Rušenie nočného kľudu

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Uzavretý
meno
Barbay 06. mája 2018

Chcela by som upozornit na stale nevyrieseny problem rusenia nocneho kludu na Obchodnej, vo velkom mnozstve maloletymi Slovakmi, pod vplyvom alkoholu. Oktem extremne hlucneho spravania taktiez robia vytrznosti, rozbijaju vyklady, pohare a na pravidelnom poriadku su aj brutalne bitky, alebo fajcenie marihuany. Podniky ako Pikolo, Starter, Baron a ine predavaju alkohol maloletym a mladym ludom, ktori potom robia vytrznosti az do uplneho rana, pustaju na ulici hlasnu hudbu a agresivne vykrikuju. Rodicov evidentne nezaujima kde maju deti a co robia. Idealnym riesenim by bolo zatvorenie podnikov o 22:00 a posilnenie polic. hliadok. Preco toto mesto toleruje? Par podnikov znemoznuje pracu ostatnym podnikatelom, kedze ulica je extremne spinava a v dezolatnom stave. Ako chce toto mesto riesit?

07. máj 2018

AdPo

A samozrejme rodičom maloletých aj siahnuť na prídavky...
08. máj 2018

Ľuboš

Problém nielen obchodnej ulice v starom meste, ale takmer každého priestoru s "nočným" podnikom v starom meste..
09. máj 2018

Common Ennemy

Ale no. Zase. Je to Staré mesto! Podniky o desiatej zatvárať netreba, stačí ak by sa dodržiaval nočný kľud na uliciach, na to máme hádam mestskú políciu (okrem kotrolovania čiváv a ich náhudbkoch a dávania papúč, by mohli dávať bacha aj na toto)
Podniky a predaj alkoholu, hádam zabezpečuje nejaká inštritúcia - my naozaj nepotrebujeme nič zatvárať, len dodržiavať už platné pravidlá... Ľudia sa baviť chcú aj budú a môžu buď v podnikoch, alebo potom v bytoch doma (myslím si, že druhá možnosť je horšia)
Marihuanu hádam nie je počuť :)
A čo sa týka bordelu. Po takom októberfeste bolo bordelu až až a horšieho ako na obchodnej, ale ráno človek nenašiel nič - nadránom sa to vyčistilo. teda znova problém nie je v ľuďoch, ale vo fungovaní mesta.
09. máj 2018

Ľuboš

Pan Endstand, dovolím si reagovať. Podniky, ktoré sú na to prispôsobené naozaj o 22:00 zatvárať netreba. Podľa platného VZN môžu byť otvorené v noci tzv. "nočné kluby", ktoré sú celou svojou plochou pod úrovňou terénu - koľko takých podnikov v meste existuje? Veľa ich nebude.

Problémom sú hlavne vykrikujúci ľudia v uliciach, ktorým ani nenapadne, že svojím konaním obmedzujú slobodu (na kľudný spánok) niekoho iného.. Nerešpektovanie zákazu konzumácie alkoholu na verejnosti (najmä v parkoch).. Tu však chýba aktivita ochrancov, ktorí fungujú výhradne na reaktívnej báze, tzn. je potrebné volať, volať, volať a možno niekedy aj prídu citujem "keď sa uvoľní hliadka".

Bordel a nefunkčné čistiace služby v meste je jasný problém, ktorý zatiaľ nikto nevyriešil..
09. máj 2018

AdPo

Endstand...porovnávať Oktoberfest s bežným víkendom na Obchodnej je trocha scestné. Toto podujatie sa koná raz do roka a jedná s o tradíciu starú stovky rokov. Naproti tomu na Obchodnej a vôbec v celej BA sa slope každý víkend permanentne v kuse celý rok. Chcete to porovnávať? Tak napríklad si pozrite zákony v susednom Rakúsku, kde majú deti do 14 a 16 rokov v noci zákaz vychádzania bez doprovodu dospelej osoby. Skúste si dovoliť niečo podobné v centre Viedne, či v obytných častiach Berlína a siahnete si hlboko do kapsy. Napríklad v Nemecku Vás môžu ako podnájomníka v prípade hluku vysťahovať bez upozornenia.
Nalejme si čistej vody Endstand. Kto má profit z opitej a nafetovanej mládeže? V krčme niet iného víťaza ako krčmára...
09. máj 2018

Common Ennemy

Ak nepúšťajú hudbu nahlas, tak nevidím dôvod zatvárať krčmy na obchodnej. A nezdá sa mi, žeby tam zrovna robili diskotéky všetky krčmy. Že ľudia chodia vonku, fajčiť, prípade piť tvrdé ešte pomimo účtu v bare je druhá vec. A na to tu máme tú spomínanú MP. Ak by tam jedno leto nonstop hliadkovala, naučili by sa ľudia byť ticho mimo klubu.

Zákaz konzumácie alkoholu, mi príde úplne divný, keďže ak je na ulici terasa (nehovorím terás o Obchodnej, ale všeobecne, napr. na Michalskej), tak pitie na terase je ok, ale ak si sadnem mimo terasou s pivom, je to už na pokutu...divné... Druhá vec, nevidím dôvod, veď aj v takom tom spomínanom Mníchove to funguje, ak v parku ľudia sedia a pijú (myslím skôr na pivo/víno v lete) ale kým nerobia bordel...v lete sme si s partiou pekne kúpili prepravku Augustienera a šli do Olympia parku, tak ako kopec domácich, vypiť, zahrať futbal, pohádzať frisbee. A pokutu sme nedostali ani raz a to tam cajti boli a videli nás.

K nafetovanej mládeži sa ani nevyjadrujem, takých pár kusov nájdete všade aj vo Viedni aj v Mníchove. (dúfam, že sa teda nebavíme o tráve, ale nafetovaných myslíme niečo tvrdé)

Na tej obchodnej fakt nie je väčšina ľudí maloletých.A ak sa nájdu takí, tak nech ich riešia príslušné orgány. Mladí robia veci, aké robia a tiež som nebol iný. Nehovorím, že v 14stich, ale istotne sme na chodenie do krčmy nečakali do 18 :D :D . Je tam hlavne kopec vysokoškolákov... A jasné, že sa slope všade v centre vo väčšom meste. je to proste bývanie v centre mesta a to prináša aj takéto starosti (nehovorím, že situácia v BA by sa nedala zlepšiť), ale vyhnať ľudí z mesta, je blbosť. Tiež som tam pravidelne chodil, prvá zastávka od STUčky a po škole kľudne aj cez týždeň.

Nehovorím, že neverím, ale rád by som videl, ten zákon, ktorý dovoľuje vysťahovanie bez upozornenia :)

Z krčiem profitujú žiaľbohu všetci. Keďže v krčmách robia ľudia a krčmy platia nemalé nájomné, nájomné za terasy a pod. Premelie sa tam neskutočné množstvo peňazí, od turistov, domácich, mládeže a čo ja viem od koho . Cestovný ruch nie je len o múzeách, ale aj o nočnom živote. Tiež ak idem niekde na výlet, do iného mesta, tak cez deň behám po pamiatkach a večer pozrieme miestne podniky.
09. máj 2018

Barbay

Syty hladnemu neveri. Kto na Obchodnej nebyva to nepochopi. Problem nie je opita mladez, ale opita a agresivna mladez, ktora vsetko nici. Podniky su v celej BA, preco sa teda toto deje len v starom meste? Pretoze tam ich rodicia nevidia. Skusili by vykrikovat tskto rodicom pod oknami, pripadne im pocmarar panelak a vchodove dvere a nebodaj ich este aj rozbit. Najsmutnejsie je, ze je to historicka cast a nicia ju Slovaci... to uz tiez hovori samo za seba, a ked ich hliadka riesi, rodicia sa tvaria nastvano, ze si take daco policajti dovolili.. ryba proste smrdi od hlavy.
09. máj 2018

Barbay

Dalsia otazka je, ako mestk profituje z toho, ze sa tam opijaju ludia z celeho Slivenska? Dane platia v mieste trvaleho bydliska rodicia. Ja platim dane v starom meste a pochybujem, ze z tychto podnikov kde sa predava alkohol za par centov ma Bratislava taky vyrazny ekonomicky prinos. A ak je to tak, je nanajvys zalostne. Pozri sa este na prechod na Jedlikovu a detske ihrisko... tam o 19:00 uz sedavaju podgurazene deturence s flasami alkoholu, pretoze sa treba stihnut opit a neprist domov neskoro. Cele je to nahlavu postavene. Deti, ktore legalne nemozu pit a mladi, ktori uz podla zakona mozu, len to nevedia terorizuju ostatnych ludi a maximum co vedia policajti spravit je dat pokutu do 30 EUR. Je smutne, ze to nikto nevie zastavit.
09. máj 2018

Barbay

A naozaj je smiesne porovnavat to s Oktobrofestom :) toto je kazdy vikend a vzdy pred sviatkom... co sme kde? :) opity narod
10. máj 2018

Common Ennemy

Ježiši, lebo v iných mestách to nie je.
Ono to je tak, všetci chcú dialnicu ale nik ju nechce priamo okolo jeho obce, všetci chcú parkovať, ale keď im má pred barákom vyrásť parkovací dom píšu sa petície.Ľudia sa chcú baviť, ale na podnik, čo majú pod nosom nevedia prísť na meno, chcú lepšiu MHD, ale nechcú na ulici električku...

Rodičia bývajú pred diskotékou v centre PP. Tiež do dvora chodia piť ľudia a diskotéka teda robí väčší hluk ako to čo je na Obchodnej.. Ale nikdy nevolali policajtov, alebo ich susedia. Sú v centre mesta a okrem výhod to má aj negatíva. Aj tam bol festival v strede mesta, kilometer od centra, bolo to počuť celým mestom, ale nik nerobil bordel ako tu keď je Uprising na Zlatých. A áno aj my sme chodili popíjať do parkov a vyrástli z nás inžinieri, doktori, právnici, jeden pilot..A ešte jedna vec. Najväčší de..li boli na VŠ ľudia, ktorých doma držali na krátko a "nechodievali sa baviť na tie lavičky a do parkov", takí sa vždy strieskali pod obraz boží, dogrcali, za baby bolo trápne aj mne...

Oktoberfest bol príklad upratovania po ľuďoch, nie pití.

A nemali by tí VŠ (ktorí si tu nemôžu dať ani trvalý pobyt) a ľudia, čo tu prídu na víkend na žúrku/koncert tiež dať trvalý pobyt do BA. Túto chumajovinu furt riešia iba v Bratislave. Ako kebyže do iných miest nechodia a nedochádzajú a neparkujú ľudia z okolia.
Bez tých ľudí v centre, by mesto bolo prázdne a bolo ešte nemej turistov. Akože fakt Bratislava sa dá prejsť za dva dni aj s Devínom, takže áno na večer tú chodia ľudia aj piť.
A pije sa aj na sídlisku, aj sa tam sprejuje - ale centrum mesta je všade miesto, kde sa ľudia stretávajú v baroch. Zatvárať bary o desiatej - to ich môžete rovno zavrieť. O tej desiatej tak do baru prichádzajú ľudia. Ono teraz sa piť začne na byte a presunie sa večer, kvôli nočnému kľudu von, takto by ostávali ľudia sa baviť na bytoch. Nemyslím si, že je to lepší spôsob.

Nič to, máme opačný názor, nevadí. Mne by stačilo ak by si MP robila svoje a kontrolovala agresívnych ľudí a dodržiavanie nočného kľudu, ale podniky zatvárať - na tom sa nezhodneme.
10. máj 2018

AdPo

Endstand, mne len nejde do hlavy, prečo napríklad vo Viedni tie podniky prežijú aj keď sú striktne zatvorené...vždy je to len bu bu bu, ale krčma sa nezatvori nikdy...
11. máj 2018

Common Ennemy

Neviem, teda ale pamätám si, že po koncerte Mansona sme ešte hodne dlho zapíjali Strohom koncert vo Viedni.
04. jún 2018

Barbay

Tento portal beriem ako vysmech ludom, kde ludia zospovedni za riesenie podnetov odkazy ignoruju a cely portal sluzi pre ludi, ktori situaciu “riesia” nezmyselnymi diskusiami. Samozrejme, mesto nema potom potrebu reagovat. Skoda iba, ze to co sa stalo sa stalo na Obchodnej cudzincovi. Ak by to bol Slovak mozno by ty vyvolalo silnejsiu odozvu.
07. apríl 2021

Martin Uváček

Myslím, že od marca 2020 sa vďaka jednej veci začínajúcej na K tento podnet vyriešil sám.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania