Vyrezané stromy

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Ján 16. októbra 2018

Bolo vyrezaných dvanásť zdravých stromov v priemere kmeňa 20 až 30 cm, v južnej časti areálu. Nikomu neprekážali a boli v letnom období dobrou ochranou proti slnku pre chodník , ktorý tadiaľ prechádza. Taktiež bránili , prudkým vetrom ,aby prenikali na otvorené priestranstvo do areálu Slavína.

17. október 2018

Jerome

TRAGÉDIA!!
Veď píšeme ,že rúbanie stromov v Bratislave má zelenú
17. október 2018

Andrej

to preco spravili?
22. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
31. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vo veci Vášho podnetu posielame stanovisko MARIANUM, ktorý ma areál Slavína na starosti.

Slavín je kultúrna národná pamiatka. Ku všetkým prácam pristupujeme citlivo. Toto leto bolo suché a teplé. Po lete sme mali na všetkých cintorínoch dosť veľa vyschnutých stromov a počas búrok havárie.
V objekte Slavína nám taktiež vyschlo niekoľko stromov. Organizácia MARIANUM si tieto práce objednáva prostredníctvom dodávateľskej firmy a tá zabezpečí iba výrub suchých, prípadne havarijných drevín. V žiadnom prípade sa nemohlo stať, že by sme dali zrezať zdravé a živé stromy.
Počas nepriaznivého počasia sa v objekte polámalo niekoľko stromov, kedy sme museli zabezpečiť orez a zrezať a orezať. V žiadnom prípade sa nemohlo stať, že by sme odstránili zdravé a zelené dreviny.

Ďakujeme za porozumenie a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
31. október 2018

Jerome

Ján,ktorý poslal foto,by sa mal vyjadriť, na fotke sú pne zdravé a kedy budu vysadené nové stromy?
01. november 2018

Odkaz pre starostu

Samosprávu sme požiadali o dodatočnú reakciu k vysadeniu nových stromov.

Juraj Hurný
[email protected]
15. november 2018

Ján

Polámané haluze na stromoch sa mohli iba orezať a strom by sa zotavil a narástli by nové haluze . Nebolo treba vyrezávať všetky stromy. Chcel by som vedieť , či najatá firma na vypílenie stromov má kvalifikovaných zamestnancov , ktorý dokážu odborne a kvalifikovane posúdiť či je treba dreviny odstrániť. Taktiež by ma zaujímalo či má Marianum súhlas a odborný posudok od odboru životného prostredia, ktorý povoľuje výrub týchto stromov. Ďalej by bolo vhodné doložiť fotografický materiál týchto stromov či boli suché a polámané natoľko , aby ich bolo treba odstrániť. Vzhľadom na to že sa jedná o priestor Ktorý bol v r. 1962 vyhlásený ako národná kultúrna pamiatka.
15. november 2018

Antoan

Tie stromy sa dali ešte zachrániť. Keby sa odborne orezali tak by narástla nová koruna. Veď podla kmeňa po odrezaných stromoch je vidieť , že to boli ešte celkom mlade zdravé a čerstvé stromy. Ak boli polámané a ohrozujúce okolie ,tak musela byť doložená foto dokumentácia na príslušný úrad v akom boli stave pred výrubom. Či naozaj ohrozovali svoje okolie. Prosím o zverejnenie týchto fotografií.
Taktiež som za to aby boli na tomto priestore čo najskôr vysadené nové stromy v adekvátnom počte .

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania