Tomášiková - Chodník pri Kuchajde

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý

Chodník pri Kuchajde oproti budove Lakeside je plný zaparkovaných áut. Pre koho bol a je primárne určený? Po stavbe každej novej budovy v Bratislave musia byť vždy zmasakrované chodníky. Čo chudáci chodci?

12. september 2013

Marek Tettinger

Pekný deň,
ďakujeme za podnet. Danú vec sme overili na oddelení Mestskej polície. Podľa ich vyjadrenia v predmetnej veci sa nejedná o porušenie zákona o cestnej premávke. Motorové vozidlá dodržali zákonom stanovenú najmenej 1,5 m voľnú šírku chodníka.
S pozdravom

Marek Tettinger
hovorca BANM
12. september 2013

Jozef

...mily Karol. Okolo tych aut sa da prejst aj s buldozerom. Skuste sem davat podnety, ktore maju opodstatnenie a zmysel. Nesnazte sa zbytocne kopat do ludi, ktori nic neporusuju.

Mali ste behat s fotakom okolo parku a stazovat sa, ked sa budova stavala, resp. este ked sa schvaloval stavebny plan.

Tito soferi okrem toho ze nic neporusuju, tak su radi ze maju pracu a nemozu za to, ze opat raz nejaky spriazneny developer postavil budovu bez parkovacich miest...

...a kludne mi pod tento text dajte aj desat minusov, lebo to je tu taky trend...
12. september 2013

Karol

Dobrý deň pán Tettinger,
ďakujem za alibistické vyjadrenie Mestskej polície. Dúfam, že si naň chodci spomenú aj v zime, keď kvôli snehu sa budú tlačiť na chodníku a obtierať sa o zasolené autá.
Vážený Jozef,
určite ste si našli na fotke aj svoje zaparkované auto, keď takto neprimerane reagujete. Nájdite si na inete fotku buldozéra a dozviete sa, že má viac ako 1,5m. Tí Vaši nevinný parkovači zapratali celý chodník a teraz je z „promenády“ parkovisko. Na rozdiel od Vás si pamätám, ako to vyzeralo pred stavbou Lakeside. Možno ste bol jeden z tých, čo schvaľovali spomenutú stavbu a nenahlásil ľuďom, čo ich čaká, ale väčšina verejnosti nemala ani potuchy, čo tam bude.. Ľudia, ktorí sem dochádzajú za prácou si majú hlavne uvedomiť, že sú na návšteve a nie na svojom privátnom parkovisku..
12. september 2013

Jozef

Mily Karol... nie, pracujem v uplne inej casti mesta a moje auto na fotografii hladate marne. Slovo buldozer som pouzil len obrazne, ale kludne mi poslite foto buldozera, pokial myslite, ze neviem ako vyzera. Urcite ho najdete niekde zaparkovany a vyfotite ho svojim novym mobilnym telefonom...
Park, kde stoji Lakeside si pamatam velmi zivo, takze znovu sa mylite. V poslednej dobe bol dost zanedbany a bolo jasne, ze niekto si ho pripravoval na lacny predaj. Takze z toho snad chapete, ze nie, neschvaloval som spomenutu stavbu... Pretoze tiez by som tu mal radsej park, lenze tie su v tomto meste asi zbytocne...
Ale kedze toto mesto a cely stat ovladaju poslanci poplatni dvo-trom financnym skupinam povodom z Humenneho, Starej Lubovne a okolia, tak to tu vyzera ako vyzera... Takze burite sa proti niecomu co je uz len nasledok zlej politiky. Preco sa neburite priamo proti zlej politike?
Okrem toho ste si vybrali veeelmi zly priklad. Keby ste si dal aspon namahu a odfotil auto, ktore naozaj nedodrzalo 1.5m. Pri nasich soferoch by nebol problem takeho najst a do toho kludne kopte, zavolajte mestsku policiu a dajte mu to vyzrat... Ale ti, na ktorych tu plujete okrem toho ze nemozu za to, ze pri velkej budove absentuju parkovacie miesta, neurobili a neporusili nic... ci sa vam to paci, alebo nie.
12. september 2013

Peter

p. Jozef. Viac takych obhajcov "bordelu na chodnikoch" ako vy = ziadna zmena v tomto meste! Iba stale kopa plechu na miestach kde nemaju co robit! Tu sa riesia podnety nespokojnych obcanov ktory tu ziju. A ked chcu zit v peknom meste, tak napisu opodstatneny podnet. P.Karol chce len jedno. Poriadok v meste, slusný a kvalitny zivot a prostredie v meste. A nie vsade na kazdom chodniku auto ! Ved to je HNUS co sa tu deje vsade. To ze tu budete obhajovat parkovanie na chodnikoch sa problem nevyriesi. Miesto toho aby ste podporil poriadok, tu budete mudrovat o tom ze ti ludia nemaju kde parkovat. KED RAZ NEMAM KDE PARKOVAT, TAK TAM MUSIM IST MHD alebo INAK. Nie sa vsade pchat s prazdnym autom. A o to tu s parkovanim v tomto meste ide p. Jozef.
Vsetci dobre vieme ako to je s developermi, schvalovanim, stavieb. povoleniami a pod. Ale prave preto s tym nespokojni obcania musia nieco urobit. Aspon sa o to pokusit. A nie to obhajovat.
A samozrejme MP to riesit nebude. Mestska policia bude riesit ine " veci ". Tie " dolezitejsie ".Buzerovat slusnych ludi pre nic za nic.
13. september 2013

Jozef

Peter... ja nie som zastanca parkovania, kde si clovek zmysli. Len tvrdim, ze tito soferi nic neporusili a ze preco tu chce kazdy z fleku trestat vodicov aj ked nic neporusuju? ...nebavime sa tu o historickej ulicke v starom meste. Ale o stvorprudovke pri velkom businesscentre, kde ako inak ludia cestuju aj svojimi autami. Okrem toho ze nasa MHD funguje dost uboho, tak verim tomu ze 50% zamestnancov tam aj tak elektrickou prislo. Problem je v tom, ze je to velky kolos budova, prakticky bez moznosti zaparkovat. A to je PROBLEM !!! Zakazom parkovania sa nevyriesi NIC. Trestat budete opat raz len nevinnych ludi a developerovi to bude s usmevom na tvari uprimne jedno...
Napiste radsej peticiu za vybudovanie podzemnych garazi v okoli, ked vam uz prave tu tie auta tak vadia... v tom vidim vacsiu logiku...

Okrem toho, chodnik okolo Kuchajdy je chodnik, ktory vyuzivaju aj tak zvacsa zamestnanci spomenutej budovy na ceste k svojmu autu. Nie je to chodnik v centre, po ktorom by chodili zastupy ludi. Nebyt tej budovy, ten chodnik byval poloprazdny...

Ale mam pocit, ze vy ste presne ten typ ludi, ktori by tu najradsej dali zakaz vjazdu automobilovej doprave po celom meste. Ja by som dal zakaz parkovania pred vas dom a kilometer odtial parkovaci dom za 5€ za hodinu. A ziadnu inu moznost. Urcite by ste boli konecne spokojni, ze mate krasny vyhlad z okna svojej obyvacky, presne taky isty, ako mal vas pra-pra dedo pred 150 rokmi...
13. september 2013

Karol

Ale, ale pán Jozef, my sa nebavíme o štvorprúdovke pri businescentre, ale o štvorprúdovke pri Kuchajde, pomaly potláčanom mieste na oddych. Z jednej strany zobrala Kuchajde parkovisko známa banka, z ďalšej Koloseo a teraz posledné zbytky prístupového miesta Lakeside. Toť pravda! Tých 50% ľudí, ktorí chodia vlakom, električkou a autobusom sa predierajú na autami zapratanom chodníku spolu s cyklistami a sem-tam nejakým kočíkom, nakoľko mamičky sa už boja týmto chodníkom kočíkať. Nechceme trestať vodičov za každú cenu, to nie je pravda, len si všimnite, ako sa parkuje v Bratislave v poslednej dobe. Chodník (od slova chodec, nie od slova automobil, alebo garáž) je zaprataný autami z celého Slovenska a chodci sú vytláčaní na cestu z kadiaľ úprkom a zdesením odchádzajú aj cyklisti.. Hm, aký to bude mať koniec? Veľa práce pre súkromnú spoločnosť, ktorá potichu privatizuje naše nemocnice! Bohovské.
Jozef, nie je to 150 rokov, čo na spomenutom mieste tiekla známa smradľavka smerom do Prievozu, ani 150 rokov od doby, keď na mieste Polusu bolo známe veľké parkovisko, ale to sú len spomienky. Možno keď vyrastiete, dajú Vám Vaše deti pred dom parkovací stojan na 10€ na hodinu, možno Euro nebude, ale my čo sme v Bratislave vyrastali, ešte dúfame v jej krajšie dni a Vy sa možno vrátite domov, odkiaľ ste prišli..
13. september 2013

Jozef

Vazeny Karol... ako viete odkial som prisiel? Preto, ze nezdielam Vas nazor presne viete, z ktoreho lazu som sem zlliezol, ze? Som uz niekolkogeneracny RODENY BRATISLAVCAN. Napriek tomu nemam rad, ked len tak zbytocne atakuju "akozebratislavcania" ludi, ktori maju ine ECV ak BA/BL. Necudujte sa potom, ked Vam raz niekde na tych lazch vyfucia pneumatiky len preto, ze mate Vy tabulku BA.

Ale vidim ze nema zmysel s Vami diskutovat. Takze Vam len prajem velmi vela zaplateneho parkovneho, vsade kam sa so svojim autom len pohnete, ak vobec nejake mate... a este jeden postreh... Cyklisti na tom chodniku podla zakona nemaju vobec co robit, na rozdiel od tych aut.
13. september 2013

Karol

Vážený Jozef, diskusia sa zvrtla úplne iným smerom, ako bolo prvotne myslené. Nedávajte mi do úst slová, ktoré som nenapísal. Na rozdiel od Vás som nespomenul lazy, ani iné mimobratislavské evid.č. (ŠPZ). Nikoho okrem developera a jeho následky neatakujem! A ten, čo má na svedomí Váš link nech si preberie zodpovednosť. Aj napriek vývinu tejto komunikácie si trvám na svojom, že chodník je pre chodcov a tak krásne prostredie, respektíve jeho zostatok treba chrániť. Podľa Vašej reakcie Vás tipujem na plateného „komunikátora“, ktorý má za úlohu „usmerňovať“ nepríjemné témy do stratena. Ďakujem za Váš čas.
21. september 2023

Peter Oravec

Dobrý deň.
Podnet je znovu aktuálny. Veselo sa tam parkuje, a to napriek jasným dopravným značkám, tak ako sa parkovalo. MsP to nerieši. V podstate sa nič nezmenilo.
Prosím o preposlanie samospráve.
S pozdravom.
24. september 2023

Tomáš

Tomášikova-parkovanie-chýbajúce miesta

Som rezidentom v Bratislave - Nové Mesto, obyvateľ bytového domu Koloseo. Zavedením zákazu parkovania na chodníku pri Kuchajde, ktorého šírka postačuje nielen pre parkovanie auta ale aj pre voľný pohyb cyklistov a chodcov, stratia mnohí rezidenti možnosť parkovania. Časť rezidentov pri Koloseu sa presunie na druhý chodník Tomášikovej, miesta však nebudú stačiť pre všetkých a ostatní nebudú mať inú možnosť ako parkovať nelegálne. Parkovisko pri pošte je už teraz preplnené a malo by slúžiť pre potreby pošty, a nie pre parkovanie rezidentov. Parkoviská pri OÚ sú bezplatné len prvé tri hodiny, pre rezidentov nepoužiteľné a parkovisko pri MÚ je ďaleko a s limitovanými počtom miest. Ako chce mesto riešiť parkovanie rezidentov na Tomášikovej ulici? A kde budú parkovať v lete návštevníci Kuchajdy?
24. september 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
09. október 2023

Odkaz pre starostu

Vážení užívatelia,

K podnetu samospráva do 14 dní nevložila odpoveď, status podnetu sa preto zmenil na "neriešený". Samosprávu sme opätovne požiadali o vyjadrenie k podnetu.

Ďakujeme.

S pozdravom,
Vladimír Šarčevič
Administrátor Bratislava-Nové Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
02. február 2024

Martin Uváček

Pôvodný podnet by navrhol uzavrieť, jeho podstata bola vyriešená zákazom parkovania od 01.10.2023.

Tomášov podnet na chýbajúce parkovacie miesta by som dal ako nový podnet.
04. marec 2024

abc 123

Zdravím, podnet sa vyriešil zavedením zákazu parkovania na chodníkoch.
05. marec 2024

Odkaz pre starostu

Vážení užívatelia,

podnet bol vyriešený bez zásahu samosprávy zavedením zákazu parkovania na chodníkoch.
Na základe toho bol status tohto podnetu zmenený na uzavretý.

Ďakujeme za pochopenie.

S pozdravom,
Vladimír Šarčevič
Administrátor Bratislava-Nové Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania