Bezdomovci, drogy, špina, sídlisko Kopčany

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Máša 10. októbra 2018

Dobrý deň.
Rada by som sa spýtala, či sa znova z lokality Kopčianska má stať niečo ako druhý "Pentagon" či "Luník XI".
Je "úžasné", že naša legislatíva nerieši bezdomovcov a môžu byť kde chcú, ale za chvíľu ich budeme musieť tolerovať po celom sídlisku? Od leta sú aj pod nadjazdom. Chodievajú tadiaľ ľudia na zastávku na Panónskej. Prečo sa musíme báť?
A celkovo,to čo sa najmä posledný rok deje znovu na tomto sídlisku je fakt hnus. Bezdomovci,štetky,drogy, díleri drog, feťáci, čo si dávku pichnú rovno pod bránou a toto všetko v sociálnych bytoch? Akým právom? A polícia stále nič nerobí, hoci vraj o tom všetkom vie?!!! A čo majetok nás slušných ľudí?
Kedy sa konečne začne niekto zaujímať o toto sídlisko a ten bordel, čo sa tam začína diať než bude neskoro? Dokedy sa to bude tolerovať?

12. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, lokalitu Kopčianska pracovníci oddelenia sociálnych vecí navštívili viackrát za účelom poskytnutia sociálnej pomoci bezdomovcom.
Ľudia bez domova z danej lokality odišli, už sa tam nenachádzajú (monitoring včera 11.10.2018). Špinu a neporiadok sme nahlásili na oddelenie životného prostredia.
Toho času čakáme na odpoveď z mestskej a štátnej polície, ktorým sme všetky početné podnety postupne odstupovali. Danú lokalitu budeme monitorovať naďalej.



Mestská časť Bratislava-Petržalka
18. október 2018

Máša

Zdravim. Asi tam treba monitorovať častejšie, lebo sú tam znova.... neviem pridať aktualizované dôkazové foto. A ten bordel okrem iného má kto nastarosti?
15. február 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
11. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Sekcia sociálnych vecí

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
30. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnetom sa zaoberala Sekcia sociálnych vecí. Dovoľte nám informovať Vás, že terénne sociálne pracovníčky Mestského terénneho tímu (ďalej len „MTT“) vykonali dňa 24.03.2021 obhliadku lokality. Na mieste okolo ihriska bolo nájdené značné množstvo komunálneho odpadu ako aj použité injekčné striekačky.
Dňa 26.03.2021 MTT komunikoval so zástupkyňou OZ Ulita, ktoré má v správe športové ihrisko na Kopčianskej ulici. Bola dohodnutá spolupráca pri odpratávaní neporiadku. O odstránenie infekčného materiálu sa postarajú terénni pracovníci z OZ Ulita v spolupráci s OZ Prima. Následne upratanie danej lokality zabezpečí Komunálny podnik. Upratovacie práce budú prebiehať podľa presne stanoveného termínu v rámci spolupráce Komunálneho podniku a OZ Ulita a OZ Prima, a to po vzájomnej dohode zúčastnených strán.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania