Chýbajúce chodníky na Kazanskej

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Lukas 27. júla 2018

Zdravim. Chcem upozornit na chybajue chodniky na konci Kazanskej ulice blizsie k ulici Svornosti. Na strane v smere z mesta do Biskupic, ako je zastavka MHD, chyba chodnik az po krizovatku s ulicou Svornosti. Pri prechadzani ulice Pripojna chyba prechod pre chodcov. Nie je tam absolutne vidiet co odkial pride. Najma ak tam stoja auta. Na oboch stranach konciacej Kazanskej chybaju bezpecne chodniky oddelene od cesty, cize chodec nevie kadial ma prejst aby sa nedostal do koliznej situacie s autom. Navyse tade auta dost rychlo jazdia. Takisto pri prechode zavadzia kriedova tabula prilahlej restauracie Racing, ktora je retazou "pripevnena" o znacku prechodu!!! Za 4 roky s tym pani starostka ani magistrat nic neurobili.

30. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
19. apríl 2019

Jakub Fedor

Dobry den,

prosim o riesenie situacie, kym nebude neskoro a niekomu sa nieco stane.
Je to hlavna trasa na zastavku MHD do aj z mesta.
Denne tade prejdu stovky obcanov. Je to zivota nebezpecne, kedze tam neni chodnik a navyse tam parkuju auta (kazanska/Pripojna), takze chodci chodia priamo v jazdnom pruhu, vratane deti, co chodia na MHD. Navyse je to dost komplikovana krizovatka, kde sa chodcom tazko orientuje bez chodnika a prechodu.

Nebolo by mozne aspon docasne na cestu vyznacit vyhradenu cast pre chodcov?

Dakujem prekne za urgentne riesenie problemu.
10. november 2019

Jakub Fedor

Dobry den,
Rad by som sa informoval, ako pokrocilo riesenie tohoto nebezpecneho useku. Dakujem.
10. november 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, pán Fedor,
podnet s otázkou preposielam opätovne samospráve.

S pozdravom
Jana Žabka
Odkaz pre starostu
27. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

o vašom podnete sme opätovne informovali oddelenie stavebných činností, ktoré posúdi žiadosť o vybudovanie chodníkov.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
23. máj 2020

Peter Csonka

Ten chodnik by sa tam zisiel pretoze fakt je to cez spicku o hubu ist z kauflandu peso...Chapem ze mesto nemoze budovat chodniky kde si obcan zmysli, ale toto naozaj nutne je.
27. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Oddelenie stavebných činností k podnetu uviedlo, že projekt vybudovania chodníkov v predmetnej lokalite bude zaradený do potencionálnych investičných akcií mesta.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
05. november 2020

Ivana Bezáková

Kazanská-chodník-chýbajúci

Vážený pán starosta Podunajských Biskupíc,

chcem upozorniť na dlhodobý problém chýbajúceho chodníku z napájania ulice Krajinská po križovatku Kazanskej ul. s Ulicou Svornosti. V tomto úseku sa vyskytuje nadmerne dlhé parkovisko, bez vytvorenia chodníku pre chodcov. Chodci idú popri rušnej premávke a sú v rizikovej situácií. Z križovatky s ulicou Svornosti existuje chodník, ktorý ide od priechodu pre chodcov asi 3m a potom sa zruší a nahradí ho spomínané parkovisko. Na druhej strane komunikácie pre istotu žiaden chodník nieje, a absentuje aj 2. priechod pre chodcov cez Ulicu Svornosti (chodci si vyšľapali chodník do trávy). Prosím vytvorte chodník, pre chodcov, ktorí chodia pešo alebo používajú zastávku Slovnaftská.
11. jún 2021

Jakub Fedor

Dobry den.
Dnes tam skoro auto zabilo dieta co islo na mhd zastavku.
Vdaka autam z autoservisu, ktore sa daju obist az v jazdnych pruhoch.
Bolo by mozne situaciu riesit? Nakreslenim docastnyvh pruhov pre chodcov v dlzke asi 10metrov, alebo kontrolou zo strany policie?
Konfliktne situacoe sa opakuju takmer kazdy den.

Riesenia existuju aj okamzite, prosim o riesenie, pokial nedojde k dalsej tragedii.
12. jún 2021

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, pán Fedor,
komentár preposielam na magistrát.

S pozdravom
Jana Žabka
Odkaz pre starostu
12. jún 2021

Lukas

Dobry den. Podnet som pridal pred tromi rokmi. Za tri roky sa tam zmenila jedina vec. Zmizla “ackova” tabula patriaca prilahlej restauracii. Caka sa zrejme kym tam niekoho zabije auto aby sa nasledne mohlo dalsich přar rokov riesit koho to bola vina… bezpecnost chodcov v nasej mestskej casti je druhorada a to na viacerych miestach
06. december 2021

Milan

Ja som dal tiež podnet.Odpoveď bola, že sa tým bude zaoberať mestská polícia.Možno dali nejakú pokutu ,alebo papuču a tým to je akože vyriešené!?Žiadne dočasné zábrany na zamedzenie parkovania na prístupe k zast.mhd. Touto nečinnosťou,neschopnosťou samosprávy sabotujú používanie mhd.Sme pre nich opovrhovaná socka, ktorá je pre nich dobrá len pri voľbách do samospráv.
07. december 2021

Lukas

Nikto nic. Starostu Biskupic chodniky absolutne nezauijmaju. Je starostom len pre urcite casti Biskupic, tam kde zije najviac dochodcov a ostatne neriesi. Jazdi autom, takze to v akom stave su chodniky, prechody pre chodcov a zastavky MHD je mu uplne jedno…
07. december 2021

Robert

Nie som fanusik statostu, no jazdi na bicykli a peso lebo nema vodicak, len pre doplnenie
07. december 2021

Lukas

V tom pripade mi je zahadou, ktore chodniky a zastavky vyuziva, lebo nevidiaci nie je… o cyklochodnikoch sa bavit nemusime, tie neexistuju vobec. Btw v aute som ho videl velakrat ako spolujazdca… chodniky totiz netreba len v okoli miestneho uradu, ale aj v uliciach dalej od Trojicneho namestia a idealne osvetlene, kedze v zime padne 16.00 a clovek sa citi ako v knihe od Stephena Kinga
07. december 2021

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,

Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]
07. december 2021

Jakub Fedor

Dobry den,
Riesenie je jednoduche a lahke. Staci namalovat vyhradeny 1,5m pruh pre chodcov na konci vozovky a umiestnit zabrany na vozovku.
Podobne riesenia sa realizovali napriklad na Žižkovej ulici. Realizacia mozna vratane schvalenia na komisii za ucasti DI za 2 tyzdne. Investicia v rozsahu 400-1200e.

Z nejakeho dovodu nie je zaujem o riesenie. Chcem poprosit kompetentnych, aby nam tento problem pomohli riesit. Pomohlo by to stovkam chodcov denne a hlavne zvysilo bezpecnost aj deti. Dakujem
07. december 2021

Jakub Fedor

Chodte prosim pozriet na Žižkovu ulicu, nad tunel, ako su panelaky. Da sa to podobne elegantne, rychle a lacno vyriesit. Velmi by to pomohlo.
01. február 2022

Lukáš

Niečo nové vo veci?
01. február 2022

Lukas

Bohuzial, jedine co je nove, je schodisko veduce na horne podlazie Racing restauracie, ktore uz tak uzky chodnik este viac obmedzilo…
01. február 2022

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,
Martina
Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]
06. máj 2022

Milan

Mám pochopenie pre šoférov že je problém s parkovaním,pokiaľ týmto neohrozujú chodcov.V tomto prípade (pridávam dnešné foto)však treba pokutovať,odťahovať , urobiť im peklo alebo zrušiť mestskú políciu ,keď si nevedia ustrážiť toto toľkokrát spomínané miesto.
29. jún 2022

Milan

Bolo by dobré preklepnúť aj terasu (dvor)s plotom reštaurácie Racing,ktorý až podozrivo veľmi vybieha do cesty.Možno to je čierna stavba s urvaním časti cesty (chodníka).Stľp osvetlenia je už len taká barierová čerešnička.Prosím aspoň o akú,takú snahu riešiť tento problém.Ďakujem za odpoveď.Pridávam foto.
30. jún 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň Milan,

daný podnet rieši problém chýbaucich chodníkov, pre problém ohľadom čiernej stavby prosíme o vytvorenie samostatného podnetu, ktorý by bol následne zaslaný samospráve na riešenie.

Ďakujem.

Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]
12. máj 2023

Mária

dobry den, je nieco nove vtejto zalezitosti? clovek ide radsej autom na minutovu jazdu, len aby sa vyhol pesiemu prechodu po tomto strasidelnom useku
19. máj 2023

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,

podnet sme preposlali zodpovednému subjektu.

S pozdravom,

Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania