Asociáli


Vyriešený
meno
Ján Richter 09. októbra 2018

Na novej lavičke na Obchodnej ulici sa udomácnili asociáli ktorý pijú a nadavajú od skorého rána.
Ďakujem za novú atrakciu.

09. október 2018

Jerome

MsP nevidí? Nepočuje?
09. október 2018

Pavol J.

Skutok sa nestal. Ja na fotografii nič nevidím.
11. október 2018

Anonymný užívateľ

To nie je len Obchodná. Minule sme stáli na zastávke električiek pri OD "My" (Prior) a bili sa tam Rómky. Nikto ani nepípol v strachu, aby to tiež neschytal. Policajné hliadky predsa musia poznať inkriminované miesta- prečo tam permanentne nehliadkuju a nezabezpečia pokoj? Nútia slušných ľudí podriaďovať sa terorizmu neprispôsobivých?!
25. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
16. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Príslušníci Exp. MsP BA I popri plnení ďalších služobných úloh sústavne zameriavajú svoju činnosť aj na riešenie priestupkov týkajúcich zabezpečenia verejného poriadku na ul. Obchodná, kde sa na verejne prístupných miestach zdržiavajú osoby bez domova, ktoré následne znečisťujú svoje okolie.
Jedným z častých podnetov oznamovaných Mestskej polícii hl. m. SR Bratislavy (ďalej len „MsP“) je prítomnosť ľudí bez domova, ktorý sa správajú nevhodne, čo je obyvateľmi vnímané negatívne. Je však potrebné konštatovať, že samotná prítomnosť ľudí bez domova na verejne prístupných miestach nie je žiadnym deliktom, ktorý by oprávňoval hliadky MsP, resp. Policajného zboru k ich vykázaniu z daného priestoru, pokiaľ sa nedopúšťajú konkrétneho protiprávneho konania, pri ktorom musia byť prichytení. Najčastejšie ide o znečisťovanie okolia odpadkami, výlučkami, rozoberaním obsahu kontajnerov, rušenie nočného pokoja či občianskeho spolunažívania a pod. V takýchto prípadoch MsP môže osoby sankcionovať alebo vykázať z miesta, kde sa takéhoto konania dopúšťajú, ak je ich protiprávne konanie spoľahlivo preukázané. Preto najefektívnejších riešením v takýchto prípadoch je okamžité telefonické vyrozumenie MsP, resp. PZ na tel. č. 159 a 158.


ml. kom. Bc. Marcela Sabinová

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania