Herňa Osuského, rušenie kľudu


V riešení
meno
Andrej 07. augusta 2013

Dobry den,

rad by som dal na vedomie ludom aj kompetentnym NON STOP porusovanie nocneho kludu v herni na Osuskeho 3.

Ako je mozne, ze ma otvaracie hodiny predlzene? A dokedy vlastne? Na herni niesu uvedene otvaracie hodiny!

Nonstop, silne piatky, soboty a nedele, ale aj pracovne dni, pocuvame po 23:00, po 24:00 a niekedy aj po 2:00 rano hluk opitych ludi, vykrikujucich na celu ulicu, mociacich na autobusobe zastavky a stromy v okoli.

Volat vzdy policiu JE HLUPOST, skuste povedat malemu dietatu, ze o pol hodiny pride policia a nespravi nic.

08. august 2013

zuzana

to je otrasne, byvam v blizkosti, cela osuskeho-gessayova je potom zamorena opitimi gamblermi/opilcami...ako je chraneny normalny, sllusny obcan ? a co nariadenie, pojednavajuce o blizkosti herni do urcitej vzdialenosti od obytnej zony, nemaju mat potom herne striktne vymedzene otvaracie hodiny ? co robi MČ pre ochranu normalnych ludi a zabezpecovanie ich zakladnych prav - napr. pravo na nocny klud ? chore je uz len to, ze su herne vobec povolene v bezprostrednej blizkosti obytnych zon.....
09. august 2013

vlado

podobny problem je na Jiraskovej ulici, kde sa tiez vtrepali ludom do obytnej zony skupinka go4games, boli pisane peticie uz asi na vsetky dotknute organy, ale zo strany uradov je odpoved ze mestska cast s tym nema nic spolocne, lebo povolenie vydava mesto.. teda p. Ftacnik, vsak co by on nepodpisal pre blaho mladych ludi v petrzalke, vsak je zname ze ked sa ludia hraju tak je mier:-)) ale nie teraz vazne: nikomu skutocne nevadi ze herna je otvorena non-stop, kriminalita s tym spojena, svetelne putace ktore svietia ludom do okien, ziadna ochranna zona skola, skolka hned za cestou na Tupolevovej, nie je nahodou zakon ze niekolko sto metrov od skol by nemali byt v ziadnom pripadne herne?! ako je mozne ze toto sa vlastne aj povoli, nebolo by nacase si v kazdej mestskej casti urobit referendum o veciach ako: herne, reklamne putace, big bord, otvaracie hodiny restauracnych zariadeni, atd ... alebo skutocne budeme dovtedy cakat pokym sa nestane nejaka tragedia alebo nechceny tlak od rusivych veci, ze ludia stratia trpezlivost a vzniknu zbytocne nepokoje. preco si urady uz neuvedomia ze hodnota byvania spociva v tom ze ludia doma relaxuju a hlavne non-stop ZIJU! prajem pekny den.
11. august 2013

Andrej

Nejako sa nikto k vyjadreniu nema!

Update: Pribudli otvaracie hodiny. Su do 4:00 rana!!! To je hanba. Ten, kto to schvalil, bud nebude uplne v poriadku, alebo ma s majitelom nadstandartne vztahy.

Som velmi rad, ze sestra pracuje ako reportetka v nemenovanej TV, ked sa nic neudeje, bude to velmi zaujimave sledovat, kto za to moze.
11. august 2013

Andrej

Prosim, dost pomozete, ak budete tento podnet zdielat, ci na FB, alebo na vybrali.sme.sk.

Velka vdaka vsetkym.
12. august 2013

zuzana

toto je na stranke petrzalskej MČ
http://www.petrzalka.sk/2013-01-07-pre-pohostinstva-restauracie-i-herne-v-petrzalke-platia-nove-pravidla/
herne, krcmy pokial su v blizkosti / alebo priamo v obytnych objektoch, mozu byt otvorene len do 22.hod.!!!
co ma teda toto znamenat ? VZN je iba "zdrap papiera" ? alebo vlastnici bytov v pocte min.50% dali s radostou suhlas danym predlzenym hodinam ? (co je blud samozrejme) to tu uz naozaj vobec nefunguje ochrana normalnych obcianskych prav ? som velmi zvedava na odpoved MČ
12. august 2013

Dagmar

Dobrý deň, reagujem na tento podnet lebo riešime v MČ Rača niečo podobné. Skutočne netuším kto vymyslel zriaďovať herne + reštaurácie, bary, bufety... pod bytovkami prípadne tak ako je to u nás 10 krokov od detského ihriska. VZN je zdrap papiera a názor magistrátu vlastne žiadny. Biznis a peniaze sme povýšili nad život ľudí. A tak apelujem na ľudí aby písali o podobných problémoch ktoré majú aj v iných MČ v Bratislave.
.
12. august 2013

Miroslav

Pozrite si toto VZN ako uvádza p. Zuzana.
Ja iba doplním krátky úryvok z VZN:
"Ak podnikateľ chce mať takúto prevádzkareň otvorenú dlhšie (po 22:00 hod.), musí si čo najskôr podať žiadosť. Mestskej časti totiž bude musieť doložiť viacero dokladov. Jedným z nich je aj súhlasné stanovisko minimálne 50 % obyvateľov dotknutých bytových domov s povolením prevádzkovej doby nad rámec všeobecnej prevádzkovej doby."

Tieto problémy s rušení nočného kľudu máme aj my na Manesovom námestí. Je tam reštaurácia Alcatraz a hneď vedľa herňa. V reštaurácii Alcatraz je veľká terasa, kde vykrikujú ešte aj o jedenástej a dvanástej v noci. Hoci podľa iného nariadenia, maju byť letné terasy otvorené do 21,00 hod.
No kto má dobré styky(alebo peniaze) na mestskom úrade kašle na normálnych občanov. Keď sa budú blížiť voľby, to zas bude sľubov...
16. august 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
prevádzkovú dobu v prevádzkarni herňa GALAXY na Osuského 3/D sme povolili v dňoch pondelok – nedeľa od 08.00 h do 04.00 h na dobu určitú do 31. 12. 2013. Bar v uvedenej herni má povolenú prevádzkovú dobu v dňoch pondelok až štvrtok a nedeľa od 08.00 h do 23.00 h, piatok a sobota od 08.00 h do 24.00 h na dobu určitú do 31.12.2013. Obe rozhodnutia boli vydané za podmienky, že spoločnosť je povinná zabezpečiť, aby expozícia obyvateľov a ich prostredia hlukom, infrazvukom alebo vibráciami bola čo najnižšia a neprekročila prípustné hodnoty pre deň, večer a noc. Zamestnankyne referátu predbežnej právnej ochrany dňa 08. 08. 2013 o 23.30 h vykonali v prevádzkarni baru v herni kontrolu dodržiavania prevádzkovej doby. Kontrolná skupina zistila, že nedošlo k porušeniu prevádzkovej doby a v okolí herne bol dodržaný nočný pokoj. Na vchodových dverách bola vyznačená prevádzková doba v súlade s rozhodnutiami starostu mestskej časti Bratislava-Petržalka. Kontroly zopakujeme aj v nasledujúcich dňoch a týždňoch. Dňa 12. 08. 2013 sme požiadali Okrskovú stanicu mestskej polície Bratislava-Petržalka a Okresné riaditeľstvo policajného zboru v Bratislave V, Obvodné oddelenie policajného zboru Petržalka – stred o písomné vyhodnotenie vlastnej činnosti a zásahov v prevádzkarni na základe telefonických oznámení obyvateľov od januára 2013. Zároveň sme požiadali Okrskovú stanicu mestskej polície Bratislava-Petržalka o vykonanie kontrol zameraných na dodržiavanie povolenej prevádzkovej doby. Výsledky kontrolnej činnosti tak mestskej ako i štátnej polície a vlastné zistenia zohľadníme pri prípadnom prehodnotení vydaných rozhodnutí alebo pri povoľovaní prevádzkovej doby pre nasledujúce obdobie.
Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
Kutlíkova 17, Bratislava
t.č. 02/63823 065
fax 02/63 823 908
[email protected]
www.petrzalka.sk

18. august 2013

zuzana

takze odpoved kompetentnych "nesklamala", zodp. pracovnicky zistili, ze je vsetko "OK"
je potrebne pisat novy podnet, alebo sa MČ vyjadrui aj ku komentarom v povodnom podnete ?
zaujimalo by ma, ako sa vyjadri k tomu odseku VZN, platneho od 1.1.2013

"Ak podnikateľ chce mať takúto prevádzkareň otvorenú dlhšie (po 22:00 hod.), musí si čo najskôr podať žiadosť. Mestskej časti totiž bude musieť doložiť viacero dokladov. Jedným z nich je aj súhlasné stanovisko minimálne 50 % obyvateľov dotknutých bytových domov s povolením prevádzkovej doby nad rámec všeobecnej prevádzkovej doby."

Na zaklade coho dostala herna Galaxy vybimku z otvaracich hodin ?
Bolo obdrzane suhlasne stanovisko 50% obyvatelov dotknutych domov ?
Pokial nie, je VZN len nefungujucou zasterkou pre zalepenie oci obcanov, ze ako MČ hajime ich pravo na normalny zivot vo svojich bytoch, pravo na nocny klud neruseny roznymi asocialnymi typmi, ktori tvoria vo vacsine pripadov klientelu obdobnych zariadeni.
19. august 2013

Admin Bratislava-západ

Dobrý deň, Zuzana, kým má podnet stav "Zaslaný", znamená to, že je stále otvorený, takže namiesto zaslania nového podnetu je dobré urobiť presne to, čo ste spravili: vyjadriť sa, či odpoveď samosprávy považujete za vyriešenie podnetu, alebo napísať námietky. Ďakujeme za Váš príspevok a prajeme príjemný deň.
20. august 2013

Andrej

Vazena p. Podmajerska,

ziadame o uvedenie informacie, si povolenie bolo vydane, resp. ci koresponduje s uvedenou vyhlaskou vyssie.

Neradi by sme sa toto dozvedali/zistovali az za pomocou medii.

Dakujeme
27. august 2013

Andrej

MY SME NEZABUDLI, STALE CAKAME NA ODPOVED!
25. november 2013

KAROL

OZNACIT AKO NEVYRIESENE + ZODPOVEDNYCH LUDI POVYHADZOVAT Z ICH FUNKCII.

DAKUJEM
13. december 2013

Amalia

pridavam sa k ostatnym. Byvam pri Alfe, ta je otvorena kazdy den do 03.00, herna nonstop, v sobotu nam vyhrava priamo pod oknami ziva hudba.
Okrem toho kazdy den pod oknami v cik cak centre v case od 19.00 do 21. Huci hudba zumba a ine tance. To je uz fakt na prasky a kompetentni mlcia. Teraz je piatok a v Alfe je uzavreta spolocnost, hudba naplno a policia nekona. Vsetko je to jednaa banda, uz volim za starostu len Petrzalcana,, najlepsie kandidata z obycajnych petrzalcanov, ziadneho politika.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania