Zanedbaný chodník a ihrisko pri škole

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Daniel p 16. septembra 2018

Chodník býva nebezpečný, stretávajú sa tam rôzne indivíduá používajúce alkohol a marihuanu.
Priestor nie je pokosený, nie je dobre osvetlený, ihrisko je úplne zanedbané a celý priestor je špinavý

17. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Budova mestskej časti ani dvor nepatrí mestskej časti, vlastníkov vyzveme na nápravu. Petržalke patrí chodník okolo plota, ten dáme vyčistiť.

Mestská časť Bratislava-Petržalka
17. september 2018

Daniel p

Bolo by možné aby úsek monitorovala mestská polícia a zabezpečila tak, aby sa tam nezdržiavali ľudia, kt. okolie znečisťujú?
17. február 2020

Howgh

Pripajam aktualny stav - same smeti, odpad, potkany, hulici, zanedbana a nekosena plocha a v tesnej blizkosti skolka, jasle, skola a bytove domy. Prosim o upratanie priestoru a pravidelne kosenie.
20. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, vlastníci Rezerva, a.s.; ChP Invest, spol. s.r.o. boli v roku 2020 vyzvaní za vyčistenie pozemkov 2x, na ošetrenie zelene, pokosenie pozemkov, a opravu oplotenia. Naposledy bola vykonaná náprava v 34.týždni 2020.

Oddelenie životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka
02. február 2021

Howgh

Pripajam aktualne fotky z "ihriska", toto nepovazujem za vyrieseny podnet. Ako bolo spominane v diskusii k podnetu davnejsie - bude potrebny aj monitoring policie voci individuam a hulicom co sa tam zgrupuju a znecistuju okolie, v opacnom pripade sa nic nevyriesi.
03. február 2021

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
15. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mestská časť Bratislava-Petržalka nie je vlastníkom, ani správcom pozemkov v areáli Špeciálnej základnej školy na Žehrianskej ulici. Podľa výpisu z Katastra nehnuteľností sú pozemky v podielovom vlastníctve Hlavného mesta SR Bratislava a spoločností Rezerva, a.s., ChP Invest, spol. s.r.o.. Všetkým uvedeným subjektom boli zaslané výzvy zamerané na plnenie povinností vyplývajúcich zo Všeobecne záväzného nariadenia č. 9/2019, ktorým sa mení a dopĺňa VZN č. 2/204 o dodržiavaní čistoty a poriadku na území mestskej časti. V prípade, že vlastníci pozemkov v určenej lehote nedostatky neodstránia, mestská časť začne voči nim konanie o uložení pokuty. Vzhľadom na mimoriadnu situáciu, a s tým spojené obmedzenia pri výkonne terénnych prác, je stanovený termín primerane predĺžený.
Pracovníci Oddelenia životného prostredia nemajú zákonné kompetencie, aby zasahovali voči mladistvým, ktorí využívajú tento areál. V takýchto prípadoch je oprávnená zasiahnuť mestská polícia, ktorú môžu privolať obyvatelia, hneď ako zaznamenajú nezákonnú činnosť.
Chodník rozdeľujúci pozemok medzi oplotením MŠ Bzovícka a ŠZŠ Žehrianska je v správe mestskej časti Bratislava-Petržalka, preto pracovníci Referátu správy verejných priestranstiev zabezpečili jeho údržbu dňa 08.02.2021.

Oddelenie životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka
10. november 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
27. november 2023

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

David Dianiška
Administrátor pre Petržalku

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania