Dodávka na troch parkovacích miestach

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Ján 04. októbra 2018

Dodávka bieli Mercedes BA 766 TA parkuje na miestnom parkovisku v blízkosti domu Krásnohorská 20 ,už vyše tri mesiace a zaberá tri parkovacie miesta. V okne má na papieri napísané pracujem na odtiahnutí z dôvodu poruchy. Podľa mobilnej aplikácie HAKA má neplatnú EK do 21.3.2018. Z tohoto vyplýva , že nemá teda ani STK , kedže sa obidve robia súčasne.

23. október 2018

Ján

Žiadame políciu aby preverila toto vozidlo a urobila opatrenia na jeho odpratanie.
06. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Ďakujeme za podnet. Ohľadom uvedeného vozidla už bol oslovený príslušný orgán vo veci zistenia držiteľa a odoslaná výzva na odstránenie vozidla v udelenej lehote. V prípade, že držiteľ vozidla po doručení výzvy udelenú lehotu nevyužije a vozidlo ponechá na mieste, odstráni ho a nechá uložiť na určené parkovisko mestská časť Bratislava - Petržalka.

Ing. Ladislav Milincký, oddelenie životného prostredia, mestská časť Bratislava - Petržalka
19. november 2018

Zdeno

Dodavka

pred Krasnohorskou 20 stoji uz vyse 3 mesiacov vozidlo - dodavka, ktora nestoji v boxe na parkovacom mieste (ŠPZ ma, STK a EK platna). Nakolko stoji diagonalne a nie v parkovacom boxe, brani tak dalsim vozidlam v spravnom stati v boxoch. Zaroven aj keby stal v boxe, dlzka vozidla presahuje dlzku vyhradeneho parkovacieho boxu.

Zaroven upozornujem na zakon o cestnej premavke, kde je v § 23 - Zastavenie a statie

Pri zastavení a státí je vodič povinný prednostne použiť parkovisko tak, aby neobmedzoval ostatných účastníkov cestnej premávky. Pri zastavení a státí vodič je povinný čo najlepšie využiť parkovacie miesto a nesmie znemožniť ostatným vodičom vyjdenie z parkovacieho miesta. Rovnako nesmie zastaviť a stáť na mieste, kde by znemožnil vjazd a výjazd vozidiel. Ak sú na parkovisku vyznačené parkovacie miesta, vodič smie stáť len na nich.
16. január 2019

Peter

vozidlo uplne zbytocne zabera miesto na parkovanie, na jednej strane ma dva defekty
27. január 2019

Ján

Dodávka je stále na tom istom mieste. Mestská časť Petržalka by mala jednať rýchlejšie. Chýba už aj tabulka s EVČ.
23. február 2019

anonym

Vyriesene, automobil je prec.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania