Žabotovej na Šancovú o pár sekúnd? Jednak je na Šancovej ešte časová rezerva pokým prídu autá z iných smerov a na Žabotovej by nevznikali zápchy.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania