Nepojazdný vrak Renault Clio, Ušiakova 12

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený
meno
Lukáš Bartošovič 30. augusta 2018

Poblíž vchodu Ušiakova 12 "parkuje" opustený tmavý modrý Renault Clio s popradskými tabuľkami EČV. Predná tabuľka je poškodená. Vozidlo je nepojazdné, 2 zo 4 pneumatík sú prakticky prázdne. Povinné zmluvné poistenie vozidla skončilo v júni 2011 (Allianz). Kontroly EK a TK vypršali v januári tohto roku. Doplňujúce údaje: PP-728AR, r.v 2002, VIN VF1BB0FCF26132017, EK SKIi 511 618.

30. august 2018

Odpoveď samosprávy

Predmetné vozidlo nie je možné odstrániť z dôvodov uvedených v § 67 ods. 1 písm. a) zákona o odpadoch. O neplatnosti TK predmetného vozidla informujeme príslušný okresný úrad, odbor dopravy a pozemných komunikácií, ktorý nariadi držiteľovi vozidla vykonať povinnú technickú kontrolu vozidla.

Tak ako pri všetkých podnetoch týkajúcich sa odstavených nefunkčných vozidiel, základným problémom brániacim ich urýchlenému odstráneniu je to, že ochrana vlastníckych práv majiteľa vozidla má prednosť pred verejným záujmom. Procedúra, ktorá predchádza zákonnému odtiahnutiu nepojazdného vozidla z vereného priestranstva trvá obvykle minimálne pol roka a bežne rok a viac. Mestská časť alebo magistrát môžu konať len v rámci svojich zákonných možností.

MČ Bratislava-Dúbravka vykoná obhliadku vozidla a posúdi či nastali dôvody na odstránenie vozidla a ďalej bude konať v zmysle platných zákonov.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
01. september 2018

Rastislav Filípek

Hoci legislatíva obmedzuje možnosti riešenia, hlavne prosíme samosprávu aby naozaj využila všetky možnosti na odstránenie vrakov z ulíc.
Rovnako sa týka podnetu https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/55954/lysakova-14-opustene-vozidlo-bez-ek-a-tk.
Ďakujem
18. september 2018

Rastislav Filípek

Akým si zázrakom je auto preč. Snáď tento podnet môžeme považovať za vyriešený. Ďakujem
18. september 2018

Lukáš Bartošovič

potvrdzujem, popradsky Renault je prec, hadam ho nenajdem(e) o par ulic dalej
11. december 2018

Klara Rackova

Lukas Bartovic kontaktuj ma na fb prosim dakujem fb Klara Rackova

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania