Obťažujúce osvetlenie parkovacieho domu Digital Park III

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Neriešený
meno
Natalia Fendekova 24. júna 2018

Dobry den, chcela by som nahlasit nadmerne osvetleny Parkovaci dom, ktory svojim osvetlenim nam zasahuuje do vsetkych okien, kedze parkovaci dom je rovno pred nasimi oknami. Zaluzie vôbec nepostacuju, mame presvetleny byt a v noci to zhozuje kvalitu spanku! Osvetlenie povazujeme za nadmerne a obtazujuce. Pricom vysvieteny je absolutne prazdny parkovaci dom! Obcas svetlo je pustene aj cez den alebo svietia 24/7 cely tyzden. Prosim o zjednanie napravy! Okrem toho, ze mame pod oknami hlucnu Einsteinovu a v lete spime so zavretými vsetkymi oknami, tak este nas obtazuje svetlom parkovaci dom!

25. jún 2018

Jerome

Einsteinova pri AUPARKu je podla prieskumu nahjlucnejsia cast BA, zaujimave, kto povolil taku stavbu - parkovaci dom, resp.jeho orientacia na obytne domy...skoda, ze asi kvoli spodnym vodam a DUNAJu nebol zasadeny parkovaci dom do hlbky,aspon minus 5 poschodi,ako je to inde vo svete...JEDNOZNACNE TREBA RIESITA TO VYSVIETENIE :), KTORE JE MIMORIADNE OBTAZUJUCE...
16. júl 2018

Odpoveď samosprávy

„Riešením svetelného smogu, ktorý vychádza z vonkajších zdrojov osvetlenia s výnimkou verejného osvetlenia sa zaoberá v príslušných ustanoveniach zákon č. 355/2007 Z.z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon“).
Ministerstvo zdravotníctva v zmysle § 62 písm. o) zákona ustanovilo všeobecne záväzný predpis – Vykonávaciu vyhlášku MZ SR č. 539/20027 o podrobnostiach o limitných hodnotách optického žiarenia a požiadavkách na objektivizáciu optického žiarenia v životnom prostredí, v ktorej sú okrem iného stanovené limitné hodnoty rušivého svetla z vonkajších svetelných zariadení.
Kontrolu dodržiavania stanovených limitov a teda odborné činnosti pri plnení úloh orgánov verejného zdravotníctva v zmysle ustanovenia § 61 zákona môžu vykonávať len osoby s odbornou spôsobilosťou podľa osobitného predpisu.
Zákon neustanovil obec a ani mestskú časť ako osobu oprávnenú vykonať merania a riešiť podozrenia z prekročenia povolených limitov v danej veci.
Na základe uvedeného Vám odporúčame vo veci sa obrátiť na Regionálny úrad verejného zdravotníctva Bratislava hlavné mesto so sídlom Ružinovská 8, 820 09 Bratislava 29, tel. 02/43338286, e-mailová adresa: [email protected].“




Mestská časť Bratislava - Petržalka
16. júl 2018

Odkaz pre starostu

V kontexte odpovede MČ Petržalka bol podnet odoslaný Regionálnemu úradu verejného zdravotníctva.

Juraj Hurný
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania