Pasportizácia zelene vo Vajnoroch

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
Martin Bak 11. októbra 2018

Dobry den
Pan starosta v nedavnom rozhovore uviedol ze Vajnory maju spravenu pasportizaciu zelene. Kde je mozne sa na webe MC docitat v akom stave su stromy v MC? Ako casto a akym sposobom zabezpecuje MC pravidelne monitorovanie stavu stromov a starostlivost o nich?

11. október 2018

Martin

Toto by aj mna zaujimalo, pretoze pan starosta sa na facebooku (18.septembra) pod predvolebnym sloganom "Viac zelene v Bratislave" chválil tým, ako v Bratislave chce nechat spocitat vsetku zelen, ale na moju otazku ci ma predstavu, kolko by taketo scitanie mohlo stat a ako dlho by malo trvat nikto neodpovedal. Ale hlavne, ze mame 1926 stromov. Preto by aj mna zaujimalo ako taky dokument vyzera a kolko penazi stalo toto scitanie.
17. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň Martin Bak,
ďakujeme za podnet ktorý ste nám poslali. Mestská časť Bratislava-Vajnory má vypracovaný Projekt starostlivosti o stromy 2017, Pasportizácia stromov a stromových skupín spoločnosťou SAFE TREES, s.r.o. zo dňa 15.03.2017. Predmetná spoločnosť v projekte navrhla ošetrenie zadaných drevín. Ošetrenie drevín zabezpečuje mestská časť Bratislava-Vajnory postupne hlavne podľa označenia naliehavosti každoročne prostredníctvom odberne spôsobilej osoby s ktorou má mestská časť uzavretú zmluvu, pracovníkmi hospodárskej správy a v zložitých prípadoch vybranou externou firmou v rámci prieskumu trhu.
Pasportizáciou sa generuje databáza všetkých stromov v internom programe. Program následne exportuje data administrátorovi systému. Verejne dostupné dáta môžete nájsť na stránke https://www.stromypodkontrolou.cz/ kde si viete jednotlivé počty a aj fotografie stromov vyhľadať aj podľa lokality. Tento portál je verejne prístupný a môžu do neho svoje dreviny vkladať aj súkromné osoby. Okrem Vajnôr v ňom nájdete aj okolité verejné správy ako Raču alebo Svätý Jur.


Ing. Michaela Hrčková
Oddelenie stavebné, ÚP, ŽP a dopravy
Mestská časť Bratislava – Vajnory


Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania