Zrušenie sľúbených parkovacích miest po 2 rokoch od sľubu

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

V riešení
meno
Peter 26. júna 2018

Po nahlaseni problemu s nicenim zelene na zaciatku roka 2016, ste slubili vytvorit 2 parkovacie miesta a pristup pre hasicov/sanitky. Po 2 rokoch uzivania su vytvorene parkovacie miesta zatarasene kvetinacmi. Z akeho dovodu nie je obnovene pozdlzne parkovanie pri ceste, ked sa uz vedla domu neda parkovat? Parkovacie miesta by sa mali budovat, nie rusit.

26. jún 2018

Obcan

Zaujimave, ze bojujete za parkovanie pod oknami. Vacsina ludi bojuje opacne.
26. jún 2018

Peter

Zastavam nazor, ze parkovanie by sa nemalo rusit. A kedze lokalitu poznam, urcite viem ze to nie je ako pisete "pod oknami". Pisal som pred 2 rokmi, ked sa zrusilo pozdlzne parkovanie. Teraz pisem ze sa zrusili dalsie parkovacie miesta. Ked to takto bude pokracovat, tak za chvilu sa naozaj nebude dat parkovat uz nikde.
26. jún 2018

U NAS TAKA OBYCAJ

urobil by som tam chill out zonu.. este aj grill a vycap.. predsa nedam na poziadavku pekne foto udrziavanej zelene.. a pozadujem pre plech parkovanie! parkovat mozte dubravcania napr Kaufland....alebo pred futbalovym stadionom.. uplne nomalne...a vsade vam stoji mhd.. to nema hockaha snina ci michalovcsko..xx
26. jún 2018

Peter

Ano ani v Snine a dokonca ani v Michalovciach sa nestava ze by sa najprv zrusilo jedno parkovacie miesto, potom nasledne vytvorili dve nove a nasledne sa zrusili obe nove. Vysledok je na vysmech nech to vyzera akokolvek naaranzovane.
27. jún 2018

Ján

Nechapem, ze stale sa najdu ludia, ktori si myslia, ze mesto by im malo vytvarat alebo slubovat nejake parkovacie miesta zadarmo. Vela ludi si prenajima/kupuje parkovacie miesta ak chcu parkovat. A potom su tu taki, ktori cakaju ze zadarmo budu parkovat kade tade pri panelaku.
27. jún 2018

Peter

Ach, kebyze aspon niekto si precita odkaz a pochopi ze tu nejde o vytvaranie miest ale prave opacne o ich rusenie. Sam mam niekolko garazovych stati, ale ked raz pochopite, ze ak budete chciet zobrat Vasich starych rodicov k lekarovi a nebudete mat kde zastat, popripade ak im pojdete nakupit a tak isto nebudete mat kde zastat a budete niest tazke tasky, tak mozno pochopite, ze to co sa udialo je naozaj kocurkovo.
27. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Na toto kvetináčové aranžmá mestská časť súhlas nedávala a ani to nerealizovala. Pokúsime sa dopátrať kto to dal osadiť. Zatiaľ môžeme len tipovať, že si to zrealizovali obyvatelia sami, prípadne ich správca. Aj ak by to bolo urobené na základe požiadavky a súhlasu väčšiny obyvateľov tohto domu je potrebné vopred požiadať o súhlas vlastníka predmetného pozemku (zvyčajne mestská časť alebo magistrát).

Naši kolegovia riešili v apríli 2016 prístup do objektu a prístup k parkovaniu (bez vyznačenia parkovacích miest) tak, aby autá mohli stáť na chodníku pri dodržaní vyhlášky a nejazdili cez trávnaté plochy.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
27. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Takto sme ničenie trávnika a zabezpečenie príjazdu pre sanitky vyriešili pred časom
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/24038/nicenie-verejnej-zelene-kvoli-parkovaniu


Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
27. jún 2018

Peter

Dakujem za informaciu, je to presne tak ako som si aj ja myslel, nedovolene zabratie cudzieho pozemku, predpokladam ze odstranenie pojde na naklady toho kto to cele nezakonne vymysle.
28. jún 2018

U NAS TAKA OBYCAJ

tak, aby autá mohli stáť na chodníku pri dodržaní vyhlášky - uz toto mi bije do oci.. ze vôbec tento stat dovoluje taketo nieco .. aby auta stali na chodníkoch! ziadna EU krajina toto nema ani v zakone nie este povolovane,
vylozit a nalozit tovar je ok.. ale aby tam stali a este si to narokovali.. s pozehnnanim mestskej casti ci koho kolvek z mesta
28. jún 2018

Peter

Tak to ste toho asi moc este nevideli v zivote. Ale aspon v jednom mate pravdu, asi sme naozaj zaujimava to krajina, kde si mozem dovolit zabrat akykolvek priestor, bez toho aby som to vlastnil...
13. júl 2018

Nacbo Ynmynona

Peter, U NAS TAKA OBYCAJ má pravdu, Nikde v EU nie je povolené takéto parkovanie na chodníkoch. Tušim niekde na východ od nás majú podobný zákon, ale tam musia nechať až 2 metre voľného miesta.
13. júl 2018

Peter

Nacbo, zil som niekolko rokov vo Frankfurte, kde je to uplne normalne v rezidencnych stvrtiach (oznacene znackou). Takze ak povazujete, ze Frankfurt je na vychod od Slovenska, tak naozaj musim iba konstatovat, ze ste toho v zivote este moc nevideli.
17. júl 2018

Nacbo Ynmynona

Peter, presne tak ako píšete: "označené značkou". Nie tak ako u nás, kde sa môže parkovať kdekoľvek kde ostane 1,5 metra - naozaj sme tá zujímavá krajina, kde si ľudia môžu zabrať akýkoľvek priestor, napríklad autom. Vo Frankfurte som nebol, ale neverím, že každé miesto, kde sa zmestí auto, automaticky považujú za parkovacie miesto.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania